NHL

Var på NHL-premiär i Globen i går kväll och det var helt fantastiskt! Även om det kanske inte var jordens tryck på läktarna så bjöds vi som var där på en väldigt bra hockeymatch med ett tempo som inte uppnås någon annan stans än i NHL. Och även om jag kan tänka mig att det fanns en del omotivation hos en del av spelarna som tvingats resa runt halva jorden för att spela match, så tyckte jag som sagt att tempot var bra och matchen speglade mina förväntningar väl. St.Louis vann matchen efter att ha vänt ett 3-1-underläge mot storfavoriten och publikens gunstlingar i Detroit. Blues vann med 4-3 efter storspel av målvakten Chris Mason som radade upp fantomräddning på fantomräddning.

De få Blues-fans som tagit sig till Stockholm var utan tvekan de supporters som hördes mest.

Svenskarna i Red Wings var tämligen osynliga och verkade lida av svår prestationsångest inför den månghövdade svenska hockeypubliken. Lidström och Zetterberg lär behöva höja sitt spel åtskilligt inför kvällens returmöte om man vill ha med sig några poäng.

Diskuterade med någon anonym besökare i kommentarsfältet härom dagen om huruvida man spelar på stor eller liten rink och jag hävdar att det var på liten rink det avgjordes och att jag i den frågan hade fel. Dock är det egentligen inte mycket som skiljer,någon meter på bredden men inget på längden så dels är det svårt att se om man byggt om arenan eller om det är originalmåtten man spelar på,men jag vill påstå att man krympt arenan.

Gamle superstjärnan Paul Kariya i Blues gjorde två mål. Karljävlen är rent klinisk i sina avsluit och man förstår plötsligt att det inte är en slump att han en gång i tiden rankades bland världens bästa spelare. Även den ännu äldre räven Keith Tkachuk var fantastisk och gör fortfarande knappt aldrig en dålig match.

Idag kommer brorsan och jag söka igenom huvudstadens samtliga sportpubar tills det att vi hittar en som sänder KFF:s match borta mot Örgryte. Den krögare som rattar in den matchen kommer att få en helkväll tillsammans med oss...

Nu måste vi alldeles strax hoppa på buss 110 mot Alvik för att där hoppa på T-banan in till city

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0