VikingBowlingen, deltävling 3.

Man kan säga att denna trejde deltävling på ett vis fick en så kallad "IÖU", det vill säga en Icke Önskvärd Utgång. Men för egen del kunde det ha varit betydligt värre. Efter två timmars slit på banan så kunde vi till slut kora segraren. Dessvärre var inte segraren jag utan min största antagonist, Lasse Franzén. Denna annars så oberäkneliga bowlare satte standarden tidigt genom att i första rundan nosa på mitt VB-rekord på prydliga 193 poäng. Franzén hamnade efter ett makalöst fint spel på suveräna 191 pinnar och efter den starten var det givetvis uppförsbacke för övriga i VikingBowlingen. Speciellt eftersom vi inte alls kunde hänga med från start och hamnade efter med åtskilliga tiotal poäng (Mange 130, jag 124 och Frisk på 111 pinnar) så kändes det redan här som om detta skulle bli en tuff uppgift.

I andra runda så spelade egentligen ingen speciellt bra och jag var faktiskt den enda som var över 110 poäng med min för kvällen bästa runda med 134 poäng. Frisk tappade ordentligt med mark då han kom sist på blygsamma 89 pinnar och hans tredje runda under 90 denna säsong var ett faktum. Kvällens konung , Franzén, ( trodde aldrig jag skulle skriva den meningen) visade sig mänsklig och mäktade bara med i sammanhanget futtiga 110 poäng medans den totala ledaren Mange Matsal var ännu sämre med för honom katastrofala 106 poäng. Detta innebar att Franzén efter två spelade rundor hade en ledning på imponerande 101 poäng på jumbon Lasse Frisk alias Lasse Mourinho. jag var närmast jagande med med 43 poäng upp medans mange låg ytterligare 22 bakom mig.

I tredje rundan så spelade Mange upp sig till viss del och vann till slut rundan på 137 poäng före mig som hamnade på 127 poäng och var då ändå före både Franzén på 124 och Frisk som var sist för tredje rundan i rad med 122 poäng. Mange knappade därmed in värdefulla poäng på mig och Franzén som sannerligen var ur gängorna vid denna tidpunkt. Nu var inte glappet mer än 40 poäng mellan mig och Franzén inför sista medans Mange Matsal hade 12 ytterligare poäng att ta in. Mourinho låg vid denna tidpunkt hopplöst sist, 103 poäng efter Franzén som i sista rundan skulle visa sig vara väldigt sparsam med barmhärtigheten.

I fjärde rundan så bärjade alla ganska trevande då alla insåg åt vilket håll det lutade. Franzén skulle, såvida han inte drabbades av dubbelt benbrott eller ölförgiftning vinna denna prestigefyllda tredje deltävling om inte jag, Mange eller Mourinho skulle överträffa oss själva och sopa banan med den långhårige. Resultatet blev precis tvärtom och Lasse Franzén spelade drömbowling och sopade banan med oss och späntade i med vackra 177 poäng och vann den tredje deltävlingen fullkomligt överlägset. I poängstriden bakom var promisserna för mig enkla. Jag hade råd att förlora med ungefär 10 poäng mot Mange och ungefär 60 poäng mot Frisk så jag gick ganska avslappnat ut och spelade en ganska medioker runda som likväl hamnade på 119 poäng och detta var ändå på betryggande avstånd mot Mange då han endast mäktade med 95 poäng. Frisk hade förvisso en bättre runda än mig och hamnade på 137, men det räckte inte för demontränaren som hamnde sist, nio poäng bakom dagens besvikelse Mange Matsal.
Lasse Franzén slutade på imponerande 602 poäng och blev därmed förste man över 600 poäng och satte därmed ett nytt prydligt VB-rekord för antal poäng under en deltävling.

Nu är det oerhört jämnt i toppen på sammandraget.
1. Magnus Johansson, idag 468 poäng och 1 sammandragspoäng för sin tredjeplats. 6 poäng totalt.
2. Lasse Franzén, idag 602 poäng och 3 sammandragspoäng för sin vinst. 5 totalt och bättre målskillnad än mig.
3. Andreas Johansson, idag 504 poäng och 2 sammandragspoäng för min andraplats. 5 poäng totalt.
4. Lasse Frisk, idag 459 poäng och i och med jumboplaceringen inga poäng och står därmed kvar på 2 poäng totalt.

Man kan sammanfatta det hela med att Franzén var överlägsen idag och vann rättvist. Jag kom tvåa men tappar ändå på något underligt jävla vis min andraplats i sammandraget till Franzén som jag i och försig har lika många poäng som men som har en klart bättre målskillnad än undertecknad.För Lasse "Mourinho" Frisk är decembertävlingen helt vital för hans framtida vidkommande i VikingBowlingen. En vinst där är nästan ett måste för Stjärntorpets stolthet.
Nu ska det bli oerhört intressant att höra snacket i morgon på banan.

Halvtidsfinalen äger rum fredagen den 19:e december på bana 7 i Nöjeshuset. Då tar vi nya tag.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Ahhh...en stabil TAIF-sger ser jag...

Får väl passa på o fira detta med att bjuda på lite klassisk nostalgi:

http://www.youtube.com/watch?v=F1RVk57IiLs



PS Kanske tur för Mourinho att ni har en stängd liga...:-)

2008-11-20 @ 22:27:11
Postat av: Ante

AK: Ja du ser, ytterligare en anledning till det systemet annars hade Mourinho i dagsläget säkert svettats lite extra!



Häftig video, trots att man inte är TAIF:are

2008-11-21 @ 13:09:16
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Tappen

Synd att dem inte stängde serierna vid denna tidpunkt.. :)

2008-11-23 @ 09:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0