Nya kontrakt

Man måste nog medge att hösten nu är här. Även om solen precis just nu i skrivande stund skiner lite slappt så får nog denna måndag betraktas som en klassisk höstdag med allt som hör till. Enligt metrologerna på radion ska det bli så fruktansvärt dåligt väder i helgen att "prognosen fick även en luttrad metrolog att dubbelkolla väderkartan". Det låter väl kanske inte så kul men det är nog bara att ställa in sig på det faktum att hösten faktiskt är här, och den har en tendens att vara ganska mörk vädermässigt i detta land.

Helgen har vi också lämnat bakom oss. En kanontrevlig lördagskväll med JIF uppe på bowlinghallen avrundades med whiskyprovning hemma hos Gantesbos backstjärna Daniel Karlsson där whiskysorterna Bruichladdich, Caol Ila och Laphroaig provades och Caol Ila tog hem segern i tämligen överlägsen stil och är den whisky som fått bäst betyg totalt sett över hela säsongen. En som sagt mycket trevlig lördagskväll avrundades strax innan ett då jag i sällskap med Mattias Evestål traskade Emmabodas mörka gator hem mot våra respektive sängar. Evestål som för övrigt var glad över två nya kontrakt. Dels det för Nybros division-tvåspel även under nästa år samt sitt eget nytecknade med klubben som löper över nästa säsong också. Kul för Mattias!

Zlatan fortsätter att prestera och gjorde under lördagskvällen mål för femte matchen i rad och tangerar därmed alla tiders rekord i Barcelona. Säga vad man vill om herr Ibrahimovic, men mål i sina fem första matcher för Barca med den enorma press och djävulska krav han trots allt hade på sig, det är riktigt bra. Jag undrar fan om det inte är det Zlatan behöver i landslaget också. Han är kanske för given där, alldeles för säker på sin plats som gör att han känner att han inte behöver prestera på samma sätt som i Spanien. Men vad vet jag, häftigt är det i vilket fall som helst med hans framfart i La Liga.


Zlatan Ibrahimovic levererar i Barcelona

Har haft en mycket svår dag på jobbet idag efter att Nybro Vikings lite överraskande föll tungt mot Pantern i Malmö inför maffiga 206 åskådare. Franzén som eventuellt inte är Nybros största supporter har under arbetsdagens samtliga timmar stått med ett otäckt flin på läpparna eftersom TAIF vann sin match (hemma mot Kungälv med 5-2). Och alla ni som känner min hårfagre kompis vet att när han har det där illmariga  jävla flinet på läpparna, ja då gäller det att passa upp.
Nybro har verkligen inte fått någon bra start på säsongen och det verkar som om bortaspöket fortsätter att förfölja vikingarna. I seriespelet i fjol vann man inte en enda bortamatch och inte heller i år har man lyckats knipa någon seger, eller ens poäng faktiskt.

Franzén hävdar att serien redan är avgjord mer eller mindre och att Vikings kommer att få kvalspela negativt mot hockeystorheter som Grästorp och att han då ska åka in till Victoriahallen för att se denna hockeygodbit. Vi får väl se min gode vän, vi får väl se...

Det verkar ha blivit en sjuhelvetes skiva ute hos Kent Fransson efter bowlinghallsbesöket. Jag har hört både den ena och den andra deltagaren från det partajet klaga på smärtor mellan axlarna samt in i helvete sura uppstötningar samt svår törst. Det lär inte vara svininfluensan...

Lasse Franzén hyllade för övrigt mitt beslut om att trappa ner mitt fotbollsspelande väsentligt nästa säsong med orden "har du inte kommit högre på 28 år så är det inte mycket som talar för att det kommer ske nästa år heller" Sanningen är ibland tuff.

I kväll blir det AIK- Djurgården på tv. Jag hoppas innerligt att DIF kniper en pinne vilket inte alls är omöjligt i ett derby. Hade någon kanal sänt MoDo -HV 71 hade jag hellre sett den efter som jag misstänker att den matchen är den pånyttfödde hockeyguden Peter Forsbergs sista innan han ånyo gör comeback i NHL.

/~~/


Kommentarer
Postat av: panen

den enda träff lasse franzen har fått är när han träfffade mig med en askopp i huvudet för 25 årsedan. har fundert på hämnd sedan dess,

2009-09-28 @ 21:49:02
Postat av: Ante

panen: Din kommentar har fått oss på jobbet väldigt nyfikna och ivriga efter mer information i denna fruktansvärda händelse du råkade ut för, för 25 år sedan. Illgärningsmannen själv hävdar minnesförlust från det nämda tillfället så i hoppas att du kna förklara historien bakom att du fick en askkopp i huvudet!

2009-09-29 @ 17:49:38
URL: http://yzerman.se
Postat av: Tappen

Laphroaig är ju bäst!

2009-10-01 @ 16:33:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0