Och vinnaren är...

Så har det blivit dags att knyta ihop säcken och redovisa de två högst placerade fotbollsspelarna på rankingen över de bästa spelarna jag spelat med. Kunde aldrig i min vildaste fantasi drömma om att intresset skulle vara så här stort för denna ranking. Många har haft åsikter om spelare som borde varit med, borde varit högre eller lägre. Peronligen är jag väldigt nöjd med listan och den speglar min verklighet perfekt.

Längst ner i detta inlägget presenteras vinnaren och strax innan honom så presenteras den andraplacerade spelaren. Håll till godo!

Först och främst sammanfattar vi hela listan:

25. Henrik Medin, Långasjö.

24. David Bergkvist, Johansfors.

23. Peter Fagerström, Lindås, Johansfors.

22. Mattias Evestål, Lindås.

21. Dennis Randewall, Johansfors.

20. Henrik Fransson-Malmborg, Lindås.

19. Christoffer Pumplun, Lindås.

18. Axel Karlsson, Johansfors.

17. David Strand, Lindås.

16. Tobias Dietrichsson, Lindås.

15. Fredrik Karlsson, Lindås.

14. Daniel Johansson, Lindås.

13. Magnus Andersson, Lindås.

12. Andreas Gustafsson, Lindås.

11. Tommy Holmqvist, Lindås.

10. Kenth Håkansson, Lindås.

9. Fredrik Arnesson, Lindås.

8. Christian Lundin, Lindås.

7. Amir Trnacevic, Lindås.

6. Christian Olsson, Lindås.

5. Nicklas Hällström, Lindås.

4. Mattias "Spärren" Johansson, Lindås.

3. Peter Andersson, Johansfors.

2. ???

1. ???




PLATS 2. Rickard Magnusson. Lindås BK 1996-2005.

Hade denna listan enbart handlat om talang/skicklighet så hade Ricke varit obestridlig etta. Jag har dock räknat med ett par andra komponenter också som kommer att beskrivas på den försteplacerade kämpens motivering.

En gudabenådad fotbollsspelare som hade kunnat komma hur högt upp i seriesystemet som helst. Regionens bästa vänsterfot.  Stenhårt skott och ett spelsinne utan konkurrens i kommunen och knappt i länet heller.
Som sagt ett fantastiskt tillslag med vänsterfoten och hade högerfoten varit lika bra så hade Rickard Magnusson förmodligen någon gång under sin karriär fått i kläda sig de blågula färgerna. Var känd för sin snabbhet och sina tempoväxlingar som fick i vanliga fall ganska hyfsade division fyrabackar att se ut som Peter Harrysson mot Usain Bolt i ett hundrameterlopp.
Hade en plats i Kalmar FF:s A-trupp 1994 eller 1995 och var enligt de gamla FF:arna en av de största talanger de någonsin sett vilket är ett hyfsat kvitto på vilka kunskaper Magnusson besatt och i viss mån fortfarande besitter. Bristande motivation och tidsbrist har jag för mig var en bidragande orsak till att Ricke efter något år i KFF flyttade hem till Lindås och fullständigt dominerade i LBK under många år. Har avgjort fler fotbollsmatcher än jag har skrivit blogginlägg.
Har inte riktigt lagt skorna på hyllan ännu utan tränar enligt uppgift någon gång i bland och så sent som i fjol var han med i Swedbank Cup för L/L.
Är numera också tränare för sin söner Isak och Noahs knattelag.


Ricke Magnusson skålar för andraplatsen!
Foto: Susanna Persson





Och som många räknat ut så återstår bara vinnare och lika många har antagligen räknat ut vem det rör sig om!

VINNARE: DICK MAGNUSSON, LINDÅS BK 1996-2005. 

                                              


För mig var det aldrig något alternativ att någon annan än Dick Magnusson skulle toppa denna lista. Kanske inte samma höga skicklighetsnivå som sin son Rickard, men sammantaget alla aspekter så är Dick Magnusson den bäste av alla spelare jag någonsin spelat med.

