Torskfiske

Det blev föga oväntat norrbaggarna som plockade hem segern i schlagerfestivalen i går kväll. Alexander Rybak krossade allt motstånd med sin låt "Fairytale" som kommer att bli spelad ungefär 100 000 gånger på radion den närmsta veckan. Rybak vann rättvist då hans låt möjligen var den enda som var bra även om jag tyckte om Maltas ballad också.

Malena Ernman kom typ sist och bekräftade det faktum att Sverige är en schlagernation på dekis.

I övrigt noterade jag att i Tysklands bidrag så hade man fått med Dita von Teese på scenen vilket nästan borde vara värt pluspoäng bara det. Von Teese ,som i alla fall för mig är mest känd för att ha varit gift med Marilyn Manson under några år, gjorde väl inget större väsen av sig mer än att få en hel värd frågande om hur i helvete man kan ha en så smal midja.


Dita von Teese

Nu lämnar vi schlagern för detta året, nästa år är det nog lika bra att vi skickar Larz-Kristerz eller liknande

Liam är här på besök. Han beslutade sig i morse vid halv sex att det var dags att se vad en söndagsmorgon på Genstigen 6 har att erbjuda. Minimalt intresse om att somna om hade han så efter en stund så gick Jojje upp med honom medans jag blev tilldelad ytterligare någon timme i slafen. Nu sover dom bägge två som stockar och jag passar på att blogga lite.

Nu är det emellertid tre timmar senare eftersom pojken vaknade och kände ringa lust åter invaggas i sömn. I stället har vi slagit ihjäl lite tid med att titta på en fruktansvärt intressant dokumentär om torskbeståndet i Skagerack. Liam satt tyst och still i halvtimme och lyssnade på olika politiker och fiskares versioner om huruvida det nu var fritt fram att fiska torsk. Försökte en gång byta kanal till en pokertävling, men det var bara att zappa tillbaka till torskfisket.

Kalmar FF spelar i kväll en högintressant match mot den nya tidens ärkerival, IFK Göteborg. Kalmar har som många känner till, en bra form just nu med tre raka segrar och jag hade gärna sett att ytterligeare en trea trillade in på kontot i afton på Göteborgs nya arena. Av någon underlig anledning så sänder inte Canal + matchen så det får bli Peterskans tror jag.

Viktor Elm och hans Heerenveen spelar cupfinal i eftermiddag mot Twente på neutral plan i Rotterdam (Feyenoords de Kuip är spelplats). En cupfinal i Holland har uppenbarligen rätt mycket högre status än en i Sverige då det enligt säkra källor är över 200 bussar och en hel armada med tåg fyllda med Heerenveenfans på väg till Rotterdam.

Två veckor till nästa match för oss själva känns lite som en räddning. Truppen är späckad med hel- och halvskadade spelare som behöver lite tid att läka. Nästa fredag sedan är det dags för en riktigt tuff uppgift när S:t Sigfrid står för motståndet på deras hemmaplan.

Nu får det räcka för denna gången. I kväll kommer för övrigt Malin Sjöndin hem efter att ha varit utomsocknes under en lång tid. Ska bli trevligt att träffa henne igen!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Nicke

Hur kan man vinna rättvist i musik? :-)

2009-05-18 @ 23:18:21
Postat av: Ante

Nicke: Jag vet inte men en gissning är att man har den bästa låten?

2009-05-19 @ 12:27:57
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Fredde

Det är ju vad just DU tycker! I en fotbollsmatch t.ex så finns det bara rättvisa vinster. Flest mål vinner matchen och det är ju faktiskt det som sporten går ut på.

2009-05-19 @ 17:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0