Barnvakt

Har slitit mig en liten stund från barnvaktandet som är min och Jojjes uppgift i kväll. Det är vår gudson Liam som är på besök till vår stora förtjusning. Liam är en livlig ung herre som just nu sitter med Jojje och får nylagad gröt med någon form av banansmak i. Liam verkar väldigt nöjd med både behandlingen och gröten.
Ann-Sofie och Marcus är i Kalmar på middag och bio och räknas inte komma hem förrän en bra stund efter midnatt vilket betyder Liam kommer vara här hela kvällen.

Kalmar FF träningsmatchade i eftermiddags mot Halmstad och gjorde så pass bra att man vann matchen med 1-0. Nu vet jag ingenting om matchbilden mer än att Emin Nouri gjorde målet. David Elm ska ha fått fortsatt förtroende på innermittfältet vilket jag tycker låter ganska intressant. Har man två bröder med sådan enorm kapacitet på mittfältet så är sannolikheten ganska stor att det finns liknande talanger i David. Visserligen är äldste brodern Elm redan nu allsvenskan i särklass bäste targetplayer men jag tror inte att Nanne tackar nej till ytterligare ett alternativ på mittfältet.

Även vi spelar träningsmatch i morgon. Dock inte mot Halmstad men väl mot Alsjöholm. Vi mönstrar en sjutton eller arton (aderton på korrekt svenska...) man i morgon och glädjande nog kan vi konstatera att Johan Eriksson skall få deltaga i sin första match för ett representationslag genom tiderna. Kul och välförtjänt tycker jag.
För övrigt var det bra fart på gårdagens träning som genomfördes i Allsbohallen. Styrka stod på schemat och starkare blev vi säkert. I alla fall en del av oss.

För egen del så genomfördes träningen på halvfart vilket dessvärre nog kommer vara vad jag mäktar med en tid framöver då en del märkliga och framför allt störande symptom ska undersökas först. Dock kommer jag att finnas med i laget i morgon, förutsatt att kraft finns.
 
Mitt under bloggandet i afton så bröts detsamma av för en stunds badande med Liam. Eller så här var det; Liam badade och Jojje och jag som satt bredvid och höll i pojken blev minst lika blöta då den unge herr Sjöndin nyligen har upptäckt /a, sina styrka i benen. /b, hur vansinnigt kul det kan vara att sparka med de där små benen i vatten eftersom det då stänker ganska mycket på dom som sitter och tittar på.

En styck tacosbuffé har underkvällen avnjutits och man får säga vad man vill om det mexikanska köket tilltalar mig. Jag tröttnar aldrig på tacos tror jag. Alla andra maträtter kan man liksom föräta sig på. Pizza, raggmunkar och liknande. Dock aldrig tacos eller för all del heller inte havregrynsgröt som jag har ätit med en skrämmande frekvens sedan oktober 1981. Dock lade jag om från Axas klassiska standardhavregryn till den fiberberikade för en sju-åtta år sedan och sedan dess kan jag inte äta den utan fiber. Konstigt.

Trading deadline i NHL tyckte jag personligen var mindre berikad på stora trader än tidigare. Det bästa bytet gjorde nog Calgary Flames som bytte till sig Olli Jokinen som enligt mig i sina bästa stunder tillhör det absoluta toppskiktet i NHL. Han påminner ganska mycket om Mats Sundin tycker jag. Jokinen fick en mardrömstart i sin nya klubb och drog på sig en utvisning för slashing i sitt första byte för sin nya klubb, men efter det så gick allting Kuopio-födde Jokinens väg. Jokinen gjorde två mål innan första perioden var till ända och Flames vann matchen med stabila 5-1 på bortaplan mot erkänt svårspelade Philadelphia Flyers.
Flyers bytte för övrigt till sig Daniel Carcillo från Phoenix,som antagligen är den tuffaste jävlen i NHL sedan Dave "The Hammer" Schultz dagar på sjuttiotalet.Schultz har det gällande utvisningsrekordet på 472 minuter på en säsong vilket han ådrog sig i just Flyers säsongen 74-75. Hade Carcillo fått spela alla matcher förra året så hade vi åter fått se en man över 400 minuter i boxen i NHL. Detta är definitivt inget att eftersträva, men det är ovanligt, väldigt ovanligt.

Listan fortsätter även i afton:

PLATS 21. Dennis Randewall, Johansfors IF. 2005-?
Slår man upp ordet "eldsjäl" i ett uppslagsverk så hittar man där en bild på Dennis Randewall. Få människor tror jag har betytt så mycket för sin klubb som denne man gjort. Dennis är ordförande, gräsklippare, ritsare, sammankallande, tusen grejer till samt en sjuhelvetes fotbollsspelare. Dennis har under de åren jag spelat i forsen mest huserat i försvaret och gjort det med den äran. Förra året flytatde Polaren Per upp Randewall på mitten och även där gick det efter noterna. Bra skott, bra speluppfattning ett hjärta stort som Globen och en grym vilja för JIF:s bästa i alla väder. En oerhört sympatisk och vänlig själ som brinner för fotboll i allmänhet och JIF i synnerhet. De tre första säsongerna har varit en ära, och jag hoppas på många fler tillsammans. Dessutom är han också medlem i den i framtiden klassiska grupperingen "Knattarna" som består av bror min som är Knatte, jag själv som Fnatte och Dennis som Tjatte...
Plats 21 alltså Dennis Randewall.




Dennis Randewall

Nu är det som så här att en styck liten kille som är här besök i kväll är lite trött så jag ska gå och umgås lite med honom innan han somnar.

För er som är intresserade så spelar alltså JIF-Alsjöholm i morgom eftermiddag klockan 15.00 på konstgräset.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0