Deadline

Tänkte återigen lunchblogga litegrann. Vi har som regel på mitt jobb att man måste vara utstämplad 40 minuter på lunchrasten och äter man då på tio så har man följdaktligen en halvtimme kvar att fördriva och då kan internet vara ett utomordentligt alternativ.

Ryktet säger att mina föräldrar har landat oskadda i Kalmar efter en tids semester i Thailand. Måste kännas underbart att komma tillbaka till ett dyngsurt och grått Sverige.

Efter närmast omänskliga påtryckningar i gästboken om en liten NHL-special med tanke på att den så kallade "Trading Deadline" gick i går kväll vid 21.00 svensk tid. Deadlinen innebär att efter den får NHL-lagen inte längre byta/köpa/sälja spelare längre och många lag vill passa på att värva inför det stundande slutspelet så just denna dag är en av de viktigaste för alla som följer NHL. Varför sedan alla lag envisas med att vänta in i det sista är en helt annan historia.
Mitt lag, Tampa Bay Lightning, har omgivits av rykten eftersom laget sitter inne på tre-fyra riktiga klasspelare som ständigt omges av trading-rykten. Richards,Lecavalier,St.Louis och till viss del Dan Boyle. Jag fruktade att Lecavalier skulle ryka men han blev kvar, så även St.Louis och Boyle men däremot försvann Brad Richards tämligen väntat. Han och svenske keepern Johan Holmqvist byttes bort till Dallas Stars i en för mig ganska märklig trade där Dallas drog en riktig vinstlott. I utbyte skickade man centern Jeff Halpern som inte varit något att hänga i granen på många år, forwarden och straffspecialisten Jussi Jokinen som ändå får ses som en helt OK spelare, målvakten Mike Smith som jag inte vet ett dyft om men han verkar ha gjort ganska bra i från sig de matcher han har stått. Man fick även Dallas fjärdeval i draften nästa år. Visserligen har varken Richards eller Holmqvist gjort några jättesäsonger man jag trodde absolut att man kunde få mer för dom. Framför allt skulle man ha tradat till sig försvarsspelare. Tampa släppte även elitseriebekantingen Jan Hlavac till Nashville mot ett sent draftval.
Den mest anmärkningsvärda affären är nog annars att Pittsburgh fick Marian Hossas eftertraktade namnteckning. Penguins fick dock i gengäld skicka två hyfsade spelare (Armstrong och Christensen) och även sitt förstaval i draften nästa år vilket nog får betecknas som en ganska juste trade.
Colorado bytte till sig tuffingen Adam Foote, jag tycker mig se ett samband här med Forsberg-traden tidigare i veckan. Colorado markerar att Forsberg kommer att skyddas.
I övrigt ser jag att NYR värvar svenskt vilket gör att Canal + bara kommer sända Rangers matcher i vår. Christian Bäckman från St. Louis Blues och Fredrik Sjöström från Phoenix Coyotes byttes i går kväll in .
Även gamle superstjärnan Sergei Fedorov fick flytta på sig från Columbus och ny klubbadress för honom är Washington Capitals där han blir klubbkamrat med Nicklas Bäckström och Michael Nylander.
Nu lämnar vi detta ämnet.

I morgon blir det träning i simhallen för JIF. 18.30 ombyta och klara för löpning för er som missat det.

Nu är rasten slut.
/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0