En bister fjärdeplats

Innan jag skriver mer i ämnet så vill jag påpeka att bara för att man för en gångs skull råkar hamna precis utanför pallen i en bowlingtävling bestående av fyra deltagare så behöver de tinte nödvändigtvis innebära att man är sämst för det. Nu var jag i och för sig sämst i går. Odiskutabelt sämst i VikingBowlingens femte deltävling som igår kväll avgjordes på bana två i Nöjeshuset.

Stämningen var av någon anledning inte lika upphaussad som den brukar vara inför en tävling vilket vi tror är till följd av den ytterst tråkiga splittringen av vårt framgångsrika och sammansvetsade arbetslag. När vi allihop jobbade på samma line, VikingLine, så börjades munhuggen dryga veckan innan deltävlingen för att kulminera vid lunch på matchdagen för att sedan, dagen efter tävlingen övergå till att fokusera sina uttalanden mot den stackare som kommit sist.

Trots att uppsnacket lyst med sin frånvaro så kom vi ändå till spel och gjorde det katastrofalt. Jag gick ut med en fullständigt vidrig 92-runda men trots denna mardrömsstart så var jag inte mer än några poäng efter Frisk som började på 100, Franzen strax över 120 och kvällens gigant Magnus som fick för honom mediokra 133.
I andra rundan sedan så gick det bättre för undertecknad när en stabila 142 poäng hämtades in till kontot samtidigt som mina främsta antagonister Lasse Frisk och namnen Franzén spelade darrigt. Mange visade att han på sin födelsedag skulle hålla till i klass helt för sig själv och späntade i med smått fantastiska 192 poäng och var därmed bara en enda futtig poäng från att slå det kanske mest prestigefyllda av alla rekord i vår tävling, rekordet för bäst serie som för närvarande innehålls av mig själv något otippat.

Efter tredje serien så spelade Mange fortsatt drömbowling och parkerade återigen strax över 150 poäng medans vi andra låg i bakvattnet runt 100-strecket. Eftersom både Franzén,Mourinho och jag spelat så makalöst jävla dåligt så låg vi alla inom fyra poängs marginal inför sista rundan. Detta visst vi emellertid inte om då.
Då börjar allt jävlas. Splittar, rännor, otur och det kanske mest talande: oskicklighet var bara ett fåtal av de saker som drabbade mig och jag fick därmed se mig besegrad och till och med erkänna mig sämsta av alla för denna gång. Mycket tungt. Franzén knep andraplatsen och Frisk tog tredjeplatsen samtidigt som Mange i storartad stil och 650 poäng över fyra serier på ett mycket imponerande sätt tog hem sin tredje vinst för säsongen och den största genom alla tider i VikingBowlingen. Marginalen till andraplacerade Lasse Franzén var 171 poäng och till mig på sistaplatsen var förkrossande 208 poäng vilket innebär att Mange med god marginal kunnat sluta spela och satt sig och tittat på någon gång i mitten av tredje serien och ändå gått hem med segern i behåll.

Sammandraget ser ut så här:
 Igår:
1. Magnus Johansson, 650 poäng
2. Lars Franzén, 479 poäng
3. Lasse Frisk, 474 poäng
4. Andreas Johansson, 442 poäng

Totalt
1. Magnus Johansson, 12 sammandragspoäng
2. Lars Franzén, 7
3. Andreas Johansson, 6
4. Lasse Frisk, 5

Som alla förstår kommer det att bli mycket tufft för oss tre i botten att ta i in så många poäng på VikingBowlingens suverän. Vad som kommer att bli en riktig rysare är spelet om den ganska mycket mindre åtråvärda sistaplatsen. Frisk har ägt den platsen den allra största delen av denna säsong vilket väl ändå får tydas som ett visst tecken på jämnhet. Franzén och jag varvar bra insatser med fullständigt odugliga och är därmed i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. Mange kan rent teoretiskt komma sist men jag finner det som mer troligt att Sir Alex Ferguson ringer upp Johansfors IF och vill köpa loss mig och brorsan för £15 000 000. Styck. Så visst, det kan hända.

Tampa slog alla med häpnad när man i natt körde över tunga Flyers med klara 4-1 hemma i St. Pete. Innan matchen kallade Lightnings GM, Brian Lawton ( killen som gick som etta i draften 1983 och anses vara det största floppvalet genom alla tider då Minnesota valde honom framför namn som Steve Yzerman, Cam Neely, Tom Barasso, Pat LaFontaine, Claude Lemieux, Esa Tikkanen, Dominik Hasek och Bob Probert) till presskonferens för att där besvara den senaste tidens rykten som gör gällande att Lightnings superstjärna och lagkapten Vincent Lecavalier, skulle vara på gång till Montreal Canadiens. Lawton dementerade de ryktena med bestämdhet och cementerade att Lecavaliers namn inte är uppe för diskussion i några som tradeförhandlingar som helst. Varken med Canadiens eller några andra lag.
Ohyggligt sköna besked för oss Lightningfans.
Vinny Lecavalier svarade med att göra en kanonmatch mot Flyers och gjorde själv 4-1 målet på straff. Lightning verkar ha något på gång. Så jävla många poäng är det faktiskt inte upp till slutspelsplatserna och det är många matcher kvar.

Glöm för tusan inte att se matchen i kväll på Canal + Sport 1. Heerenveen- Feyenoord. Viktor Elms debut i den holländska ligan! Nu är jag inte expert på holländska men jag tror att han ska spela från start. Jag tyckte mig kunna urskilja det på Heerenveens hemsida.

Växlarna på cykeln hade i morse frusit på något vis vilket gjorde att hela kedja skramlade till emellanåt och det fick till följd att kedjan hoppade över diverse kuggar vilket i sin tur innebär att det blev inget motstånd när jag trampade. Och alla män där ute vet att ett oförberett sådant hopp kan få katastrofala följder.


Även i Ryssland var det köldslaget i morse, men hygienen måste skötas likväl.



I kväll blir det en sväng bort till Linda och Johannes för att där fira Linda som slutat skolan efter många års hårt slit. Ska bli trevligt.

Första arbetsveckan är avklarad och den gick med väldig fart. Det var knappt man ville gå hem idag. Man ska vara väldigt glad att man har ett arbete i dessa dagar känns det som. Jag tycker man har en otäck känsla av att något är på gång och jag vet att jag inte är ensam med den känslan. Jag gillar det inte alls. Alla sliter som djur men kraven bara ökar.  En dag når vi verkligen maxgränsen och då tror jag inte att huspriserna direkt ökar i kommunen om jag uttrycker mig så.
Det är ett helt annat kimat på alla industrier just nu vad jag kan förstå, Flygt är inget undantag även om vi klarat oss från varsel än så länge,och jag vill uttrycka mitt stöd till alla er som blivit drabbade.

Nu måste jag ha någon form av föda.

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0