Plexiglas

Fredag eftermiddag igen! Det går fort mellan gångerna. Fredagarna är otäckt lugna på min arbetsplats då den stora majoriteten av de anställda där är tvingade att ta ut semester på fredagarna i enlighet med ett schema som satts upp i fikarummet. Jag personligen jobbade i dag men ska vara ledig nästa fredag och även fredagen i vecka nio.

Att vara ledig nästa fredag passar ganska bra då vi spelar Nybro Open då. I och för sig inte förrän på kvällen men Johanna och övriga EIS spelar på dagen och i och med att jag är ledig så kommer jag med största sannolikhet att se deras framfart i turneringen. Jag har för mig att dom börjar spela klockan 11.00 vilket innebär att det finns tid för en liten sovmorgon också.

I kväll kommer det att bli hårt i dubbel bemärkelse är jag rädd. Det är rockkonsert på Palace i Kalmar och där uppträder Backyard Babies klockan 23 och jag, Jojje och många av våra vänner kommer att vara där för att se på. Har förvisso inte lyssnat på Backyard Babies så mycket de senaste åren men minns med glädje deras tidigare plattor som "Total 13" och "Making Enemies is Good". Jag hoppas att de spelar mycket från dom skivorna.
Tror att det kommer bli en hel del folk på Palace i afton. Det ska det också vara när den svenska rockeliten spelar. Har sett Backyard Babies vid två tidigare tillfällen. Den ena gången var på Sweden Rock precis när dom släppt  Total 13 så det bör ha varit någon gång kring ´99. Andra gången var dom förband åt AC/DC i Scandinavium i Göteborg år 2000. För övrigt den bästa konsert jag sett. Både Backyard och AC/DC var i högform och vi hade ståplatser nästan ända framme vid scen. Då blir det bra tryck!

I morgon kommer det att bära av mot sydligare breddgrader och Blekinges huvudstad Karlskrona. Där kommer det att bli whiskyprovning hemma hos Crille Lundin. Vi är ett gäng grabbar, sex stycken för att vara exakt, som ska umgås, ha trevligt och dricka whisky. Det finns vissa grejer man ska äta till när man provar whisky såsom mörk choklad och vitt bröd till exempel. Och så seriös har jag aldrig varit i den genren innan så detta blir en ny och förhoppningsvis kul upplevelse. Jag gillar whisky och jag gillar mina vänner så jag anser att grunden inför festen är in i helvete stabil.


Whisky kommer att inmundigas i Karlskrona i morgon kväll
Foto: www.matkonsult.nu


Fick medhåll från ytterst oväntat håll när landslagmeriterade hockeyspelaren Linnea Leskovec, syster till Martin, gick in i kommentarsfältet och tryckte upp både egna brorsan och "snillet" från Boda i plexiglaset... Linnea som spelat hockey för bland andra Växjö Lakers Ladies och inte minst Tre Kronor, gick in och markerade att även hon tyckte att slagsmål visst kunde höra till sporten. Linnea skrev också att man inte ens fick skjuta slagskott inom damhockey för femton år sedan och det är helt horribelt. Ishockey SKA spelas efter samma regler oavsett vilket kön man har. Punkt slut.
Linneas uttalande väger oerhört tungt då jag anser att hon har betydligt mer erfarenhet i ämnet än diverse snillen...

Var nere på bolaget i eftermiddags och träffade där min gamle vän Henke Medin. Lätt stressad då han hade en knatteträning att ta hand om, men som han sa: man får ju prioritera.
Fick som alltid en trevlig pratstund med den gamle hårdföre Långasjö-backen. Jag anade ett uns av avundssjuka i hans ögon eftersom JIF inte har hört av sig till honom beträffande en övergång ännu. Vakta telefonen Medin. Vakta telefonen...

Markku Ahonen förstod inte vad jag svamlade om. Jag förstår inte vad det är du inte förstår. Antagligen har du vänt din skärm upp-och-ner vilket i så fall förklarar dina svårigheter att förstå skrivet språk. Be din trevliga fru att vända den rätt igen så ska du se att det bli lättare. Men när du ändå har skärmen så, så passa på och gå in och kika på tabellen från Emmabodasexan förra året...

För er som gillar öl kan jag varmt rekommendera de två tjeckiska sorterna Primator och Krusovice. Helt suveräna. Krusovice har också en väldigt fin mörk öl i sortimentet. Rekommenderas å det varmaste!

Rasmus Elm var sanslöst bra i går morse. Jag kravlade mig upp och stånkade mig ut till TV-soffan och blev sannerligen inte besviken. Rasmus var bäst på plan och levererade kanonpass på kanonpass. Jag hörde Lars Lagerbäcks uttalande efter matchen om den yngsta brodern Elm och det var minst sagt lovande. På honom verkade det som om Rasmus var aktuell för de riktigt stora matcherna i landslaget denna säsong. Riktigt kul!

