Sjukamp

Det blev inte Jerry Ahrlin som tog hem segern i Vasaloppet som jag var så tvärsäker på innan starten. Det blev i stället Daniel Tynell från Grycksbo som blev bekransad av kranskullan. Tynell försökte flera gånger under loppet att rycka i från tätklungan men gruppen hämtade in honom relativt lätt och snabbt barje gång, tills han i en sista kraftansträngning fick några sekunder på i första hand jagande Oskar Svärd med några kilometer kvar. Sekunderna drygades ut hela återstoden av loppet och väl i mål så hade Tynell 23 sekunder till ner till Oskar Svärd.
Daniel Tynell var bäst och mest välförtjänt av segern då han såg piggast ut igenom i stort sett hela loppet. Ahrlin, Rezac, Svärd och de andra hade inte tillräckligt med krafter för att stoppa Daniel Tynell från att ta sin tredje titel i världens största skidlopp.

Har hafr SMS-bevakning på Johannes Medins kamp för att ta sig till Mora och enligt det senaste SMS:et jag fick så beräknas han vara i mål runt 17.30. Bra jobbat!

I går så hade vi i Johansfors en sjuhelvetes friluftsdag. En styck sjukamp skulle genomföras och fyra styck lag var vi som skulle genomföra den. Mitt lag, ledda av nyförvärvet David Håll, bestod förutom mig och lagkaptenen även av Axel Karlsson, Marcus Joelsson, Lasse Frisk, och Patrik Nordström. Ett tungt och rutinerat manskap med andra ord. Första grenen var trehjulingscykling på en liten bana som Peter och Dennis fixat. Här inledde vi otroligt starkt efter smått fantastisk cykling av Axel. Även övriga i laget cyklade på toppen av sin förmåga men vi fick finna oss i att dessvärre inte kamma hem några poäng till slut ändå i denna gren. Ettan i var gren fick två poäng och tvåan fick en. Övriga två gick poänglösa.

I gren två så var det synkroniserad gång på schemat. Två långa plankor med hällor för sex par fötter lades fram och sedan gällde det sannerligan att samarbeta utav bara fan. Det gick käpprakt åt helvete på första steget men sedan fick vi in snitsen och var i solklar ledning vid vändningen men där gick Davids fothällor sönder och tumult uppstod. Det hela slutade med att vi inte heller här fick några poäng.

Tredje grenen senare var lagd på annan ort. Ortens namn är fortfarande okänd men om kör ett par timmar in i skogen och sedan svänger höger och fortsätter ytterligare några timmar så är man halvvägs där.
Tredje grenen var vedklyvning och vi skickade fram Patrik Nordström som vår representant och Nordan gjorde ingen besviken då han klöv vad som än hamnade under yxen inklusive hela jävla huggkubben och succén var ett faktum. Två friska pinnar inkasserade och vårt "winning-streak" hade bara börjat.

Gren fyra var stockkastning och sitter man inne med en resurs som Marcus Joelsson i laget så är kommentarer överflödiga. Två nya färska pinnar.


Stockstötarkonungen Marcus Joelsson



Femte grenen var min paradgren säckhoppningen. VI fick en lysande start efter fenomenalt hoppande från Nordan. Undertecknad som uppenbarligen sitter inne med talang för denna gre fick äran att hoppa två vändor då Joelsson vilade sin gamla säckhopparskada från -83. Jag kunde till och med kosta på mig att hoppa de sista metrarna baklänges.
Tredje raka segern!

Gren sex var den mest givna segern under lördagseftermiddagen. Dragkamp. Axel Karlsson, Patrik Nordström, Marcus Joelsson. No further questions... Två poäng.

Den avslutande grenen ute i skogen var också den i särklass mest underhållande. Lerduveskytte. Jag har aldrig tidigare i mitt liv utövat den idrotten men måste säga att trots att jag var fullständigt värdelös på det så var det skoj. Alla fick fem skott. Jag träffade inte en enda duva på mina fem men var nöjd ändå. Hela vårt lag var en stor besvikelse inom detta område och inga poäng utdelades i vår favör.

