Hamburgaren i Vaduz gör sig påmind

Helgerna går fort utav bara fan. Man sämplar ut runt lunchtid på fredagen och sedan cyklar man hem i tron om att man har en lång och skön helg framför sig. Något som man i teorin faktiskt har, men i praktiken varar inte helg så värst mycket längre än en sketen tisdagseftermiddag känns det som.

Har dock hunnit med en hel del under det gångna veckoslutet. Bland annat var jag i bowlinghallen i lördags med EFF och bowlade och käkade. Bowlingen vill jag helst inte tala högt om då mina resultat var i paritet med en genomsnittligt fyraårings diton. Första rundan var jag inte bara över hundra och andra rundan gick förvisso bättre men den han vi inte spela klart så därför är jag ohyggligt missnöjd även den.

Jag skyller givetvis allt på alkoholen. Jag satt hemma innan bowlingen och tittade på Premier League och drack bärs. Sedan duschade jag och skulle invänta Jojje. Nu är det dock som så att då jag inte är besmyckad med vare sig långt hår som skall fixas till eller ett sött ansikte som ska sminkas så tar det högt räknat sex minuter för mig att gå från mysbrallor i soffan till nyduschad,fräsch och ombytt och därmed redo för kvällens aktivitet.
 
För min högt älskade sambo tar det också sex minuter...att plocka fram de handdukar hon ska använda efter hon duschat, därefter följer diverse olika ting som ska göras vilket innebär att jag brukar sätta mig framför datorn, så gjorde jag även denna lördagsafton i väntan på min sambo. Nu var det precis som vanligt så att jag fick vänta väldigt länge och hann därmed dricka någon enstaka centiliter alkohol för mycket och detta mina vänner, detta gynnade inte mig i bowlingspelet.
En jättetrevlig kväll dock som för Jojje och mig avslutades redan runt halv tio-hugget efter att vi bland annat fått höra Mellmark berätta underhållande historier om hans tid i då allsvenska IF Trion. Alltid intressant att lyssna på.

Kvart i tio var vi hemma, tio sov jag i soffan framför Lazio-Inter. Zlatan var för övrigt offside när han gjorde målet. Efter detta matchen vaknade jag och lomade in till sängen och kikade en stund på dokumentären om Britney Spears som säkert hade varit intressant om det inte varit för det faktum att jag somnade innan jag hunnit sätta mig in i den riktigt.

I går var vi och mätte lite i det nya huset. Familjen som bott där innan höll på att städa ut lyan för fullt vilket gör att det nu känns som om det är riktigt nära vilket det också är. Om en vecka får vi nycklarna och om två veckor bor vi antagligen där om allt gått som planerat. Dessvärre går det sällan som planerat, och i och med att ledigheten jag planerat för gick åt helvete så blir det på det brömda hittefåret om vi ska hinna till jul, men jag tror vi fixar det.

Annars var matchen i Victoriahallen söndagens största event. Lasse Mourinho och hans son Linus och jag åkte in för att titta på kvalitetsishockey. Nu blev det i ärlighetens namn inte någon jättebra match. Nybro hade en miljon chanser men satte bara ett enda och då vinner man inte mot gedigna,tuffa lag som Troja. Dock räckte det till en poäng då ljungbylaget inte avgjorde förrän i förlängningen. Finnes tid så blir det nog att åka in även på söndag då Leksand kommer på besök.

Hade jag inte varit djupt troende Kalmar FF-supporter hade jag hållt på Gefle IF. Enbart tack vare Jonas Lanttos insats i detta klipp.... Förvisso är detta en gammal video som många säkert redan sett men det spelar ingen roll. "Sprajlans ny porslinsstol" Bara den kommentaren är obetalbar.

För Tampa går det käpprakt åt helvete. Ingen kan någonsin beskylla mig för att vara medgångssupporter i alla fall.

På onsdag ryktas det om att Jojje och jag ska åka till Kalmar för inhandling av dels möbler till huset, och dels julklappar. Det känns som om man glömt bort att julen nalkas alldeles runt knuten. Nåja, det löser sig som kärringen sa när hon sket i vasken.
Möbelhandling och julklappshandling är bland det mest stimulerande jag vet...

Jojje har börjat blogga igen så smått!

Fotbollsträning i Allsbohallen i morgon kväll. Det får det bli. Det går mycket rykten på byn om spelare och tränare hit och dit så det är lika intressant varje gång man tränar att se vad det är för nya ansikten där. Och för all del även vilka som inte är där.

Här på Järnvägsgatan har dock övergångsamtalen lyst med sin frånvaro, och inte sedan Olof Sörensson ett år ringde till mig i tron om att det var Andreas ´82´ Johansson (numera Lorentzon) har jag emottagit några förfrågningar om en eventuell övergång. Olof pratade på om vilken formidabel spelare jag var, men tvingades att att dämpa hyllningarna lite grand efter att han insett att det var fel Andreas Johansson han pratade med. Nu spelar det i och för sig ingen roll att intresset av mina fotbollskvalitéer är svalare än en nyårsnatt på Svalbard ,då jag i vilket fall som helst är fullständigt ointresserad av att byta klubb. Men förut ringde i alla fall alltid Plutten varje år... Jaja, det är väl bara att inse att mitt marknadsvärde är än lägre än vad det en gång var och då, då är det sannerligen inte högt!

Såg att Emmaboda IS vann i Futsal-SM mot Orrefors med 17-3. Det må jag säga var en gruvlig revansch efter finalförlusten mot de grönsvarta i Allsbo.

Jojje kom precis in med nybakade pepparkakor och en mugg glögg. Vilken kvinna!

Glöm inte bort TV4:s EM-krönika i kväll. Jag får fortfarande rysningar när jag tänker på hur vackert och framför allt högt de ryska fansen sjöng deras gamla klassiska nationalhymn. Mäktigt var bara förnamnet. Annars minns jag förutom matcherna och alla fantastiska människor vi träffade, även den mycket mycket underliga hamburgaren i Liechtenstein som serverades med en halvkokt potatishalva,vit sås och utan tillstymmelse till vare sig bröd,sallad,ketchup,lök eller dressing. EM-burgaren kallades den så jag vill passa på att höja ett varningens finger till er som ska besöka det lilla furstendömet. Åk inte dit hungrig. Dom vet inte hur man lagar mat där.
Skämt åsido så var det en helt underbar resa vi gjorde till både Innsbruck och även Vaduz trots debaclet med hamburgaren, så det ska bli riktigt kul att i kväll få återuppleva sommarens stora fotbollshöjdpunkt.

Nu tror jag att vi rundar av och avslutar för i kväll.

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Tur din blogg finns Ante...annars hade jag missat EM-krönikan...:-)



PS synd att du missade whiskeyn efter bowlingen...hade väl varit nåt för dig...:-)

2008-12-08 @ 23:19:53
Postat av: Ante

AK: Hehe, ja visst är det tur attt den finns. Whisky är en underbar dryck, men så här i efterhand är jag ganska glad att jag missade den. Söndagen blir inte så tung då.

2008-12-09 @ 05:48:24
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0