Bättre sent än aldrig...

*OBS, detta inlägg skrevs i söndags men har inte publicerats förrän idag på grund av att blogg.se har legat nere. Att vi vann matchen mot Nöbbele är följdaktligen inget aprilskämt...*

I går var det dags för årets första tävlingsmatch. I den oerhört prestigefyllda och penningstinna Smålandscupens första match för Johansfors IF väntade Nöbbele. Nöbbele som för övrigt kommer att spela i samma serie som oss under säsongen.

Matchen spelades lite otippat på grus i Ingelstad trots tidigare löften om naturgräs. Nu är det ju emellertid som så att vi är något av grusspecialister och har inte under de två senaste säsongerna förlorat en enda match på det underlaget. Faktiskt heller inte släppt in ett endaste mål. Äh vem försöker jag lura... detta var vår första match på grus på två år helt enkelt.

Stämningen var på topp redan innan matchen och i omklädningsrummet kändes det att det var lite mer allvar än tidigare och samtliga spelare var verkligen sugna på vinst.

Coach Per ställde upp trupperna som följer:


MV: Axel Karlsson

YB: Henrik Nordström ,Charlie Dziobek

MB: Marcus Joelsson ,Robin Franksson

YM: Dennis Randewall (C) ,Magnus Lundegårdh

IM: Henrik Svensson ,Andreas Johansson

ANF: Oscar Ahlström ,Andreas Klevtun

Avbytare var Tobias Fransson och Magnus "Gunte" Gustafsson


Matchen började bra för vår del och vi var det klart bättre laget i första kvarten och skapade en hel del chanser som dock inte resulterade i nätrassel. Kapten Randewall hade ett ypperligt läge att ge oss ledningen i inledningen men sköt tyvärr över. Dennis motiverade missen med " att kan man inte göra snyggt ska man inte göra det alls" en devis som vi alla i JIF går efter vilket ibland avspeglar sig i våra resultat.
Efter det så kom hemmalaget in matchen och fick ganska enkelt skapa en del inte helt ofarliga lägen men inte heller dom utnyttjade sina chanser så första halvlek slutade 0-0. Noterbart är också att Andreas Klevtun gjorde sitt livs hårdaste nick, retfullt för Klevis var dock att det inte var bollen han nickade utan en motståndare så det hela slutade i ett spräckt ögonbryn och förstklassig läkarvård av Kent Fransson. Tobias Fransson byttes in i hans ställe.

I andra halvlek så började vi även här ganska bra och skapade en del men det var inte förrän Dennis kom runt på sin kant och från ingen vinkel alls sköt ett skott som målvakten lite oväntat släppte in som 1-0 blev ett faktum. Det resultatet stod sig speltiden ut och sett över hela matchen tycker jag att vi borde nog ha gjort något mer mål men vi vann och det är det viktiga. I Smålandscupen skjuter man också straffar efter matchen i händelse av att man skulle hamna lika med något annat lag i gruppen.

Den straffläggningen såg ut så här.

1.JIF, Andreas Johansson- Mål

2.Nöbbele- Mål

3.JIF, Andreas Klevtun- Mål

4.Nöbbele- Miss

5.JIF,Henrik Nordström- Miss

6.Nöbbele- Mål

7.JIF, Oscar Ahlström- Miss

8.Nöbbele- Mål

9.JIF, Dennis Randewall- Mål

10, Nöbbele- Mål

Som ni ser så förlorde vi straffläggningen med 4-3.


Bäst i Johansfors var Robin Franksson och Charlie Dziobek som bägge två gjorde helgjutna insatser i försvaret denna regninga lördagseftermiddag.


Ett hedersomnämnande också till Liza Jensen som var den enda som tittade på matchen så man kan säga att vi hade hela puliken på vår sida. Jag antar att spelet värmde ordentligt Liza??


Har även denna söndag gått tipspromenad i Emmaboda. Nio rätt slutade det hela med och det är inte godkänt, jag kom sist av alla i vårt gäng och kommer hädanefter att vara ordentligt mycket mer påläst. En rekommendation till er som planerar att gå tipsrundan i Emmaboda i framtiden: Läs på mycket om plastpåsar... Det är nämligen Emmaboda-korpens huvudintresse antar jag eftersom stora delar av frågorna har anknytning till just plastpåsar.


Hur kommer det sig att inte en enda kanaljävel sänder KFF i eftermiddag?? Det kan ju inte bli mer toppmatch. Ett stockholmslag på ena sidan och en guldaspirant på andra? Varför sänder Canal+ IFK Norrköping- Djurgården istället? Illa illa...

Jag hoppas att Kalmar kan tvåla dit solnaiterna och få den drömstart som behövs om man ska vara med i guldstriden. Jag hoppas också på att alla tre bröderna Elm får starta.


Johnny Oduya gjorde två mål i fredags natt, det hör inte till vanligheterna vill jag lova. Men bara 44 utvisningsminuter på hela säsongen Johnny? Det hade du ju för fan i veckan i Elitserien...


Blogg.se verkar ligga nere så jag skriver detta i Word idag och hoppas på att kunna logga in och publicera detta snart, men det verkar inte så...


Ni har väl inte glömt att ställa om klockan inatt?


Nästa vecka möts JIF-Vissefjärda. Det hade varit rent förträffligt att få vara med där men jag är ju dessvärre i fjällen den helgen och slipar lite på formen inför eventuella framtida världscupsstarter. Det blir nog en jämn historia det där.


Efter hemkomsten från Nöbbele i går eftermiddag så var det samling i bowlinghallen för intag av mat och dryck. Schnitzel var det som gällde och den mättade våra hungriga magar perfekt och när alla var belåtna så var det då dags för min favorit-"sport" bowling. Jag överträffade mig själv och slutade på något vis i toppskiktet även och även om jag inte vann så kom jag definitivt inte sist heller, något som annars är bruklitg när jag utövar den sysselsättningen. Peter Andersson vann på 157 poäng, min score var 134.

Efter det så bar det för vissa av oss av till Axel för fortsatt festande. Jag stannade bara någon timme men han trycka ner ett par kalla ändå. Jag anar att för övriga gänget bar det säkert av till Kalmar framåt natten. Om jag inte såg alldeles fel så tyckter jag mig se Patrik Nordströms gestalt och även hans Volvo på järnvägsgatan i natt och antar därmed att han fick agera fyllechaffis åt festsugna och segerrusiga forsare!


Det kan eventuellt bli så att man går ner och ser hur Lasse Frisks tjejer klarar sig mot Bodabruk i eftermiddag på konstgräset. Det är väl inte AIK-KFF direkt men det finns absolut sämre sätt att slå ihjäl en söndagseftermiddag med.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Liza

Hihii, jo jag var kall om nosen faktiskt... Var tvungen att heja på för att hålla mej vid liv, nej allvarligt...det var faktiskt en bra match....

2008-04-08 @ 20:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0