När vi senare återkom till klubbstugan så var det fotboll,bärs och mat som gällde. Visserligen hade vi blivti väl gödda av Roy Randewall ute i skogen då han stod för grillandet av korv och fläsk. Söte tid vad gott det kan vara med grillat fläsk. Har aldrig tidigare ätit fläsket grillat utan bara stekt, men vilken smaksensation. Plus för det!
Som sagt så dracks det bärs, kollades på fotboll och käkades. Denna gången var det en magnifik smörgåstårta från kommunens bästa fik, Emmagården, som stod på menyn. Efter maten så var det dags för sjukampens ytterst oväntade åttonde deltävling, frågesport. Även här visade vi oss vara snäppet bättre än våra lagkamrater och tog därmed föga oväntat hem totalsegern vilket gav en T-shirt, en nyckelring, en keps plus att vi blir ansvariga för avslutningsfesten i höst.

Clas Fredriksson var djupt bedrövad över det faktum att jag aldrig publicerade några bilder på honom här. Jag tar givetvis åt mig av detta och ordnar detta bekymmer per omgående.


Axel Karlsson och Clas Fredriksson är pigga efter en dag fylld av friskluft och natur!


Efter detta så fortsatte festen för de allra flesta. Vi satt kvar i klubbstugan och snackade skit och hade trevligt. Några valde senare att gå hem till Kent Fransson och fortsätta festligheterna där. Vi,jag, Martin, Frisk och Peter, valde att ta kvällen och åkte hem med Cornelsen och Petra. Efter ytterligare någon öl hemma i min källare så tog vi vårt förnuft till fånga och stämplade ut för denna gång.
Tack för en fantastiskt rolig kväll som blev hellyckad på alla vis!

För er som undrar hur det gick med Andreas Klevtun efter den hemska skadan i Nybro Open så kan man säga som så att det mesta var trasigt i knät och att det kommer att ta ett tag innan han är tillbaka på planen. Korsband var av, menisken var sönder och något så uttänjt ledband hade inte doktorerna i Kalmar någonsin sett.


Andreas Klevtun, svårt knäskadad. Dock törstig.


Johannes Medin gick i mål som nummer 9646 i uppe i Mora. Tiden blev 9.15.15. Bra gjort!

Nu ska jag snart bege mig ner till konstgräset för att där titta på en halvlek när Emmabodas damer har träningsmatch-premiär mot Växjö. Matchtiden är satt till 17.15, men jag nöjer mig nog med andra delen av matchen tror jag.

Jag fortsätter min nedräkning av de 25 bästa fotbollsspelarna jag spelat med. Idag har det blivit dags för plats 24:

PLATS 24:  David Bergkvist, Johansfors IF.
David och jag har kamperat i hop under ganska många matcher på JIF:s mittfält 2006 och 2007. Bergkvist spelade alltid bollen väl och var och är säkert fortfarande mycket duktig på huvudet och fasta situationer. Duktigt med bägge fötterna vilket är ganska ovanligt i dessa divisionerna.Dessutom en vinnarskalle med stort taktiskt kunnande. Har dessutom sett den gamle irländske strikern Niall Quinn naken på en pubtoalett i London vilket i sig nästan ger David en plats på topp-tio.

25. Henrik Medin. Långasjö GOIF,2004.
24. David Bergkvist. Johansfors IF, 2006-2008.

Nu blir det konstgräsplanen.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Bergqvist

Att jag bara platsade på 24:e plats svider i mitt gamla blåvita JIF-hjärta. Däremot vill jag gärna dementera visa delar av Niall Quinn historien. För det första var det inte i London utan i Dublin och för det andra var gamle Niall inte naken utan vi råkade snarare hamna jämte varandra inne på en pissoar när vi var och spelade på Greyhounds. Finns det möjlighet att förbättra sin plats på listan ifall man knyter på sig dojerna och gör ett par säsonger till i "Forsen"?

2009-03-02 @ 09:08:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0