En bättre hälft

Johansfors IF har denna lördag återigen spelat match. Denna gången var det ett piggt och välspelande Skruv som stod för motståndet, och motstånd bjöds verkligen till skillnad mot i måndags. Efter en fullständigt usel första halvlek som Skruv välförtjänt ledde med 1-0 så gör vi en väldigt bra andra hälft och kan till slut ta med oss alla tre poängen från matchen med gott samvete.

Vi spelade så här:

MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Dennis Randewall
MB: Henrik Ahlström (+), Henrik Svensson
YM: Zoran Cipra, Peter Andersson (C), (ut 25)
IM: Robin Franksson, Valter Johansson (ut 62)
ANF: Adam Wellrup, Oskar Ahlström

AVB: Henrik Nordström (in 25), Andreas Johansson (in 62), Tobias Fransson (
spelade inte).

Som sagt så var första halvlek ett riktigt bottenapp ur JIF-synvinkel. Robin Franksson hade förvisso ett jättefint läge att ge oss ledningen i matchens inledning men bollen smet straxt utanför stolpen. Efter detta så var det en halvlek som präglades av bortslagna passningar och gnäll. I pausen så var det som vanligt snack om att vi måste börja kämpa, men denna gången så tog faktiskt snacket för ut ur klubbstugan efter paus kom ett helt nytt JIF som hade en helt annan inställning och som ganska omgående kvitterade efter att Oskar Ahlström vunnit en närkamp med målvakten som kom utrusande. Oskar kunde trots en styck målvakt i ryggsäcken placera in bollen i det vidöppna målet. Bara tio minuter senare skulle det ringa i målklockan ånyo när Valter Johansson slet sig loss på mittfältet och någon meter utanför straffområdet avlossade kanonen och bollen smet in vid stolpen och vi hade nu ledningen. Valle slog dock upp sin skada i skottögonblicket och linkade av planen direkt efter målet. Nu hade vi dock ångan upp och bara några minuter senare så slog Oskar Ahlström till igen och tryckte in trean från nära håll.
Som sagt, en dålig och en bra halvlek räckte denna lördag till tre poäng.

Sammanfattning:
Johansfors- Skruv 3-1
0-1, 30 min, Skruv
1-1, 50 min, Oskar Ahlström (11)
2-1, 60 min, Valter Johansson (1)
3-1, 65 min, Oskar Ahlström (12)


I Yzermancupen så lät jag min käre vän Johannes Medin idag stå för utdelandet av de så otroligt åtråvärda poängen. Johannes som dessvärre är skadad tackade med glädje ja till uppdraget och fördelade poängen så här:

*** Oskar Ahlström
**  Axel Karlsson
*   Zoran Cipra


I nästa match som spelas på söndag borta mot Flerohopp så bär alltså Oskar Ahlström Rasmus Elms bindel. 

Totaltabellen ser ut som följer:

22, Henrik Ahsltröm
15, Zoran Cipra
12, Oskar Ahlström
10, Johannes Medin
8, Valter Johansson, Robin Franksson, Axel Karlsson
7, Adam Wellrup, Anton Gustafsson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Andreas Johansson
, Henrik Nordström, Oskar Andersson

Eftersom jag förärades med att ha utmärkta Else-Britt Johannesson som lärare i lågstadiet så är jag kapabel till att räkna ut att vi faktiskt har en vinnare av Yzermancupen- 2009.  Henke Ahlström har sju poängs försprång till Zoran och det är därför en omöjlighet att gå om. Henke Ahlström kommer alltså att stå som slutsegrare av cupen, rättvist som tusan dessutom. Poäng kommer förstås ändå att utdelas under de sista två omgångarna.
Mer om segraren och Yzerman-cupen när tävlingen är slut!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Apan Ola

Har du koll på hur skytteligan i JIF ser ut? Eller i kommunen som helhet?

2009-09-13 @ 10:07:19
Postat av: Ante

Apan Ola: Jag har hyfsad koll på det. Jag brukar använda mig av Markku Ahonens kommunskytteliga. Du hittar den på www.bodabruk.se längst ner till vänster på startsidan.

2009-09-13 @ 10:53:59
URL: http://yzerman.se
Postat av: Fredrik

Räknade lite igår och kom fram till att ni som bäst kan bli 4:e bästa tvåa av division 6-lagen i Småland.



Som det är nu så går det ju upp 4 lag från elitfyran samtidigt som det är (i skrivandets stund) tre smålandslag från divison 3 som åker ur (IFK Berga, Gransholms IF och Vetlanda FF). I bästa fall, om Gransholms IF vinner sina resterande matcher och inga andra smålandslag åker ner under strecket i de andra division 3 serierna så blir det bara två smålandslag som åker ur (Vetlanda FF och IFK Berga/Gransholms IF). Då blir det -2 lag i elitfyran.



Vet du hur många tvåor från sexan som går upp om det blir -2 lag i elitfyran? Har nämligen inte sett något om kvalinformationen för 2009 års seriespel på Smålands FF:s hemsida.

2009-09-13 @ 13:35:11
Postat av: Ante

Fredrik: Jag har faktiskt inte en aning. Det ger sig framöver!

2009-09-13 @ 14:51:21
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0