Tomtar,troll och mysterier

Halva veckan ganska exakt avklarad och trots att min egna arbetstid ökat från ljuvlig halvtid till mindre tillfredsställande heltid har det fortlöpit fint på kneget. Drömde förvisso i natt om en vinst på Triss på den lite udda summan 125 000. I drömmen ville inget ombud lösa in vinstlotten eftersom jag råkat vika den. Med lätt panik vaknade jag och insåg att vikta Trisslotter med 125000-kronorsvinst var relativt långt avlägset. Men jag ger mig fan på att om jag någon gång skulle skrapa fram en sådan vinst att något sådant skulle hända.

Tampa åkte på en 0-3-förlust på hemmais mot Colorado. Illa...

När vi ändå avhandlar ämnet drömmar vill jag ånyo förkunna att maestro Bergstrand besök mig i drömvärlden. Denna gång var jag center i Nybro Vikings och Nanne var tränare. Nanne tyckte att jag hade en fin klubbteknik och ett mycket vasst skott varpå han placerade mig i förstafemma i hemmamatchen mot Olofström. Jag påtalade för tränaren om att jag kanske inte var helt oäven med klubban men att min skridskoåkning var katastrofal och att jag inte kunde åka vare sig bakåt eller skära över åt höger ens under pistolhot varpå Nanne förklarade att "om man bara var tillräckligt smart så skulle motståndarna aldrig upptäcka att jag inte kunde åka skridskor". Sedan ringde klockan och det var dags att jobba så jag fick inte reda på hur det gick.

December är här och med den årets julkalender som jag förvisso inte sett men som handlar om superhjältar. I min värld ska julkalendrar handla om tomtar, troll och mysterier i en dunkel men ändå varm julmiljö. Men det är bara vad jag tycker. Trolltider är alla tiders bästa, och den borde nästan sändas varje år så att dagens barn får uppleva en sann klassiker.

Nanne som coach i Vikings hade kanske varit rätt melodi. Nybro Vikings behöver sannerligen en uppryckning av båda lag, hall och även styrelse känns det som. Jag trodde att Torgny Bendelin var rätt man att leda laget, och jag ska erkänna att jag gillar honom , men han har inte motsvarat förväntningarna. Det har inte heller den stora massan av spelare. Jag trodde att ettan skulle bli en kamp om förstaplatsen med TAIF och att sedan övriga lag skulle vara femton-tjugo poäng bakom. Det blev inte riktigt så.
Jag tror att Nybro skulle vinna mycket på att rusta upp arenan invändigt. Titta på TAIF och deras utvändigt bedrövliga Dackehall. Så långt är Vikings och Tingsryd lika. Skillnaden är när du öppnar dörrarna. I Nybro är det lika bedrövligt inne som ute, medans Dackehallen är fräsch, nybyggd och väldigt gemytlig och publikvänlig på insidan. Detta plus att man har ett lag som faktiskt levererar är den stora och mest väsetliga skillnaden på de två klubbarna.

I kväll ska Johanna, Ellie och jag köra upp till Kosta för att titta på dessa beryktade lampor som pryder diverse träd. Enligt ryktet ska detta vara något alldeles extra så vi beslutade oss för att ta en kvällspromenad med barnvagnen där i kväll.

Nu är det dags att fortsätta jobba.

/~~/

Kommentarer
Postat av: Anonym

läs vår matblogg! http://foodpassion.blogg.se/

2009-12-02 @ 12:49:50
URL: http://foodpassion.blogg.se/
Postat av: anne

tittade förbi & ville passa på att önska dig en fortsatt trevlig onsdag :)

2009-12-02 @ 12:51:27
URL: http://annebertelsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0