Nationalsång

Nyss hemkommen från en joggingrunda med Lasse Sjuk. Kändes mycket lättare idag än vad det har gjort vid de tidigare löpningstillfällena. Jag ska väl kanske inte påstå att det kändes sådär skitkul just under själva löpningen men efteråt är det en fin känsla när man sätter sig och pustar ut, belåten över att man faktiskt gjort något nyttigt istället för att sitta hemma och äta grillchips.

I morgon kväll blir det antagligen ett nytt pass. Innebandy står då på schemat. Sprang in mina nya skor i tisdags på innebandyn. Jag gjorde ett bra köp för en gångs skull trots att jag länge velade när jag under Nybro Open helgen besökte Awes.När vi var där bad jag om att få ett par nya strumpor att testa skorna med vilket den trevliga damen snabbt ordnade, sedan kom någon annan kund och en trevlig man hjälpte mig i hennes ställe. När jag senare hade beslutat mig för att slå till på ett par Adidas-skor så frågade jag den trevlige mannen om de nya fotbollsstrumporna som jag testade skorna med ingick i priset. Han tittade jävligt kpnfunderat på mig och nickade försynt och sa att det gick bra men att han inte kunde förstå varför. Mannen trodde att jag hade tagit ett par strumpor ur den mycket otäcka korgen som stod på golvet som innehåller just strumpor som typ 16000 människor har använt. Jag förklarade för honom att så var inte fallet och allt löste sig till slut. Jag fick de nya strumporna på köpet och smålänning som jag är så kände jag mig nöjd med affären.

Det ryktas om lottöppning på lördag. Jag har fortfarande inte vunnit ett piss på dom tillställningarna men hoppas på bättre tur denna gång. Det känns som om det borde vara min tur snart. Straffskatten börjar bli dyr då den ökar med 20 kronor för varje vinstlös omgång.

Tampa går så helvetes dåligt just nu. Torsk hemma senast mot Colorado gör att Lightning är solklart sist i Eastern och näst sist i hela NHL. Något måste göras. Börja med att skicka hem Andreas "Pastorn" Karlsson till Sverige för att ge mer löneutrymme åt någon annan som faktiskt platsar. Skicka sedan Brad Richards till Devils för Johnny Oduya och två års förstaval i draften så har det ialla fall hänt något. Richards är en underbar hockeyspelare men just nu behövs försvarare och Johnny Oduya har alltid varit en favorit hos mig.

I NHL får man för övrigt fortfarande sjunga nationalsången innan match vilket är strängeligen förbjudet i Sverige numera. 2007 års märkligaste och dummaste beslut inom svensk idrott.
Någon som vet varför det inte längre sjungs nationalsång innan hockeymatcher i Sverige? Det var ju enda gången man fick höra "Du gamla, du fria" för tusan. Jag har alltid varit sån att jag tycker det är mäktigt,vackert och fint när ishallen blir tyst och alla ställer sig upp för att lyssna/sjunga. Jag förstår inte varför man ändrade på det?
Mycket tacksam för svar!

image45
Så här får det absolut inte gå till...


Det ska tydligen bli storm här på lördag... Bara jag har ström tills det att Viktor Elm ska debutera i landslaget på lördag natt så får det blåsa hur jävla  mycket det vill. Hoppas verkligen han får göra sin debut. Men det vore konstigt annars kan jag tycka.

AVVÄNJNINGEN DAG 157
Snart ett halvår fixar och nu för tiden känns det inte längre så jobbigt som innan. Bara vid vissa tillfällen. Det jobbiga är dock att jobba bort dom extrakilon som satt sig kring magen efter en hel del småätande under den värsta perioden. Det ska nog bli bra till slut det här.
Men tro inte att det inte kommer svackor. Det gör det. Mellandagarna var fruktansvärda för då var snussuget av någon anledning enormt men det har mattats igen som tur är.

/~~/

* bilden är tagen från www.dinapengar.se

Kommentarer
Postat av: Crizze

Ante, ante.. jag vet inte vilka ishockey-matcher du kollar på, när jag var i tingsryd runt nyår så sjöngs det fortfarande nationalsång och oj så vackert det var! Men det är klart det är kanske bara ok att göra det i klubbar med tradition, varken tampa eller nybro har ju nån direkt helgjuten historia att falla tillbaka på direkt...

2008-01-17 @ 21:43:58
Postat av: Simon

jag har också under flertalet besök i dackehallen uppmärksammat att nationalsången alltid spelas!=)
Det är verkligen som du säger en stor och kraftig tradition! Som givetvis borde fortsätta i alla matcher runtom i Sverige!

2008-01-18 @ 01:08:18
Postat av: Ante

Crizze: Nej, att få höra den svenska nationalhymnen i Tampa hade jag verkligen inte väntat mig... Vad gäller tradition så är Nybros och Tingsryds ishockeysektioner lika gamla. Bägge startade precis efter andra världskrigets slut.
Men ett klart plus till TAIF som fortfarande sjunger nationalsången innan match. Så borde det vara överallt. Detta är dock TAIF:s enda plus.

2008-01-18 @ 12:43:30
Postat av: Ante

Simon: Visst är det så. Det är alldeles för sällan man hör nationalsången nu för tiden att den borde vara obligatorisk innan varje match i samtliga högre serier i de stora sporterna.

2008-01-18 @ 12:44:58
Postat av: Ante

David: Nu ligger ju inte Tingsryd i hockeyallsvenskan så vitt jag vet. Bra initiativ med länken. Din trovärdighet ökade genast med ett par hundra procent.
Vad gäller twistern i helgen så kommer du få det svårt. Jag har börjat köra ryskt...Och det finns, som vi alla vet, inget försvar mot den ryska spelstilen i Twister.

2008-01-18 @ 12:47:54
Postat av: Lasse Lassén

Nybro klarade sig oförskämt bra mot Björklöven, hade hoppats på 10-0.

2008-01-18 @ 21:14:55
Postat av: Ante

Lasse Lassén: Pffff... Motståndarna i Nybros serier har ialla fall läktare på bägge sidor av isen.

2008-01-18 @ 23:04:04
Postat av: AK

Ante: Men tänk på att om du istället för att beskåda det där fornnordiska laget, följer med hrr Larzén på lite grönvit propagandehockey istället får du till och med höra både nationalsången...och hemmalaget sjunga segersång efter matchen...:-)

2008-01-19 @ 00:19:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0