Zetterberg

Helgerna fullkomligt flyger förbi trots att vi bara jobbar fyradagarsvecka så helgerna blir längre än vanligt. Det hjälps inte, man hinner inte mer än hem på torsdagskvällen och hämta nytt bröd förrän det är dags att cykla ner till gruvan igen.

Helgen har annars varit en riktigt trevlig sådan med både en väldigt trevlig lottöppningsfest på hemmaplan samt en höjdardag i Kalmar i går. Kalmar FF tog emot Helsingborgs IF och gjorde mycket lägligt säsongens i särklass bästa match när man fullt rättvist vann med 2-0.
Riktigt kul var det att se David Elm som jag aldrig har sett göra en bättre match. David visade verkligen att saknaden efter honom varit stor. Det hade förstås varit extra kul om någon av frisparksprojektilerna letat sig in i maskorna, men man kan inte få allt.
Lillebrodern Rasmus skickade en passning till förbundskaptenerna om speltid på lördag då även han gjorde en mycket bra match och dessutom ett väldigt fint frisparksmål. Ja, kort och gott så gjorde hela Kalmar FF en med beröm godkänd insats igår och förde tankarna tillbaka till det guldvinnande spelet i från fjolårssäsongen.

Petter Wastå och Henrik Rydström måste också nämnas för prickfria insatser. Torsåssonen Petter Wastå knep tre eller rentav fyra solklara frilägen och var fullständigt omutlig där bak.

I kväll blir det mer fotboll. På division tre-nivå då EIS damer på hemmaplan tar emot Karlskrona FF:s B-tjejer klockan 19.00. Av vädret att döma så blir det en utmärkt kväll för fotboll. Det ska bli intressant att se om årets målspruta Frida Andersson gör hattrick för tredje matchen i rad. Mållös lämnar hon inte planen i alla fall. Det vågar jag sätta en slant på!

Egentligen skulle jag ha tränat, men foten är inte i närheten av att vara kapabel till att sparka på någonting som liknar en boll ännu. Har tänkt att spela innebandy i morgon kväll då åtskilliga månader av gott leverne har satt spår både konditionsmässigt och rent kosmetiskt... Måste få röra lite ordentligt på mig för att komma tillbaka till gammal god form.

På söndag är det val till EU. Jag tycker alla som har rösträtt så klart ska rösta. Det är både en rättighet och skyldighet att göra det.

Sitter och spelar en urgammal platta med Anders Glenmark på Spotify. Titeln på skivan är 99. Musik var bättre förr. Så är det. Glenmark har i och för sig aldrig varit någon jättefavorit, men denna skivan väcker kul minnen från min gamle vapendragare Henrik Malmborg-Franssons pojkrum.

Nypotatis är så sagolikt gott...

Red Wings har kopplat ett järngrepp i Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh och leder matchserien med 2-0 efter nattens vinst (3-1). Mest noterbart från den matchen är definitivt Henrik Zetterbergs och Evgeni Malkins slagsmål i slutet av matchen. Zäta stod upp bra och visade Malkin att det kan göra ont att möta även en gentleman som Henrik Zetterberg. Trodde aldrig jag skulle få se den klassiska utvisningsbeteckningen "Fighting, major" efter Zätas namn, definitivt inte i Stanley Cup-finalen. Ni som far illa av hockeyslagsmål bör undvika att klicka på länken...
Svenskdoldisen Jonathan Ericsson gjorde sitt tredje mål i slutspelet för Detroit och är på väg att utvecklas till något stort.

Min fantastiska sambo har just nu i skrivande stund gjort i ordning en tallrik jordgubbar med glass, vilket sannerligen svalkar en varm dag som denna...

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Du kanske skulle lyssna på "Nu bubblar blodet så hett i mig"- sen kan du fundera vidare på om det var bättre förr.

Apropå Glenmark...:-)

2009-06-01 @ 23:52:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0