För Viktors del så blir det stormatch redan i morgon kväll då Heerenveen beger sig till Amsterdam för att där möta ett av världens bästa klubblag genom tiderna, AFC Ajax. Det blir en tuff nöt att knäcka för Heerenveen men chansen har ökat betydligt sedan dom plockade in lite kvalitetsfolk från forsen i laget. Tyvärr verkar det inte som om matchen sänds i någon av Canal+ sportkanaler. Lite synd. Å andra sidan kan jag har missat matchen i tablån. Man tycker att den matchen borde sändas.

För tredje och äldste brorsan David så slutade säsongens första match med en seger. Kalmar FF befinner sig som vanligt vid denna årstiden i La Manga och där slog man i första matchen av La Manga Cup, Lyn med 1-0 efter att nyförvärvet Daniel Mendes satt matchen enda mål när han stötte in Emin Nouris inlägg i matchminut 44. David Elm spelade första halvlek för svenska mästarna.

Spelprogrammet till årets serie har kommit. Det kommer att bli en riktig höjdare. Redan i tredje matchen blir det derby då Vissefjärda gästar IP. I början av juni är det sedan dags för matchen mot Boda. Två höjdarmatcher som vi i JIF kommer att ge allt för att vinna. Återkommer med allra största sannolikhet till ämnet när det börjar dra ihop sig.

Nu ska jag raka skallen och duscha av mig lite grand för att på så vis kunna visa upp min allra bästa sida när det senare bär av mot Kalmar.

Jag hoppas på en trevlig kväll. Och jag hoppas att också du får en skön och kul fredagskväll!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Nicke G

Jag kan inte låta bli att lägga mig i debatten angående slagsmål i hockey eller inte. Jag älskar hockey men jag personligen tycker att slagsmål vuxna män emellan är enbart fjantigt. Varför skulle det tillhöra sporten? Är det för att hockey är en tuff sport? Eller är det för att det är närkampsport?



Nej bort med slagsmål inom hockeyn och värna om det riktiga spelet istället.



De kan man jämföra med Handboll som också är en tuff sport med mycket kroppskontakter. Men säg mig varför det inte förekommer slagsmål där?

2009-01-31 @ 21:44:07
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: Ante

Nicke G: Hur ska jag kunna veta varför dom inte slåss med varandra inom handbollen? Jag kan bara konstatera att dom gör det inom ishockeyn emellanåt och att jag tycker att det är underhållande att titta på. Det är allt jag vet.

Jag kan egentligen bara säga att du och alla andra har ju rätt att tycka precis som ni vill. Vi lever ju i en demokrati. Jag kan inte svara på varför dom inte slåss i de flesta övriga sporter, jag kan för tusan inte ens svara på varför dom slåss i Israel.



Jag gillar en hederlig rallarfight i NHL, det står jag för. Du gör det inte och det respekterar jag.

2009-02-01 @ 10:29:39
URL: http://yzerman.se
Postat av: Nicke. G

Om något annat har framgått i mitt tidigare inlägg så att det verkar att jag inte respekterar att du tycker om ett hederligt rallarfight så är det fel. Givetvis respekterar jag din åsikt allt annat är otänkbart för mig.



Men frågan jag ställde om handboll är relevant. Både hockey och handboll är närkampsporter med stundtals tufft spel. I ena sporten är det oftast gruff efter avblåsningar i den andra förekommer det inte så ofta. Det beror på kulturen som präglar idrotten där hockeyn har influenser från NHL där det är "tufft" att fightas. Publiken blir upphetsade av att se två spelare slåss och det smittar av sig i kulturen. Hanbollen har inget av detta i bagaget.



Att jag inte gillar fighter inom hockeyn är för att jag inte gillar boxning sen väldigt liten av samma skäl. :-) Det är bättre med kramar efter ett snyggt hockeymål än rallarsvingar :-) Mer kärlek åt hockeypubliken.

2009-02-01 @ 15:30:33
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: AK

Jag tror det enkalaste svaret är att om en "fockeyfight" skulle braka lös på en handbollsmatch skulle inte handbolsspelarna i fråga behöva fundera på mer spel de närmaste månaderna. Såtillvida är hockeysn bestraffningar, eller rättare sagt brist på straff- den största skillnaden. (Jo jag ver att killen som för en tid sen försökte fightas med sin ena skridskoskena som tillhygge blev förvisso hårdare straffad- likaså han som i en fight försöktre knäcka nacken på en motståndare med klubban när denne låg på isen härom året...)

Det är ju annars samma sak med fotboll, skulle du gå lös o börja fightas på riktigt så behöver du inte fundera på att spela på ett atg men hockeym accepterar på ett annat sätt att man bryter mot sportens egna regler- mer än ett par matcher blir du i pirncuo aldrig avstängd om du inte typ heter Alavaara o attackerar domaren lr nåt,

2009-02-01 @ 18:35:42
Postat av: Madde

Jag själv håller helt och hållet med Linnea!

Ishockey SKA spelas efter samma regler oavsett vilket kön man har. Punkt slut...

2009-02-17 @ 23:56:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0