Pallställ till salu!

Måndagskvällar är en för mig utmärkt tidpunkt för att blogga. Dels för att jag inte har några egna aktiviteter inplanerade och dels har Jojje det.

I dag har varit en väldigt lugn dag för mig och mina kollegor på VikingLine, vilket det inte borde ha varit. Anledningen är den att vi nu förtiden på mitt jobb använder oss av en übersmart idé som går ut på att vi med blåa byxor ska montera fler maskiner med mindre material (helst helt utan material faktiskt...) då lagerkostnader är dyrt. Denna idén funkar alldeles säkert i teorin men blir (precis som vid alla tidigare försök) bara skit i praktiken. Det hela slutar med att man inget kan göra och utfallet blir fan så mycket lägre än vad som hade varit fallet om vi hade haft grejer. Detta resulterar i sin tur att kunden inte kan få det dom har beställt i tid och beställer därför av någon annan i stället. Men det viktiga är väl inte nöjda kunder, nä det viktiga är att inte ha för höga lagerkostnader.
Jag förstår helt enkelt inte den logiken men det är väl också därför jag arbetar på golvet...

Jag hade alltså inga större problem att hinna med mitt läkarbesök idag på förmiddagen då min svåra fingerskada skulle kollas upp vilket den också gjorde. Men jag blev inte så mycket klokare efter det besöket utan det hela slutade med att jag fick en ny tid hos en specialist som skulle jobba i Emmaboda ett tag. Vi får väl se vad han/hon säger om saken.

Lasse Sjuk är ju som bekant tränare för ett av kommunens damlag. Lasse kämpar på och tränar sina damer flera kvällar varje vecka. Nu är det som så här att på vår bana, VikingLine, så jobbar även Vissefjärdas herr+damlags materialförvaltare Tony. Tony är en mycket ordentlig och ordningssam person.
Lasse Sjuk hade fått syn på att herrlaget hade fått en ny fin medicinväska som var väldigt mycket mer praktisk än den damlaget hade enligt Lasse. Han bad då Tony om en liknande till damlaget men där stötte han på komplikationer då Tony hävdade att Lasse inte höll den befintliga i ordning. Fyra timmars ordväxling utbröt (dock inte så allvarligt...) innan Frasse Larzén och jag kände att vi var tvungna att gripa in i situationen som  nu var nära att gå över styr. Den höll på att bli ohållbar helt enkelt. Frasse och jag som sällan annars är av samma åsikt beslutade oss för att ta Tonys parti och tillverkade därför en replika av en medicinväska utav en tomkartong som passande nog innehöll en del fack. I dessa fack placerade vi ett visst antal skruvar,muttrar, brickor och liknande ting och märkte noga upp hur många av varje sort som skulle ligga var. Sedan blev det Lasses ansvar att visa att han var man nog att hålla "väskan" i ordning.
Vi testade honom genom att vid vissa tidpunkter varje dag skrika "TRÄNING" och då gällde det för mig och Larzén att oreda i "väskan" så mycket som möjligt innan Lasse Sjuk skulle ställa den i ordning vilket han faktiskt lyckades med utmärkt efter första dagen. Nu kommer detta utfallsprov att fortgå fram till och med torsdag då utvärdering kommer att ske. Jag har dock inga större förhoppningar på Lasse Sjuk för "väskan" är inte iordningställd ännu efter dagens hårda förmiddagspass.
Hörde dock ett rykte om att Tony på VGIF:s årsfest i helgen lovade den stollige damlagstränaren en väska. Något jag hade förnekat bestämt om jag varit du Tony...

Såg ni Johnny Oduyas mål? Jag har alltid sagt att han har det i sig den mannen. Johnny Orr som han numera kallas i New Jersey.
På tal om NHL så fick Floridas Richard Zednik en otäck smäll i går när lagkamraten Olli Jokinens skridsko skar Zednik i halsen.Nu gick det hela relativt bra och det är som tur är ingen fara för Zedniks liv även om det som jag förstod det var ganska kritiskt efter att han tuppade av i båset. Jag har sett klippet och även om det är en olyckshändelse till 100% så undrar jag om det är en tillfällighet att illgärningsmannen är från Finland?

FIBK ser ut att gå mot degradering tyvärr. Jag som precis fått smak på elitserieinnebandy. Men det hela är väl inte värre än att man får följa laget i ettan istället.

Programmet  "I en annan del av Köping"  var minst lika bra igår som tidigare. Ett riktigt höjdarprogram som man borde lägga en annan dag än söndagar. Typ lördagar samma tid som melodifestivalen. Det hade varit det bästa.

Just nu sitter mina föräldrar på planet till Thailand. Det är annat än tomma pallställ och LingonGrova det...

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0