Hemfärd

Sitter återigen på tåget, denna gång på väg från Stockholm efter en fantastiskt trevlig helg som innehållit allt vad jag är intresserad av. NHL-hockey, bärs och god mat. Men även roliga helger tar slut och nu är jag alltså på väg hem på rälsen igenom ett just nu väldigt regnigt Östergötland.

Gårdagskvällen spenderades lite otippat ute i Sundbyberg eftersom O´Learys i Sumpan (som de infödda kallar denna nordvästligia förort) var den enda jävla sportpub i området som hade den goda smaken att sända KFF match mot Örgryte. Vi ringde runt till så gott som samtliga krogar i huvudstaden men fick alltså inte napp förrän vi ringde upp Sundbyberg. Bordet bokades till 15.30 och på grund av brorsans och min inkompetens beträffande tidsuppfattning så klev vi av på Sundbybergs T-banestation i in i helvete god tid vilket fick till följd att vi kände oss manade att gå in på första bästa pub för att tanka. Sagt och gjort, ett litet hak precis utanför stationen, av Lillpizzan-karaktär med tillhörande alkisar blev vårt vattenhål och detta handplockade gäng fickhöra att vi var från Kalmartrakten så blev vi av någon anledning med ens behandlade som gudar. Efter ett par pilsner där inne började klockan ticka mot avspark. Våra nyvunna vä nner ville verkligen inte att vi skulle gå, som dom ställde helt sonika om TV:n på puben till den kanal som visade Kalmars fiaskomatch så vi ringde och avbkoade bordet på O´Learys (som för övrigt inte kunde sända FF:s match med ljud) och hängde med våra ny bästa vänner Frank, Camelia och Lasse samt den svårt alkoholiserade damen som närmast kärleksfullt skickade trånande blickar mot brorsan och mig och när vi senare lämnade stället vinglade hon fram och kramade om oss bägge två.

Under matchens gång blev vi mellan ölen kaffesugna varpå vi ropade in varsin kopp svart och ville genast göra rätt för oss, men eftersom vi "drack mycket öl" så hade vi fri tillgång till kaffe tiill det nätta priset av noll kronor.

Efter att Örgryte formligen förnedrat svenska mästarna så beslutade vi oss ändå för att sticka bort till O´Learys för att avnjuta lite mer sport på TV.Ja inna vi gick så fick förstås skriva en liten hälsninig på ett gammalt kvitto som Camelia i baren med ömhet satte upp så att alla kunde se det. Går det nu fram vilken status vi hade på denna pub som jsg tror hette Falconeer. Vi fick sällskap av en herre med påbrå i Jönköping som hette Frank och denna gynnare valde att hänga med oss hela kvällen. Innan vi kom bort till O´Learys så visade vår vän oss lite småpubar av riktigt hög klass och efter sightseeingen i Sumpan så var vi då slutligen på sportpuben för att få i oss lite käk. En "Bobby Orr Bacon Burger" belv det för min del och med det namnet på en maträtt kan det liksom inte bli fel och det blev det inte heller. Mätta och belåtna så fortsatte vi kvällen med ytterligare en pub som hette Bishops Arms och det kan mycket väl ha varit den bästa pub jag varit på. Alla tänkbara ölsorter samt sjukt mysig miljö. Efter någon timme där valde vi att avsluta kvällen där på O´Learys med NHL matchen framför ögonen.

Väl där igen så träffade vi ett nytt gäng bestående av en kvinna som kallade sig Jeanette eller möjligen Jenny (som var prydd med en tatuerad fjäder i urringningen som drog till sig blickar vill jag lova, hon medgav också att den var tatuerad på det sättet just av den anledningen...), hennes kille plus en herre som brorsan och jag misstänker var landslagsbacken Petter Hansson vilket vi också nämde för honom men han kunde inte se likheten mellan sig själv och Rennes-spelaren. Ett mycket trevligt gäng som vi umgicks med under återstoden av kvällen som avslutades med att hela jävla O´Learys ställde sig upp och sjöng "Ja må han leva" eftersom mina föräldrars förstfödde son fyllde 28. Jag tackade och bockade för ovationerna och misstänker att brorsan hade något med det hela att göra. Efter detta tog vi taxi hem och rundade av vistelsen i Stockholm med att krypa till kojs för att vara utvilade inför dagens hemfärd vilket vi inte riktigt kan anses vara likväl.

Noterar att Bodabruk lägger ner sin verksamhet på herrfotbollssidan vilket på ett sätt är synd, men samtidigt förstår jag alla de som sliter ont år efter år men ständigt förlorar tvåsiffrigt och allt som oftast huserar allra sist i en av landets absolut sämsta divisioner, det är inte motiverande att lägga kraft och tid då. Jag hoppas diock att man kommer tillbaka och gör det starkare för Bodabruk är ett lag som behövs i lokalfotbollen, precis som alla andra.

Går det utför för Boda så går det uppåt för EIS som i och med helgens seger mot Hovslätt i kvalet till trean nu har en jättechans att kvala sig upp på lördag på Emmaboda IP. Jag är ytterst sällan och tittar på EIS,men på lördag ska jag gå ner och se matchen och verkligen hålla tummarna för de gulsvarta. Det är på tiden att kommunen får ett herrlag i förbundsserierna igen!

Sitter som sagt just nu på tåget och närmar oss i maklig takt den småländska gränsen. När vi bokade biljetterna för någon månad sedan visade det sig att det var billigare att åka förstaklass hem än att åka andraklass. Då jag är helt grön på att åka förstaklass så sitter jag här just nu i kupén och funderar på hur man tidigare överlevt i andraklass. Tidningar, kaffe, fruktoch dricka i obegränsade mängder samt ett väl tilltaget benutrymme vilket gynnar min bror och mig som en bra dag är två meter långa...

Kalmar FF:s insats i går var rent pinsam. Det var länge sedn man spelade så lojt och håglöst framför allt i försvaret som läckte som ett såll. Det värsta var inte 4-2 förlusten i sig, det värsta var att det var helt och fullt rättvist att ÖIS vann med sådana siffror.

Nu ska det bli skönt att komma hem.

/~~/

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ni verkar ha haft det riktigt kul Stockholm.GRATTIS på födelsedagen.

2009-10-04 @ 14:28:01
Postat av: Anonym

Krukans på söder brukar visa alla KFF's matcher. Sen info kanske men nu vet du det tills nästa gång.

2009-10-05 @ 10:27:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0