Rasmus på luffen, del 2

Trots att klockan är alldeles för mycket för vad som är lämpligt för undertecknad så kände jag ett sug efter att blogga lite. Eftermiddagen har nämligen spenderats i Kalmar i allmänhet och Fredriksskans i synnerhet.

Regnet höll dock på att ställa till det för oss då en djävulsk skur fullständigt rann ner över oss på den även i vanliga fall ganska jävla deprimerande vägen mellan Emmaboda och Nybro. Rutinerad som jag är så hade jag förstås ett på Slots Guld i ryggsäcken som brorsan och jag broderligt delade på medans Johanna, nykter och gravid, framförde fordonet på ett föreedömligt sätt. Till tonerna av den gamla klassiska sommarhiten "Sameflickans Jojk" av gruppen Iglo, så rinner bärsen ner lätt oavsett regnmängden på utsidan av bilen. En kort avstickare in i Pukeberg för att hämta upp Malin och sedan var vi fulltaliga och på väg mot länets största stad.

Väl framme i Kalmar så införskaffade vi oss biljetter, vi hade naiva förhoppningar på att få sittplatser men fick nöja oss med att stå och det gick alldeles utmärkt. Jag brukar i de allra flesta fall hålla till på träläktaren på sektion F när jag besöker Fredriksskans och så även i dag även om första halvlek spenderades vid sidan av densamma då brädhögen var fylld till bredden.

Innan matchstart så behövdes både kropp och själ fyllas på med bränsle så en bit mat och ett par kyliga på restaurant Athena fick bli startskottet. Hyfsad mat tycker jag, jag körde på något erbjudande bestående av ryggbiff och den var helt OK. Har haft både bättre och sämre för att uttrycka mig ärligt. Efter maten pinnade vi bort till Kalmars kanske mysigaste uteservering på Krögers där ölsortimentet sannerligen tilltalar mig. Zlatopramen är deras standardöl mer eller mindre men även den fruktansvärt underskattade pilsnern Urquell, även den tjeckisk, finns i utbudet. Jag är svag som tusan för tjeckisk öl. Efter att vi allesammans fått i oss vad vi behövde så var det nästan dags för avspark. Då kom regnhelvetet igen. Vi hade som tur väl var inte hunnit från puben så vi lutade oss lungt bak i soffan och beställde in en runda till tills det att regnet avtog och den där gula ovanliga tingesten på himmelen tittade fram och vi hann precis i tid till avsparken.

Matchen var en riktigt trevlig historia där Kalmar var fullständigt överlägsna sina motståndare Djurgårdens IF. DIF hade en enda vettig chans på hela matchen och förvaltade förvisso den på bästa sätt men det hjälper föga när KFF satte hela sex strutar bakom Pa Dembo Tourray som precis som hela DIF inte hade sin bästa dag på jobbet.
Kalmars målskörd påbörjades redan efter nio minuter när Sveriges kanske allra hetaste spelare just nu, Rasmus Elm, med otäck precission smekte in en frispark så jävla långt upp i krysset som det är teoretiskt och praktiskt möjligt. En solkar kandidat till årets mål om ni frågar mig. Dock gjorde stockholmarna sitt enda mål en knapp halvtimme senare och kvitterade Kalmars ledning och hade lite turligt med sig ett oavgjort resultat i paus och började faktiskt ganska piggt första minuterna av andra halvlek innan Broakullas bästa Rasmus bestämde sig för att dra ner ridån för Djurgården när han piskade in 2-1 efter en mycket stilg hörnvariant. Sedan rullade det på. Tobias Erikssons volleykanon några minuter senare satt även den kliniskt i klykan. David Elm ville inte vara sämre än brorsan, och visar nu match efter match att han inte heller är så jävla långt efter sina bröder, och nickade in Daniel Mendes inlägg och förstörde definitivt DIF:s eftermiddag. Efter det så blev det ytterligare två mål i matchens slutskede signerade av Tobias Eriksson och Abiola Dauda.

Men matchens stora behållning var Rasmus Elm som många gånger kändes alldeles för bra för att spela Allsvenskan. Vissa sunder var hans dominans på planen nästintill konstig och märklig. Jag stod jämte ett relativt glatt ( i början i alla fall)blåsvartrandigt gäng som inte för sitt liv kunde fatta hur Kalmar bett sig åt för att behålla unge herr Elm.
Jag kan inte annat än att hålla med. Rasmus Elm var magisk idag och han var lika magisk mot Malmö. Ovationerna han fick när han blev utbytt efter 80 minuter vittnar om detta och gav oss i publiken gåshud. Till och med de blåsvartrandiga supportrarna jag hade vid min sida muttrade något om att han var värd applåderna.


Så nu tror jag tyvärr inte det dröjer så värst länge innan Rasmus ger sig ut på luffen på allvar. Jag kan inte se att han stannar i Kalmar säsongen ut, men vad fan vet jag. Jag bara gissar. Vad grabben än gör så håller jag varenda tumme jag har.

Förstås fanns det även andra i KFF som utmärkte sig positivt, vinner man med 6-1 mot Djurgården förtjänar alla beröm, men denna matchen tillhörde enligt mig bara en ung herre.


Rasmus Elm gjorde en fantastisk match mot Djurgården.


Nu tror jag att jag har fått ur mig vad jag ville ha sagt för denna kvällen...

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Athena? Har Zorbas sommarstängt? :-)

2009-07-13 @ 08:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0