Bonus

Om man driver ett företag som går så in i helvetes dåligt att man måste sparka tusetals och åter tusentals anställda. Hur kan man då från styrelsen sida motivera att betala ut skyhöga bonusar till höga chefer? Så fungerar det på Volvo.
Styrelsens egen motivering var att om inte vi betalar ut bonusar till cheferna så försvinner dom och deras kompetens från företaget. Då börjar jag ju så smått fundera på vilken jävla kompetens man snackar om. Driver man ett företag så dåligt att man måste sparka tusen miljarder arbetare så kanske det är just kompetens man inte har. Inte fan hade man gett Nanne Bergstrand en saftig bonus om han fört Kalmar FF ner i division tre? Då hade man väl sparkat honom i stället. Nu är jag inte så insatt i detta men jag tycker det är horribelt av Volvo att göra så här. Det är rent ut sagt ett hån mot de stackars satar som vackert fått lämna sin jobb.



Även mitt egna fack, IF Metall, har idag tecknat någon form av avtal som gör det möjligt att sänka min lön, permitera mig och skicka mig på utbildningar. Ska man spara in pengar på att sänka löner, ja då är sannerligen inte min check rätt ställe att börja på. Den saken är säker. På ett sätt tycker jag detta är otäckt, men å andra sidan så får man verkligen hoppas att det räddar jobben för många människor. Då ställer jag upp.
Som Metallordföranden Sten Löfwen sa så befinner vi os inte i en lågkonjuktur eller dåliga tider, vi befinner oss i den värsta krisen genom tiderna. "Isgata rakt ner för ett stup". Det är ord och inga visor och man börjar fatta allvaret i detta.

Nu lämnar vi ekonomin...

Tampa gjorde något så oväntat som att vinna en match. I natt var man i den kanadensiska delstaten Alberta för att där stöta på sin gamla trätobroder Calgary Flames som man tampades med om Stanley Cup 2004. Lightning har för övrigt endast två spelare kvar i truppen sedan den tiden; Martin St.Louis och Vincent Lecavalier. Bägge blev i natt tvåmålsskyttar när Tampa vann matchen med 8-6. Ett ovanligt resultat nu för tiden och Martin St.Louis sade själv efter matchen att den var som hämtad från 1980-talet.
Tampa bröt därmed sin föga smickrande svit på sju raka matcher utan vinst.

Annars noterar jag att Johnny Oduya gjorde ett mål och en assist när Devils vann med 3-0 mot Philadelphia Flyers. I den matchen blev fantommålvakten Martin Brodeur historisk då han höll nollan för 100:e gången i sin ytterst framgångsrika karriär.
På onsdag kväll infaller "trading deadline" och det innebär att då är det slut med spelaraffärer för denna säsong. Många passar nu på att rusta inför kommande slutspel.

Har fortfarande Patrik Nordströms dunderhugg på näthinnan, när han klöv såväl vedträ och huggkubb i ett enda hugg i lördags. Imponerande...

I kväll kommer det återigen att bli spinning i simhallen. Jag gillar spinning måste jag säga. Det måste verkligen vara bra träning. Alla sexton hojarna är bokade av JIF och det verkar också som att samtliga kommer att bli utnyttjade.

Jag var nere och tittade på Emmabodadamernas träningsmatch i går kväll mot Växjö. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av EIS. Kvicka,rappa,hårda och konditionsstarka så slog man enkelt kronobergskorna med 4-1. Jag såg förvisso bara andra halvlek i kylan vid konstgräset men spelet jag såg värmde verkligen. EIS målskyttar var Lisa Franzén, Emma Moline, Juia Lindholm och avslutningsvis så knorrade Frida Andersson in en frispark med vänstern vid Växjö-målvaktens stolprot.

Tiffany Persson i Hipp Hipp, besöker alltid Apoteket på måndagar...

Fortsätter även i dag min nedräkning på listan över de 25 bästa spelarna jag spelat med. David Bergkvist hmande i går på plats 24 och var rent av förkrossad över detta enligt uppgift. Nu hjälper det föga i denna hårda tävling.
Jag ångar på med plats 23.

PLATS 23: Peter Fagerström, Lindås BK och Johansfors IF.
Peter och jag spelade ihop för Lindås mellan 1999 (?) till 2005 för att i år återförenas i Johansfors. Peter är antagligen den allra lugnaste fotbollspelaren som jag någonsin spelat med. Väldigt spelskicklig och juste spelare som har använts på mångder av positioner genom åren. Vill till exempel minnas att 196 cm Fagerström ett år var hyllad anfallare i det C-lag vi ett år hade i LBK som sopade banan med samtliga motståndare. Så här på äldre dagar gör han sig bäst i backlinjen med sitt lugna och förståndiga spel. Hans största meriter torde vara den uttagningen i ÖS-elvan han fick "trots djävulska bekymmer med allergi". Ingen vet än idag vilken sorts allergi det var tal om, men det hör inte till historien.
Jag vet med säkerhet att Peter kommer att göra stor nytta i division sex med Johansfors.


Peter Fagerström är stolt över 23:e-platsen på listan!


25. Henrik Medin, Långasjö GOIF, 2004
24. David Bergkvist, Johansfors IF, 2006-2008.
23. Peter Fagerström. Lindås BK 1999-2005. Johansfors IF 2009- .

Nu gäller det att återigen leta fram cykelbyxorna för i kväll blir det åka av!

/~~/

Kommentarer
Postat av: Nicke

Det är spännande att följa denna lista över lokala fotbollspelare. Ett bra initiativ :-)

2009-03-03 @ 22:23:42
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/
Postat av: Nicke

Oj..såg att jag skickade en dubbel kommentar igår. Det var inte mening och då får gärna ta bort den ena om du vill och kan...

2009-03-04 @ 13:28:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0