Matchen

Efter en helg mest bestående av fotbollstittande så är det återigen måndag, och det är som det ska vara med andra ord. Ja, som jag skrev i lördags så säkrade EIS sin biljett till trean nästa år efter 0-0 hemma mot Hovslätt i kylan på IP. Jag misstänker att festligheterna mer eller mindre pågår ännu. Säga vad man vill, men gå upp en serie är bland det roligaste som finns för ett seriöst satsande lag och EIS är väl värda detta.

På torsdag går deltävling två i VikingBowlingen. Intresset är enromt och megajumbon Lasse Franzén har bråda dagar att hitta tillbaka till sitt så estetiska tjollahoppsasteg och i och med det även sitt stabila grundspel som brukar generera spärrar på löpande band, hårda slag på Frisks axel samt retfulla blinkningar till undertecknad när jag missat. En ny sistaplats på torsdag skulle bli ödesdiger för den gode Franzén som i sådana fall står kvar på den så beryktade perrongen när bowlingtåget rullar vidare mot de stora prispengarna...

Om det var med ett försynt leende man lämnade Emmaboda IP så var det med en blandning av ett hånskratt och darr på underläppen som man konstaterade att Sveriges chanser att nå VM i Sydafrika nästa säsonga är mindre än minimala. Vad som var lite underligt var att den enorma besvikelse jag räknat med att känna aldrig infann sig, Sverige räckte inte till denna gång. Sverige förlorade som ni alla säkert vet mot Danmark, men gjorde ändå en hyfsad match. En av dom bättre i hela kvalet rentav. Jag tycker inte att det är mycket att hymla med, Sverige är inte bättre än så här just nu och är helt enkelt inte tillräckligt bra för att spela VM. För hur fan man än vänder och vrider på det hela så kommer inte Sverige att bli tvåa, det finns inte. Portugal tappar inte poäng hemma i Porto mot Malta, och gör man det så förtjänar man inte heller att ta sig till VM.

Tampa Bay Lightning tog sin första seger för säsongen när man slog Carolina Hurricanes på hemmais natten till söndagen. I natt vill jag se Hedman&co göra processen kort med ärkerivalen Florida Panthers.

Lagerbäck lägger av och det var nästan pinsamt idag på radion när alla sportjournalister som spytt galla över förbundskaptenen de senaste tio åren, plötsligt tänkte till och insåg att det han åstadkommit kanske inte var så pjåkigt ändå. Fem raka mästerskap och det lär ingen annan svensk förbundskapten mäkta med på länge. Detta insåg som sagt varenda belackare i diverse intervjuer och började i stället för att gnöla och gny slicka honom i arslet i stället. Underligt kan jag tycka.

Sverige tappade inte sin VM-biljett på Parken i lördags. Sverige tappade den i Tirana, Albanien när man inte lyckades få med sig tre poäng där ifrån.
Och som den matchen gestaltade sig ska vi nog vara glada att man faktiskt fick med sig poäng över huvud taget.

Spelarna i landslagstruppen sägs vilja ha Henke Larsson som coach, kanske är det är bra idé, kanske inte. Jag har svårt att se Henrik Larsson i den positionen. Jag hade nog hellre sett honom som assisterande till Svennis, Backe eller varför inte den bäste av dom alla; Nanne Bergstrand.

I morgon blir det en tur till Kalmar BB för att skaffa lite rutin inför vad som komma skall. Mindre än en månad kvar nu till beräknad förlossningsdag... Längtan är enorm!

I går kväll läste jag ut Roslund och Hellströms andra deckare, Box 21. En fruktansvärd bok om trafficking, men som var så förbannat spännande att det stundtals var svårt att lägga den i från sig. Redan i kväll går jag igång med tredje boken i serien, Edward Finnigans upprättelse. Antagligen spännande den med.
Box 21 slutade lite abrupt, man ville liksom veta mer men på något jävla vis visste man ändå redan tillräckligt. Herrarna Roslund och Hellström har ett lite annorlunda sätt att skriva och att vinkla sina hemska berättelser (som dessvärre har väldigt mycket sanning i sig). För er som gillar att läsa så tycker jag ni ska ge denna serie böcker en chans.

Ett lag som sannerligen börjat leverera på slutet så är det Nybro Vikings som i och med segern mot Kungälv med klara 8-1 på bortais nu har fyra raka segrar och det finns gott hopp även om en femte match i sviten när Mörrum gästar Victoria på onsdag. Har inte bestämt mig ännu om jag ska se VM-kval eller hockey. Jag bestämmer det senare i veckan. Antar att det blir Victoriahallen på söndag när TAIF kommer på besök. Det är dags att vikingarna tämjer tigrarna...

Zlatan gjorde för övrigt sin bästa landskamp på hundra år i lördags...

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

För en gångs skull kunde det nästan vara värt att förlora mot vikingarna för rent ekonomiskt vore det ju inte fel att få med Nybro KHK o Olofström...:-)

2009-10-13 @ 00:24:25
Postat av: Ante

AK: Låter som om någon tar på sig på hängslen och livrem om en förlust skulle inkasseras på söndag...

2009-10-13 @ 12:25:11
URL: http://yzerman.se
Postat av: AK

Ja precis...:-)

Näe...det kvittar nästan för Nybro är ju ändå långt efter men visst f-n är det roligare med derbyn??

2009-10-13 @ 21:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0