Underhållning

Är förkyld utav bara h**e.  Det är med andra ord väldigt synd om mig när jag våndas i plågorna. Min vana trogen så brukar jag pricka in förkylningar och andra åkommor med närmast otäck precission på dagar som redan innan är lediga från jobbet. Lite surt, men man bestämmer inte över sådant själv.

Annars har denna långhelg varit riktigt bra. I torsdags blev det en heldag i Kalmar. Brorsan och jag tog ett tåg in vid lunch och gick och käkade buffén på Zorbas till lunch. Den var som vanligt alldeles utmärkt. Efter det så gick vi bort till Krögers och sänkte några bärs i eftermiddagssolen. Underbart skönt kan jag lova. Efter någon timme anslöt även Tallen och ytterligare någon stund senare så kom även Fredde Bärsärk och hans brorsa förbi. Ett glatt gäng vill jag lova. Efter denna  vätskekontroll så traskade vi sedan bort mot Fredriksskans för att se matchen mellan KFF och Örgryte. Vi vinkade adjö till bröderna Bärsärk och gick till våra sittplatser som David Elm vänligt nog hade ordnat åt oss. Systrarna Sjöndin anslöt i paus efter idogt arbete med att sälja bakverk och kaffe till fikasugna besökare på Broakulla marknad.
En ganska dålig match tyvärr, men Kalmar vann till slut ändå efter att den nye interne skytteligaledaren Tobbe TrollCarlsson gjort matchens enda mål när han distinkt stångade in Tobias Eriksson fina frispark.

En kul sak var annars att i pausen när en skuta kaffe skulle inhandlas så hördes en välbekant röst vid sidan. Rösten var faktiskt förbundskaptenen Roland Andersson som dagen till ära festade till det med två kokta och en kaffe. Jag sade dock inget till honom vilket jag så här i efterhand ändå är ganska glad för.

Efter matchen så var det dags för ytterligare en buffé. Denna gången på Byttan i sällskap med David Elm som kände att han behövde näring efter matchen. Även denna sammansättning av födoämnen höll hög klass.

Rasmus Elm hade också fixat Yzermancupens officiella bindel som kommer tillfalla den spelare som matchen innan fått det högsta betyget i Yzermancupen. Efter säsongen kommer den tillfalla den som fått flest poäng under hela säsongen.

Annars har det blivit en hel del slutspelshockey från NHL under denna ledighet. Vilken otrolig klass det är på dom som är kvar. Pittsburghs seger med 7-4 mot Carolina Hurricanes där Evgeni Malkin gjorde hattrick är nog en av de fem bästa matcherna jag någonsin sett. Den hade allt. 11 mål, ett vansinnigt tempo, underbara tacklingar och ett ordentligt slagsmål i slutet. SÅ ska hockey spelas. Sen får folk tycka vad dom vill.

I morse såg jag holmgången mellan Chicago och Detroit i Chicagos klassiska arena United Center. Även den en fantastisk match som Chicago vann efter sudden death med 4-3. Samuel Påhlsson var grym i Chicago. Detroits Niklas Kronwall fick fem minuter plus matchstraff för en klockren tackling som inte ens borde renderat i en tvåminutersutvisning för svensken. Stenhård och med syfte att sätta smärta i Martin Havlat, visst, men inte på något vis ojuste. Dock finns det någon form av hederskodex i NHL som gör att man aldrig, eller i varje fall ytterst sällan i frågasätter ett domslut under match så Kronwall lämnade moloken isen. Jag tror inte sista ordet är sagt där ännu.

I går var jag, Jojje, Anso och Marcus på bio i Emmaboda där vi såg Änglar och Demoner. Hyfsad faktiskt. Lite rörig bitvis men helt OK. Jag har läst boken sedan tidigare och det är jag glad för, för annars finns det nog en del man inte hade fattat så mycket utav.

Efter bion åkte vi hem till oss och tog en whisky och kikade på den underbara dokumentären "Spela bollen grabbar" som handlar om Johansfors IF i början av 70-talet. Helt fantastisk att se. Väldigt väldigt mycket är sig likt från den tiden vill jag lova. Jag hade aldrig sett hela innan, men nu kan jag inneha mitt medlemskap i JIF med stolthet då varje forsare nog bör ha sett denna dokumentär.

Håller för övrigt på att läsa en fantastisk bok för tillfället som heter Fångad av Hakkorset av tyske ex-nazisten Bruno Manz. Manz skriver om hur det var att vara inbiten nazist från riktigt unga år. Om hur tyskarna letade syndabockar för den svåra mellankrigstiden och hur Adolf Hitler bestämde sig för att allt var judarnas fel (eller egentligen alla som inte var arier) Om hur hans ungdom såg ut med tidigt medlemsskap i ökända Hitler-Jugend. Efter tiden där fick han uppleva sin dröm. Att bli soldat och få kämpa för Führern i kampen mot det perfekta, rena Tredje Riket. Allt han skriver är självupplevt och gör det utan censur för att en sista gång försöka få någon form av förlåtelse för det han och hans landsmän ställde till med i under andra världskriget. För mig personligen så räcker inte bok långt i det avseendet men alla borde läsa den så att ingen någonsin glömmer vad som hände i Tyskland för inte alls länge sedan. Nu har jag bara kommit halvvägs i genom boken men så långt har den varit riktigt bra.

Annars plöjer jag igenom ljuböckerna om Kurt Wallander just nu. Dom tidiga. Reine Brynolffson var uppläsare i Hundarna från Riga och var riktigt bra. Ingen slår Katarina Ewerlöf i det, men Brynolfsson var också bra. Även Stefan Sauk har läst någon men han var inte lika bra tyckte jag inte.


Katarina Ewerlöf


Vi var spellediga i går, men i övrigt spelades det full omgång i Emmabodasexan. Vissefjärda fortsätter att ånga på och tog i går ytterligare en fin stabil seger mot Skruv med klara 5-0. VGIF blir en tuff nöt att knäcka i år för dom allra flesta. Örsjö höll på att ta ännu en fin poäng men föll till slut med 2-1 hemma mot S:t Sigfrid. S:t Sigfrid är våra kommande motståndare nästa fredag på bortaplan. Kommer att bli tufft.
Kosta torskade med hela 10-0 mot Flygsfors och får nog finna sig i att ligga i botten under stora delar av säsongen. Det trodde jag faktiskt inte innan säsongen. Sällskap i botten kommer man få av Boda som Alsjöholm gjorde processen kort med i går när AIF vann med klara 6-1.

Boda var enligt uppgift så dåliga att diverse bloggare slutat att betygsätta spelarna " eftersom laget ändå förlorar varje match med i genomsnitt fem mål" vilket tyder på att man med största sannolikhet inte kommer vara på den övre halvan när säsongen är slut om jag uttrycker mig så...

I natt spelar jag in Carolina- Pittsburgh och njuter av underhållning när idrott är som allra bäst under några timmar i morgon förmiddag.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0