AIK

AIK tog hem SM-guldet i fotboll efter en imponerande match mot utmanaren IFK Göteborg på Nya Gamla Ullevi. Man vann bortamatchen med 2-1 och var sammantaget bäst i matchen och vann följdaktligen rättvist. Göteborgskamraterna tog förvisso ledningen efter en halvtimme ungefär genom Thomas Olsson som vikarierade för svårt saknade och avstängde Gustav Svensson. Götet var bästa laget i första halvlek för att sedan lämna över taktpinnen till solnaiterna udner den andra. AIK kvitterade genom supervärvningen Flavio efter en läcker framspelning av den AIK:are som kanske imponerat mest under hösten, Martin Mutumba. I matchens slutskede tryckte man även in ledningsmålet och passande nog var det inbytte trotjänaren Daniel Tjärnqvist som efter en dålig mottagning och ännu sämre vinkel lyckades att förpassa bollen förbi stolpfuskaren Kim Christensen. AIK vann matchen rättvist och kan titulera sig Sveriges bästa fotbollslag 2009.



Är personligen ingen större fantast av AIK men lyfter ändå på hatten, för en tabell ljuger aldrig någonsin.


För Kalmar FF:s del så avslutades säsongen på ett ovärdigt sätt när man åkte på pisk av ett Djurgården som förvisso spelade med kniven på strupen, men som sju dagar i veckan ska vara en munsbit för Nannes pojkar. Man hade vunnit de sex senaste mötena mot stockholmarna och jag var bergsäker på att den sviten skulle förlängas, men icke. Det är tyvärr lite det som har varit KFF:s signum denna säsong. Likaväl som man många gånger har överraskat och vunnit svåra toppmatcher, ja lika många gånger eller ännu fler har man onödigt tappat poäng i matcher som man i fjol vann. Nu ska man dock ha väldigt klart för sig att KFF anno 2008 och årets upplaga är två vitt skilda saker då ungefär fyra busslaster med klasspelare försvunnit ur truppen inför denna säsongen, och under nuvarande säsong tappade man dessutom vårsäsongens bäste spelare i Allsvenskan, Rasmus Elm. Även förlusten av storebror David belv mer kännbar än vad många trodde.
Kalmar gör ånyo en fantastisk säsong på det hela taget och får välförtjänt trycka in en bronspeng i prisskåpet.

Nästa är tror jag att Daniel Sobralense kommer utvecklas ytterligare och bli oerhört viktig för Kalmar.

I Vissefjärdas damcup uppe i sporthallen tog Madesjö IF hem segern. Eftersom jag inte personligen fanns på plsts under finalspelet nöjer jag mig med att konstatera det.

Måndag i morgon igen. Det går förtvivlat fort mellan gångerna...

Har återupptagit mitt spelande av det oerhört ädla spelet Betapet. Måste säga att det fanns en viss ringrostighet men efter några partier så kom allt tillbaka. Målet är att rankas top 1000, och dit är det en ganska lång väg just nu men jag har varit där förr så kapaciteten finns.


Ska ta ett parti nu faktiskt. Sedan blir det nog en period av NY Rangers på ESPN.

/~~/

Kommentarer
Postat av: Svärmor

Dåligt med kommentarer på din sida, men du vet att vi läser allt du skriver. Nu börjar det närma sig, vi väntar med spänning. Blivande mormor

2009-11-03 @ 09:19:28
Postat av: Ante

Svärmor: Jo, det där med kommentarer varierar väldeliga. Ja, nu är det inte många dagar kvar. Det är inte klokt egentligen!

2009-11-03 @ 21:44:42
URL: http://yzerman.se
Postat av: AIK Fan

Till helgen tar vi hem en fyrling.. AIK vinner cupen.. Vunnit allsvenskan,, Bajen & förhoppningsvis Djurgården åker ur allsvenskan :)

2009-11-04 @ 14:00:10
Postat av: Ante

AIK Fan: Inte alls omöjligt.

2009-11-04 @ 18:58:51
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0