November

Ja, det är väl bara att ta tjuren vid hornen och börja referera förmiddagens match nere på KGP. Johansfors mot Lindås/Långasjö i en match som i alla fall jag på förhand trodde skulle bli en hyfsat jämn historia. Men dessvärre blev det inte så. L/L var nummret för stora för oss vilket inte minst märktes i derad effektivitet framför mål. Slutresultatet skrevs till 5-1 för L/L och även om det kanske var något mål för mycket så var våra motståndare bättre än oss denna soliga annandag påsk.
De inledande tjugo minuterna spelade vi mycket bra och skapade ett par klara målchanser utan att få in bollen. Även Lindås skapade chanser och hade ett bland annat ett rungande ribbskott i matchens inledning. Efter halva första halvleken så kom kvicke Linus Henriksson runt på kanten och istället för att spela snett inåt bakåt som övriga 21 på planen misstänkte att han skulle göra, så avslutade han klockrent själv och 1-0 var ett faktum.
2-0 kom på straff i sista sekunden i halvleken. Jonas Gustafsson lade säkert in tvåan och L/L kunde gå till halvtidsvila med en betryggande tvåmålsledning.
Andra halvleken sedan så bjuder vi mer eller mindre våra motståndare på tre mål samtidigt som vi ändå lyckas göra ett framåt genom Oscar Ahlström.
Två solklara straffar i matchens slutskede, en åt vardera håll, borde ha utdömts. Benjamin Focak valde dock av någon märklig anledning att fria bägge gångerna. Focak skötte sig annars hyfsat tyckte jag.

Som sagt så var L/L snäppet bättre än oss, det var inget snack om det. Dock blev slutresultatet lite väl stort tyckte jag för under långa stunder av matchen var inte skillnaden så där värst stor.
Plus i Johansfors till Dennis Randewall som var en av få som inte behöver skämmas nämnvärt efter storförlusten. I Lindås var Jonas Gustafsson bäst.

Påskhelgen har annars erbjudit prima väder och detta faktum medför vissa måsten som husägare. Såsom trädgårdsmöblemang. Detta är inget större bekymmer om man äger sådana men gör man de tinte så innebär det ytterligare en sväng till IKEA. Detta drabbades jag av igår. Återbesök på IKEA, jag var som bekant där i fredags också.
I vilket fall som helst så hade Johanna och jag assistans av mina föräldrar och det hela slutade med att vi slog till på en underbart vacker grupp som nu står ihopmonterad och bara skiner på altanen.

Jag vet inte om så många har missat det, men det väntas tillökning här på Genstigen... I början av november! Det känns helt underbart att konstatera det!

Mitt kära Nottingham Forest gjorde mig en tjänst modell större i helgen då jag hade lämnat in ett odds med mer eller mindre omöjliga matcher som vid vinst skulle ge 1200 kronor. I takt med att plingas trillade in korrekt så var det bara en enda match allt hängde på. Nottingham-BristolC. Dessvärre låg Forest under med 2-1 med sju minuter kvar och inte myckt tydde på en fetlagd plånbok denna helgen heller. Men då hände något. Robin Hoods arvingar vände på steken och petar in två bollar varav den ena var på nästan italiensk övertid. 1200 spänn till mig vilket resulterade i en prima fin arbetsbänk och en verktygstavla med tillhörande skåp från Bauhaus.

Viktor Elm avgjorde glädjande matchen igår eftermiddag på Abe Lenbstra-stadion mellan hans Heerenveen och Volendam. Matchen slutade 1-0. Axel Karlsson och Adam Wellrup från vårt lag var nere på plats tillsammans med ett glatt gäng forsare och hejade på Viktor och gjorde det uppenbarligen ganska bra!

Listan drar sig mot sitt slutskede och nu är det endast fem placeringar kvar.
Så här ser tidigare placeringar ut:

25. Henrik Medin, Långasjö.
24. David Bergkvist, Johansfors.
23. Peter Fagerström, Lindås och Johansfors.
22. Mattias Evestål, Lindås.
21. Dennis Randewall, Johansfors.
20. Henrik Fransson-Malmborg, Lindås.
19. Christoffer Pumplun, Lindås.
18. Axel Karlsson, Johansfors.
17. David Strand, Lindås.
16. Tobias Dietrichsson, Lindås.
15. Fredrik Karlsson, Lindås.
14. Daniel Johansson, Lindås.
13. Magnus Andersson, Lindås.
12. Andreas Gustafsson, Lindås.
11. Tommy Holmquist, Lindås.
10. Kenth Håkansson, Lindås.
9. Fredrik Arnesson, Lindås.
8. Christian Lundin, Lindås.
7. Amir Trnacevic, Lindås.
6. Christian Olsson, Lindås.


PLATS 5: Nicklas Hällström. Lindås BK i perioder mellan 1996-2004.

Nicklas "Hällan" Hällström är den bäste anfallaren jag haft äran att spela i hop med. Målfarlig som få. Snabb som fan och stark i kroppen som en oxe. Gör superont att möta. Skapade i varenda match han spelade minst två klara målchanser och oftast satte han minst ett mål per match. Hans patent var att ta med sig bollen på bröstet i fart vilket han var enastående på att gör. En orädd spelare med ett fint skott. Han var briljant tillsammans med sin parhäst Ricke Magnusson.
Hade en mycket lyckad sejour i Nybro IF där han på hög nivå skyfflade in mål. Svårt skade drabbad efter återkomsten till LBK och fick mycket olyckligt lägga ner sin karriär alldeles för tidigt. 
Vi som var yngre på den tiden hade stor respekt för Hällan. Han var också pannbandsbra, vilket innebär att han kunde bära pannband under match utan att bli hånad i omklädningsrummet innan match. Det är inte många spelare som har den egenskapen.
Än så länge har som sagt ingen renodlad forward jag spelat med kommit upp i hans nivå!


Nicklas Hällström sjunger en glädjesång över hans finfina femteplats på listan.
Foto: Susanna Persson

 
I kväll kommer det att bli en styck pizza till matchen mellan Kalmar FF och AIK. En riktig kanonmatch hoppas jag på. Spelet mot Gefle IF lämnade lite mer att önska och jag tror att Nanne Bergstrands adepter kommer att ge den Allmänna IdrotssKlubben en hård kamp. Jag tippar 2-0 till Kalmar. Rasmus och Mendes sätter dom.

Nu ska jag gå ut och njuta av vårvädret!

/~~/


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Har råkat halka in på denna bloggen av misstag men blivit kvar då du skriver så underhållande brukar inte kommentera men ville bara säga Stort Grattis till den kommande bebisen

2009-04-13 @ 22:25:00
Postat av: Anna

Grattis till er! Vad kul, det verkar som att vi hamnar i samma föräldragrupp trots allt! Hörde att Johanna mår lite illa, hoppas det går över snart! :)

2009-04-14 @ 10:29:27
URL: http://alexandersliv.blogg.se/
Postat av: Ante

Anonym: Vad kul att du gillar bloggen! Fortsätt gärna att halka in här även i framtiden. Och tack för gratulationen!

2009-04-14 @ 12:27:42
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Ante

Anna: Tack ska du ha! Ja, hon mår väl lite sådär...

2009-04-14 @ 12:28:41
URL: http://www.yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0