Silver

Småkronorna lyckades inte att besegra de kanadensiska juniorerna i finalen i JVM den gångna natten. Faktum är att Sverige aldrig ens var nära. Kanada var bättre på allt, starkare i alla närkamper och fulare än svenskarna. Kort och gott så var dom kanadensiska. Hjälpta också utav en fanatisk hemmapublik så fick de lönnlövsprydda transatlanterna för femte året i följd lyfta en av de mest åtråvärda pokaler som finns inom internationell ishockey.
Sverige fick en mardrömsstart med en man utvisad efter bara en halvminut. Kanadickerna utnyttjade att de svenska försvararna vid situationen för 1-0 var ungefär lika tuffa framför den egna kassen som flickspelare i Jul-Kul-Cup brukar vara. Och av någon märklig anledning kändes det nästan kört redan då, efter en knapp minut.
Sverige kom aldrig riktigt in i matchen utan åkte mest omkring och var försiktiga.Jakob Markström fick ett par tjuvnyp, men faktum är att jag tycker att den gode Markström förstärker situationerna ganska ordentligt och det absolut värsa jag vet när det gäller idrott så är det folk som filmar.
Kanada kunde gå ifrån och göra både 2-0 och 3-0 innan småkronorna vaknade och i inledningen av tredje spelade man faktiskt riktigt bra och kunde till slut reducera till 3-1 men närmare än så kom aldrig Sverige sin eviga storebror i juniorhockey. Kanadensarna gjorde senare två mål i tom kasse och slutresultatet skrevs till 5-1. En fin turnering av Sverige. Men en ovärdig avslutning på vad som skulle bli småkronornas turnering. Tyvärr minns väldigt få en tvåa och en tvåa i JVM är inget undantag.
Visst kan även jag tycka att domarna i vissa avseenden borde ha plockat ut kanadensare, men det var inte där matchen avgjordes. Kanada vann för att dom var bäst när det gällde som mest. Grundregeln i elitidrott.

Brorsan och Nathalie var på besök under denna smällkalla hockeynatt och vi käkade lite fondue och drack rödvin och grogg tills det att matchen var slut så man somnade ovaggad och klev inte ur bingen förrän strax innan 11 i förmiddags. I kväll får det bli en kväll av det lugnare slaget. Många börjar jobba i morgon men inte jag. Jag är ledig veckan ut och börjar således inte knega förrän på måndag. Ska faktiskt bli ganska skönt att komma igång igen. Har inte jobbat sedan den 12 december så det ska som sagt bli ganska skönt att dra i gång igen.

Det ryktas om tacos på Genstigen i afton. Jag är otroligt svag för just tacos.

I morogn ska slagborrmaskinen dammas av igen. Mitt käraste verktyg som är oumbärligt när det ska till och borras i diverse stenhårda material. För det är precis vad som ska göras i morgon. Hyllor och liknande skall sättas upp i vår tvättstuga i källaren så det är väl närmast vad jag har på schemat för den kommande dagen. När detta är gjort blir det nog till att fortsätta att packa upp diverse flyttlådor som har blivit stående i hopp om att lådan ska packa upp sig själv alternativt försvinna. Man har inte fått så mycket gjort de senaste dagarna utan har istället bara tagit det ganska lugnt och varit ledig.

Riktigt mycket besökare här den senaste tiden vilket är varmt uppskattat!

NHL rullar på som vanligt trots JVM och inatt höll Henrik Lundqvist nollan för första gången denna säsong när man i Madison Square Garden spöade pingvinerna från Pittsburgh med klara 4-0, och coachen Tom Renney höjde sin svenske fantommålvakt till skyarna och kallade honom för en av de bästa spelarna i NY Rangers...någonsin. Det är vad jag kallar ett gott omdöme.

Pittsburghs superstjärna Sidney Crosby slängde handskarna mot Brett MacLean i Florida härom dagen i ett försök till att tända sitt lag. Jag vet i fan, men jag tycker mest ser löjligt ut. Speciellt som MacLean inte alls är med på det och fattar följdaktligen nada när en styck tjurig kanadick börjar slå honom. Jag skulle vilja se Crosby göra samma sak om MacLean var beredd.

Jag brukar älska Niklas Wikegård, men i går tyckte jag han var löjligt partisk i vissa lägen. Och till och med Marie Lehmann tjurade i pausen till följd av de inte helt lyckade domarna. Jag undrar vad dom hade sagt om dom hade suttit i Emmaboda sporthall i fredags...

Nu är det tydligen köbildning här vi datorn så jag i enighet med den fullständiga toffel jag är, flytta på mig till förmån för kvinnan i mitt liv.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0