Fondue

Inte mycket nytt har hänt sedan sist. Veckan har rullat på i maklig takt och lider mot sitt slut och det bästa med denna veckans slut är att där stundar en långhelg i form av påsken. Påsken för er som inte vet är enligt Wikipedia den största kristna helgen under kyrkåret och firas till minnet av Kristi död och uppståndelse. Wikipedia är bra till mycket även om jag med viss betänketid antagligen hade kunnat klura ut svaret på påskfrågan.

I morgon ska Jojje och jag åka till Karlskrona för att fira något helt annat och det har vi tänkt att göra på restaurant 2 rum & Kök,  som enligt blekingarna på jobbet tydligen serverar en rent himmelsk fondue som vi har tänkt att testa. Nu kan det låta som om jag skulle vara någon finsmakare av något slag vilket inte alls är fallet utan för mig är beteckningen på finmat oftast en pizza från Pizzeria Victoria, morsans köttfärslimpa eller i riktigt lyxiga fall tacos.
Men denna gång blir det alltså ett besök i Sveriges trädgård och dess residensstand.

Jag missar dessvärre ännu en torsdagsträning men har jag inte lärt mig spela fotboll bättre än så här under de 20 år jag har hållit på så gör i ärlighetens namn inte en träning någon större skillnad.

Om bara några minuter drar kvalet till nästa års Elitserie igång. Jag tror mig ha den färdiga tabellen redan innan serien. Så här kommer det att sluta:
1. Mora
2. Brynäs
3. Leksand
4. Rögle
5. Malmö
6. Västerås

Inatt sägs det för övrigt att det ska bli årets kallaste natt hittils och att vinterkylan ska hålla i sig över hela halgen vilket jag kan tycka är lite retfullt för har det inte varit kallt under hela vintern så behöver det heller inte bli det när det nalkas mot vår.

Lasse Frisk, som för övrigt kommer att ge mig en reprimand efter ovanstående tabelltippning, och jag käkade på Nöjeshuset i dag och jag hittade min gamla favoriträtt från kocken Dzenans dagar som Stengrillen-ägare, cevapcici. Det är en bosnisk maträtt som består av små biffar på ciabattabröd och aioli till det. Det var lika gott nu som på Stengrillen-tiden! Dock går det inte upp mot samma kocks raggmunkar.
Jag känner mig mer och mer som en matkritiker...

Såg ni Fredrik & Filips "100 höjdare USA" i måndags? det gjorde jag,eller rättare sagt spelade jag in det och såg det i nyss. Det finns många märkliga människor i världen men jag undrar om inte de allra flesta bor i USA. Den där lille sportkommentatorn skrämde mig ordentligt.

Carolina Klüft lägger ner sjukampen till förmån för längdhopp och tresteg."Carro" är förmodligen en av de tre största kvinnliga idrottarna i svensk idrott genom tiderna men jag förstår ändå inte riktigt hennes beslut. Jag är mig veterligen inte (!) bäst i världen på något (även om jag trodde att jag skulle kunna hota världsrekordet i tresteg ett tag och gjorde ett försök och landade på mediokra 7.44 m och därefter lade ner den idén)men jag vet att om jag hade varit det i någon idrott så hade jag med all säkerthet inte lagt av med den idrotten några månader innan ett OS. Sverige har liksom inte hur många guldaspiranter som helst vid Olympiska Spel så därför borde hon överväga sitt beslut. Motiveringen att det inte längre är roligt tycker inte riktigt jag håller, vem fan har roligt på sitt jobb hela tiden? Inte ens Carolina Klüft uppenbarligen...Jag önskar dig givetvis lycka till med din nya satsning ändå och hoppas att du åker frår Peking med två medaljer av ädlaste valör.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Tja en sak är då helt säker. Skulle Klüft lämna Peking med guld i både längd o tresteg- vilket i realiteten inte ska gå- är chansen bra mkt större att hon får bragdguldet än om hon tagit guld i sjukamp...

2008-03-19 @ 21:32:52
Postat av: Ante

AK: Så sant.

2008-03-20 @ 15:29:56
URL: http://yzerman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0