Bragd

Så har årets sista arbetsvecka inletts. Inte helt oväntat med en måndag. Jag har förhandlat mig till semester under nästa veckas tre första dagar som normalt är arbetsdagar. Sedan följer som bekant julen och då är vi lediga per automatik. Även mellandagarna är vigda åt lättja då gruvan har stängt då. Även nyårshelgen är förstås fri och sedan är även måndagen och tisdagen innan trettonhelgen inarbetade vilket innebär att torsdagen den 7:e januari är första arbetsdagen 2010. Dock inte för mig eftersom jag den torsdagen ska till sjukhuset i Oskarshamn, så min första arbetsdag blir inte förrän fredagen den 8:e och det är en lagom start.

Allsbocupen vanns inte helt oväntat av Gullabo/Gullaboås som tillhörde morgongruppen vilken var den enda jag egentligen kan uttala mig om. G/G var riktigt bra redan där och att finalen senare skulle avgöras mellan dom och Orrefors var högst logiskt.
Vissefjärda var enda kommunlag som gick vidare och det kan jag som lokalpatriot tycka vara lite svagt. Nu är det en sagolik skillnad mellan futsal och vanlig klassisk utomhusfotboll, men jag hade som sagt förväntat mig att i alla fall EIS också skulle gå vidare.


I Hockeyallsvenskan hände otäcka saker under gårdagen. Örebros Niklas Lihagen föll ihop efter en tackling och var medvetslös och man konstaterade att Lihagens hjärta inte slog. Domaren Wolmer Edqvist, med ett förflutet som ambulansarbetare handlade blixtsnabbt och räddade livet på Lihagen som när ambulansen några minuter senare kom, var vid medvetande. Wolmer Edqvists prestation borde belönas med någon form av bragdguld. Några som dock inte är påtänkta i samma kategori så är det de Boforssupportrar som medans Lihagen låg livlös på isen skanderade "Låt han dö". Intelligent folk i Bofors...


Hjälten Wolmer Edqvist

Zlatan Ibrahimovics straff i derbyt mot Espanyol var något utöver det vanliga...

Hade sju rätt på hästarna i helgen. Fantastiskt tänker kanske den oinvigde... Nja, kanske inte så märkvärdigt med tanke på att jag fick dela på jackpotmiljonerna med 153 000 andra travexperter. Nu gav denna toppnotering 305 kronor tillbaka på ett system som kostade 121.50 så vinstmarginalen var kanske inte så värst stor. Satte förvisso även dubbeln som gav ytterligare någon hundring, men på det hela taget så var denna sjurättsvinst ett ekonomiskt fiasko. Jag fattade förstås att det inte kan bli någon större utdelning när sju favoriter kutar som aldrog förr, men när man lyckas sätta sju av sju har man ändå en stilla förhoppning om att det i alla fall ska vara ett femsiffrigt belopp, kanske även ett högt fyrsiffrigt. Nu blev det ett lågt tresiffrigt belopp. Men vad fan, jag ska inte klaga. Inte en enda själ i världen tippade V75 bättre än mig i lördags. Och jag är alldeles för fattig för att inte uppskatta en femhundring extra på kontot!

Nottingham slog lite turligt Swansea i Wales. Det var fantastiskt kul att se mina röda hjältar på tv igen efter alla dessa år i det engelska fotbollssystemets källare.


Var på hockey igår i Nybro och det var knappt man kan kalla det match. Nybro krossade laxarna från Mörrum med 11-2 efter att ha haft ledningen med 5-0 efter tio spelade minuter. Mål är alltid kul att se, och det fick man sannerligen se igår. Kul och viktigt också för föreningen att publiksiffran återigen letade sig över tusenstrecket.
Nu väntar en direkt avgörande match mot Olofström borta på onsdag. Jag och Lilja åker med supporterbussen ner för att förhoppningsvis se Vikings ta chansen att få spela allettan i vår istället för någon sorglig nedflyttningsserie till tvåan. Nybro må kanske inte vara så bra som många trodde inför säsongen, men man är tillräckligt bra för att vara bland de fyra bästa i denna division ett-serie. Detta hoppas jag att man bevisar på onsdag i Blekinge.

Henke Larsson tränar Landskrona BoIS nästa säsong. Jag ger mig fan på att han kommer spela matcher för de svartvita också.

Nybros supporters gick för övrigt runt och samlade in pengar som ska gå till att ge Branislav Kvetan möjlighet att spela i Vikings säsongen ut. Dock skänker jag ingenting dit då jag så otroligt mycket hellre köper en extra julklapp till min dotter eller sambo för den slanten... Ja, man måste få vara ärlig.

Ellie som för övrigt mår prima. Det är en fantastisk liten tjej det där!


Ellie funderar på livet i allmänhet

Tampas kräftgång fortsätter. Inatt förlorade man på den klassiska isen i United Center i Chicago med 4-0 och har endast gjort 13 mål på de nio senaste matcherna. Inte bra. Inte bra alls.

Det ska bli så sagolikt skönt med julledigt. Julens ledighet har inte alls lika många måsten som sommarsemester.

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0