En regnig söndag

Tyvärr blev det inga miljoner. Faktiskt inte ens något sexsiffrigt belopp. Faktum är att det inte ens blev några tiotusenlappar eller heller tusenlappar. Men hundralappar blev det...inte heller, och visst var man nära tjugolapparna, men gårdagseftermiddagens visit på Kalmartravet slutade med att jag på ett andelsspel kammade hem hela tre (3) kronor. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men många bäckar små blir till slut en hel å som det så poetiskt heter. Det måste i rimlighetens namn till en ohygglig massa bäckar innan den ån är anlagd men tre kronor kan vara början på en miljon, eller helt enkelt bara slutet på en usel traveftermiddag spelmässigt.

Efter travet så intog vi en middag på Larmgatan 10 som förra gången serverade häftklammer i käket. Visserligen var det inga klammer i krubbet denna afton men för nästan 300 riksdaler per person och meny kräver jag nog lite mer faktiskt. Brorsan tog hummersoppa till förrätt och den var gudomlig, i övrigt var käket högst medelmåttigt.

I eftermiddag har vi haft besök av våra förträffliga grannar som ville hälsa Ellie välkommen till världen. Ellie
svarade på gratulationerna genom att sova sig igenom mer eller mindre hela tillställningen men var ändå eftermiddagens mittpunkt. Hon är söt flickebarnet. Söt som en princessbakelse...


Tampa förlorade i natt mot dynghögarna från Carolina och avslutade därmed en lång svit med poänggivande matcher. Lite onödigt kan jag tycka att plumpen kom just mot Hurricanes då dessa i år får räknas som ett av ligans sämre lag. I natt väntar en ny match mot Atlanta och den sänds av ESPN America klockan 23.00. Denna kanal innehas utav mig vilket innebär att jag och Ellie ska ha hockeykväll i kväll. Flickan är nu två veckor gammal och därmed fullt mogen att stifta bekantskap med Tampa Bay Lightning.

Heerenveen, med Viktor Elm från start, åkte på en käftsmäll utan desslike när man blev överkörda av storlaget Ajax på bortaplan i Amsterdam. Ajax ledde med 5-1 i paus och kunde nog med lite skärpa i avsluten vunnit med tvåsiffrigt.


Gamle storspelaren Eric Cantona hävdar att om han varit irländare hade inte Thierry Henry sttått upp mer än tre sekunder efter dennes osportsliga handboll i den direkt avgörande VM-kvalmatchen mellan Frankrike och Irland. Jag måste erkänna att jag saknar Cantona. Större profil än han finns knappt.
Rent spontant tycker jag att matchen borde spelas om. Martin Hansson som dömde matchen kan egentligen inte lastas för misstaget då han helt enkelt inte såg vad som hände. Fram för kameror även inom fotbollen. Inom ishockeyn har man anonyma opartiska måldomare som tar alla sådana beslut och med den optionen i denna match hade inte Martin Hansson varit ön Eires mest hatade man just nu...

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0