Gick under smeknamnet "farfar" i laget då han blev farfar till Isak innan större delen av LBK:s seniortrupp hade tjuvsmakat folköl. Likväl vann han alltid alla konditionstester vi gjorde på träningarna. Jag har spelat åtskilliga matcher med honom och sett ännu fler från sidan och har fortfarande aldrig någonsin cyklat hem från Lindåsvallen och tänkt; " fy fan vad Dick var dålig idag". Gav alltid allt i varje övning på varje träning och röt i på dom som inte gjorde det. En riktig vinnare som vägrade att ge upp. Var många gånger väldigt krävande mot sina lagkamrater och många gånger var man sur för man fick skäll av honom, men så här i efterhand så har man förstått att den gamle uven hade ju för fan rätt i allt han sa. Spelade under senare delen av karriären uteslutande mittback. Ska i sina unga år ha varit framgångsrik på mittfältet.
Som sagt så var det många av oss i laget som fick våra fiskar varma efter mindre bra insatser på planen, men å andra sidan när man gjorde något bra och Dick uppmärksammade detta och berömde så hade man självförtroende för resten av säsongen.

Var oerhört respekterad i laget, med all rätt. Om jag inte minns fel gjorde Dick runt 800 matcher i LBK och då vill jag nog påstå att 700 av dom var i A-laget. Vi spelade och tränade i hop under ungefär 10 år och under det decenniet så tror jag inte herr Magnusson missade mer än i snitt en träning om året, högt räknat.

När Dick för några år sedan la skorna på hyllan försvann stora delar av den magin som fanns i LBK förr och många övriga spelare slutade eller flyttade på till andra klubbar.

Jag har sagt mängder av gånger att alla unga fotbollssspelare under några säsonger borde få känna på hur det är att träna och spela med Dick Magnusson. Det hade varit en nyttig erfarenhet för många unga killar, vad gäller att alltid ge allt på träningar och matcher.

Jag anser att han har en väldigt stor del i utvecklingen på spelare som David Strand, Christoffer Pumplun, Christian Lundin, Nicklas Hällström, Daniel Johansson och inte minst sin egen son Rickard Magnusson. Min talang, eller snarare brist på sådan rådde dock inte ens han på...


Den allra bästa spelaren jag spelat med: Dick Magnusson.
Foto: Susanna Persson


Så det återstår bara att lyfta på hatten och gratulera Dick Magnusson till denna ytterst ärofyllda titel!


Då var denna lista lagd till handlingarna. Jag får väl göra en ny när karriären börjar dra sig mot sitt slut. Det finns många som aspirerar på en plats och många som har goda möjligheter att klättra många steg om dom fortsätter att utvecklas.

Jag vill passa på att önska alla en fortsatt trevlig helg!

/~~/



Kommentarer
Postat av: Farsan

Ante ! Jag tycker att summeringen av din lista motsvarar även vad jag tycker.... Jag har själv spelat MINST lika många matcher, i olika klubbar , som den gode Dick . DOCK utvecklades jag mest som fotbollsspelare då jag kom med i Lindås veteranlag, som konditionsstark 35 åring, och fick spela tillsammans med ett övrigta antal VÄLDIGT DUKTIGA fotbollsspelare men främst Dick.

Detta säger en hel del ur utvecklingshänseende och man blir aldrig för gammal för att lära...om man vill... Återigen: en bra lista och en värdig etta !! //Pappa

2009-04-18 @ 19:17:49
Postat av: svärmor

Det har varit kul och spännande(till och med för mej som inte alltid är så insatt i fotbollsvärlden)att följa din lista över kommunens fotbollsspelare. Vad kommer härnäst kan man undra? Barbro

2009-04-19 @ 22:09:43
Postat av: AK

Vad sägs om en lista över de 25 SÄMSTA spelarna du spelat ihop med...:-)

Då kanske äntligen EFF kan få vara med på ett hörn, menar jag...asg

2009-04-20 @ 08:00:39
Postat av: Ante

Svärmor: Tack ska du ha! Jag vet inte vad jag ska lista härnäst. Något ska jag nog hitta på!

2009-04-20 @ 12:15:53
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Ante

AK: Ja, varför inte!

2009-04-20 @ 12:16:48
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Nr 1

Tack för utnämningen det var skönt att komma före han som blev nr2 lycka till med tillökningen

2009-04-21 @ 13:04:13
Postat av: Ante

Nr 1: Du är väl värd din placering! Tack ska du ha.

2009-04-21 @ 19:57:13
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0