Vuxensaft

En förhoppninngsvis lång och skön långhelg har precis inledits med en burk folla i solen på altanen. Eller egentligen inleddes långhelgen med ett sjuhelvetes åskoväder som fick mig att lubba runt i lyan och rycka ur kontakter för glatta livet då Jojje låg och sov som en Törnrosa på rohypnol, det vill säga att hon var tämligen oberörd över det oväder som rådde utanför fönstret.

I morgon har jag stora ting på gång. Först och främst har jag lovat att vid behov vara en resurs för min kära sambo som ska jobba i caféet under Broakulla marknad. Nu är det inte det vanliga caféet Emmagården utan den röda stugan efter hyttan i Broakulla som kommer att erbjuda kaffesugna marknadsbesökare en tår java och något sött till det. Jag rekommenderar alla ett besök dit i morgon för att njuta av kommunens bästa fika! Även det evigt klassiska ankracet får inte missas...


Ungefär så här lär det se ut i Stampen i morgon. Dock med ankor istället för fisk.


Själv kommer mitt eventuella gästspel på marknaden inte bli så oerhört långrandigt då brorsan och jag har planerat att ta en pubrunda i Kalmar i morgon eftermiddag för att sedan titta på Kalmar FF-Örgryte tillsammans med Sjöndinsystrarna, Tallen och Nathalie som anleder till matchstart. Efter kampen ryktas det om någon form av middag med någon form av storebroder! Ska bli riktigt trevligt.

Var nere på träningen i går och kikade lite när de tappra träningsflitiga forsarna slet ont för att se till att vara vid god vigör till nästa fredags match borta mot S:t Sigfrid. Cornelsen, Peter Panen, Lillen och undertecknad satt vid sidan av och studerade imponerat våra lagkamraters idoga slit. Efter ett tag beordrade Lasse Mourinho en spelövning och sprang och gav klockan till Cornelsen och ville att han skulle ta tiden. Detta gjorde för övrigt att vi blev tvingade att avbryta en oerhört givande konversation om huruvida Kat von D i Miami Ink på TV är vacker eller ej, fick avbrytas väldigt abrubt. Cornels fråga var i vilket fall som helst i fall en kvart var lagom tid får spelövningen att pågå. Svaret:
- "Njaa, ta femton minuter... "
Jag vilar min väska... Kanske årets kommentar!

Var och kikade in den nya samlingspunkten i Emmaboda i eftermiddags. Systembolaget har ju byggts om och numera är det självbetjäning därinne och jag måste säga att det blev verkligen bra. Nu har jag alldeles för svag karaktär för att kunna lämna ett systembolag utan någon form av vuxensaft med mig så jag slog till på några bärs och en flaska whisky. Det får aldrig vara torrt i en division sex-spelares barskåp. Så är det. Självplockning är för övrigt lömskt. Man får med sig mer än man från början hade tänkt...

Nu ska jag ge mig inte på ett område som jag är vilsen på. EU-valet. Jag fick mitt röstkort häromdagen vilket tyder på att jag fortfarande faktiskt har rösträtt trots att jag knappt vet vad EU står för. Jag ska, som den goda medborgare jag är förstås rösta den 7:e juni. Så långt är det inga problem. har man rösträtt ska man utnyttja den, det är solklart. Frågan är snarare vad fan man ska rösta på. Och varför, eller varför inte...
Det enda jag vet med säkerhet är att Sverigedemokraterna inte kommer få min röst då jag fullständigt vägrar att rösta på ett parti som är emot abort. Det är inte förhandlingsbart. I övrigt tror jag mig nog kunna se för- och nackdelar med mer eller mindre varenda parti. Piratpartiet lär nog få en del röster tror jag. 
 
Det blev heller ingen minigolf hos Pippilotta Viktualia Rullgardina Krysmynta Efraimsdotter-Franzén på Öland eftersom det inkom ett sent återbud från en källa som vill vara anonym. Det får bli en annan gång vilket jag tycker känns trist. Jag kände mig i fin form inför detta mästerskap.


Två medlemmar ur VikingBowlingen...


Dart och karate är numera invalda i riksidrottsförbundet som nya idrotter. Karate kan jag köpa alla dagar i veckan. Jag förstår även skicklighetsmomentet i dart och tycker peronligen att det är riktigt jävla kul att kasta men idrott? Njaaa, tveksamt. Då är ju Guitar Hero eller dammsugning mer idrottslika då jag anser att man i alla fall ska ha en möjlighet att kunna bli svett när man utövar en idrott... Dart utövar man oftast på förfesten i sina finaste gå-bort-kläder och svett är det sista man bli då.
För övrigt är jag ute efter att köpa en elektronisk darttavla i fall någon har en till salu.

Som sagt, glöm inte att besöka Broakulla marknad i morgon i största allmänhet och JIF:s stånd samt det röda caféet bredvid hyttan i synnerhet!

Jag önskar alla en trevlig långhelg!

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Tja...tycker nog dart är lika mycket sport som schack, bowling och curling, sett till den fysiska amsträngningen, även om de borstar lite med kvastar i curling förstås...



PS så JIF-arna ska ha stånd på marknaden...hrrm... :-)



PS2 Hoppas inte Jojje sover riktigt lika länge som Törnrosa...

2009-05-20 @ 19:42:15
Postat av: Ante

AK: Men jag tycker inte schack eller bowling heller borde klassas som sporter. Dock uppskattar jag att utöva bägge de sysselsättningarna också.



PS: gässp...



PS2: Jojje är vaken och pigg som en mört nu!

2009-05-20 @ 20:02:34
URL: http://yzerman.se
Postat av: tobban

har faktiskt en dart tavla elektroniks liggandes hemma om du är sugen på att köpa?

2009-05-20 @ 23:02:03
Postat av: Nicke

Skönt att läsa två saker. Dels att du ska rösta och dels att Sverigedemokraterna inte får din röst, vilket jag inte i min vildaste mardröm trodde du skulle heller.



Annars så är valet lika enkelt som till riksdagen, kommun eller landstingsvalet. Man röstar efter övertygelse och värderingar.



Sen är det också viktigt att inse att integritetsfrågor är jätteviktiga men det är inte allt. Därför har jag svårt för Piratpartiet som enbart sysslar med sådana här frågor. De tar inte ställning i övriga frågor utan ska rösta med den grupp de hamnar i om de blir invalda och det kan bli helt andra saker än vad den enskildes väljare har för åsikt.



Trevlig helg önskar jag dig också

2009-05-21 @ 07:47:42
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/
Postat av: Hontan

Håller med Nicke, de som röstar på Piratpatiet vet inte vad politik innebär.

2009-05-22 @ 00:46:03
Postat av: Hontan

Håller med Nicke, de som röstar på Piratpartiet vet inte vad politik handlar om.

2009-05-22 @ 00:49:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0