Bruksderbyt

Denna underbart varma och vackra sommareftermiddag har gått i fotbollens tecken. Ja sanningen är faktiskt den att eftersvettningarna efetr matchen fortfarande är igång då kvicksilvret här i vårt hus är uppe på nivåer runt 30-strecket.
Bodabruk kom till IP med ett lag som på pappret var starkare än vad i alla fall jag räknat med. Dock spelade det ingen roll då vi fullgjorde vår plikt och slog tillbaka vår trätobroder med klara 6-1 efter att som vanligt gjort en bra halvlek och en dålig.  Vi ledde med hela 5-0 i paus och hade bud på mer. Faktum är att vi skapade otroliga mängder chanser under matchen men lyckades bara få in bollen sex gånger mot brorsans enda.

Vi spelade så här:
MV: Axel Karlsson (+)
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Henrik Ahlström, Johannes Medin
YM: Peter Andersson (C), Dennis Randewall
IM: Zoran Cipra, Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Oskar Ahlström


AVB: Martin Johansson, Andreas Johansson, Andreas Cornelsen, Anton Gustavsson, Henrik Nordström. Samtliga kom in redan under den första halvleken. Bytena duggade tätt under hela matchen.

Som sagt så var vi totalt övelägsna under matchens första hälft och nätade hela fem gånger innan Ove Vittberg från Kalmar blåste för halvtid. Adam gjorde två, Zoran,Charlie och Oskar Ahlström de övriga och det var en ganska lättad stämning i paus.
Under den andra halvleken sedan så var det två ointresserade lag som hellre hade suttit i solen med några skarpöl och pratat gamla minnen än att spela kommunderby. Dock lyckas vi efter otaliga ribb- och stolpträffar samt en hel del förfärliga avslut, få dit bollen då Anton "Jeanskillen" Gustavsson urläckert begravde lädret i målvaktens vänstra kryss. Efter detta så tillåter vi av någon anledning Bodas bäste, Martin Persson (glöm inte att besöka hans MAPT V) att traska igenom egentligen hela laget och få in bollen bakom Axel som annars inte hade mycket att göra.
Matchen slutar 6-1 och det känns skönt att vara på vinnarspåret igen även om det fanns väldigt mycket i vårt spel som lämnade mer att önska.

Sammanfattning:
Johansfors IF- Bodabruk 6-1.
1-0, 3 min, Adam Wellrup (7)
2-0, 20 min, Zoran Cipra (3)
3-0, 25 min, Oskar Ahlström (5)
4-0, 28 min, Adam Wellrup (8)
5-0, 32 min, Charlie Dziobek (1)
6-0, 75 min, Anton Gustavsson (1)
6-1, 80 min, Martin Persson


I Yzerman-cupen hade jag planerat att låta Viktor Elm plocka ut matchens tre bästa, men jag såg aldrig till honom innan matchen så turen föll i stället på det kanske ännu bättre alternativet nämligen Markku Ahonen. Han fördelade poängen enligt följande:

*** Zoran Cipra
**  Johannes Medin
*   Andreas Johansson


Detta innebär att Zoran knappar in på Henke Ahlström i toppen och att faktiskt även Johannes smyger sig uppåt i statistiken. För egen del så spräckte jag den förargliga nollan och jag är den förste att krypa till korset angående mina tidigare tvivel på Markku Ahonens kunskaper i den gröna mattans schack. Numera inser jag att mannen är ett geni. Han känner sannerligen igen en bra spelare när han ser en. Han är den förste som sett vilken oerhörd talang jag trots allt besitter.

I sammandraget ger detta följande ställning
16: Henrik Ahlström
12: Zoran Cipra
7: Johannes Medin
6: Oskar Ahlström
5: Axel Karlsson
3: Adam Wellrup, Peter Andersson, Robin Franksson
2: Andreas Cornelsen

1: Henrik Svensson, Anton Gustavsson, Andreas Johansson


Nu ska jag göra mig fin inför kvällen stora 80års-kalas i Broakulla. Kommer bli kalastrevligt!


/~~/


Kommentarer
Postat av: HM

När du gick förbi mig i publiken och fram till Markku för att säga till honom att sätta plus till Yzermancupen, sa du då till honom jag bjuder på en starköl eller två ikväll så kan du väl ge mig ett plus? :) Jag hade gett dig två för din inställning till att du blev utbytt för sen komma in 2 minuter senare.

2009-06-27 @ 20:36:16
Postat av: Martin

Tack för berömmet Ante och din enpoängare av Markku var fullt välförtjänt, du var ju livsfarlig i boxen! Med lite tur hade du väl nästan kunnat göra ett hattrick:)



Kul match (om än frustrerande, speciellt när ni satte fyra mål inom loppet av 12 minuter) och hoppas verkligen ni kan hänga med i toppstriden. Ni har ett klart bättre lag och spel än exempelvis Skruv och Flygsfors (även om Agim Hasani är hyperfarlig).



Kul att vi hann med i alla fall lite hockeysnack också, det behövdes för att stilla min hockeyabstinens!

Intressant att Tampa lyckades drafta Richard Panik i andrarundan förresten. Han imponerade ju verkligen i JVM, trots sin ringa ålder och har bra storlek. Men sen vet man ju tyvärr aldrig med slovaker och deras inställning.

2009-06-28 @ 06:54:30
URL: http://www.mapersson.se/
Postat av: Ante

HM: Jag har gjort upp en avbetalningsplan med Ahonen. Jag går inte in på djupare detaljer beträffande det.

2009-06-28 @ 14:05:54
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

Martin: Tack ska du ha! Precis som du säger är slovaker i hockeysammanhang väldigt lömska. Men jag tycker att Tampa gjorde en mycket bra draft överlag.

2009-06-28 @ 14:07:40
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0