Förlust igen

Hemkommen från matchen hemma mot Bäckebo. en liten måstematch för oss då Bäckebo låg strax ovanför oss i tabellen innan matchen. Och gör fortfaranade. Vi förlorade med 2-0 trots att vi långa stunder var det bättre laget.
Första tjugo minuterna gör vi nog säsongens hittils bästa prestation när vi sätter hög press på våra motståndare och lyckas med att vinna bollen högt och skapa tryck. Vi skapar under den här perioden en hel del målchanser men dom flesta blåses för offside innan dom hunnit bli farliga.
I halvtidsvilan känns allt helt under kontroll. Jag och många andra var säkra på vinst och vi börjar andra halvlek ganska bra också med ett par tre missade frilägen.Just här skulle vi ha avgjort matchen. Istället skapar Bäckebo en målchans på ett inkast om jag inte minns fel där deras långkastande(för övrigt väldigt trevlige) vänsterback skickar in bollen för skarv i straff området och bolle skarvas till en anfallare som vänder bort sin back och dundrar in 1-0 bakom en helt chanslös Challe Bern.
I detta läge kändes det som att luftern gick ur oss lite grann och vi tappar spelet en del. Några ströchanser åt bägge håll och efter ett tag så kommer även Bäckebos andra mål som vi oturligt men vackert nickade i eget mål.
Då återstod ungefär 10 minuter och matchen kändes körd. Kanske är fel att känna så med 10 minuter kvar men så kände ialla fall jag.
Vad som var märkligt i denna matchen var att ingen i vårt lag, utom möjligtvis jag själv, var riktigt dålig. Vi kämpade och stod upp för varandra tills dess att målen började trilla in. Vi är inne ien period av oflyt och dåligt självförtroende just nu och det märks på planen.
Matchens bästa i JIF var Johannes Medin som påminde lite om Glenn Hysén ett tag med fina glidtacklingar. Att han senare påminde om Andres Escobar i en helt annan situation kanske ändå ska nämnas. Jag vet att du tål det Johannes och jag tror inte du behöver oroa dig för att samma öde som drabbade Escobar drabbar dig! Plus även till nygamla Karl Andersson på innermitten och Challe Bern i holken.
Nu är det bara att ta nya tag och se till att vi är folk på träningarna för annars kommer vi aldrig kunna vinna några matcher. Vi har så pass många duktiga spelare i laget att vi inte ska behöva ligga där vi ligger.