Semla

Arbetsårets två första dagar är nu avklarade och det med bravur. Visserligen var det kanske inte med skuttande lätta steg man intog sin position på kneget men det gick ändå ganska bra.
Det blåser sannerligen en förändringens vind även nere på ITTWWW. VikingLine är upplöst. Av någon outgrundlig anledning valde man att placera ut oss på olika banor trots att ingen av oss ville det och trots att vi är det överlägset mest sammansvetsade laget på den banan som såvida det inte är materialbrist aldrig missar målet. Sådant bättrar inte på stämningen tyvärr. Franzén ser riktigt ledsen ut... 
 Annars är det ganska kul att komma tillbaka och träffa sina gamla kompanjoner efter en månads frånvaro från skrivmejseln. Mycket är dock sig likt, men långt i från allt.

På torsdag afton klockan 17.00 är det dags för årets första deltävling i den omåttligt populära följetången "VikingBowlingen". Årets första deltävling är den femte i säsongen 08-09 och Mange Johansson leder i sammandraget med ståtliga 9 poäng. Sammandraget ser ut som följer:
1. Mange. 9 poäng
2. Ante. 6 poäng
3. Franzén. 5 poäng
4. Frisk. 4 poäng.

En vinst i en deltävling ger tre poäng, en andraplats ger två och en tredjeplacering belönas med en pinne och följdaktligen ger inte sistaplatsen ett dyft. Prissumman ligger på stolta 160 000 vilket kan låta väl mycket för fyra sketna arbetare och det är en helt korrekt iakttagelse. Prissumman är i ören eftersom vi vill få det till att låta märkvärdigare än vad det egentligen är. Och för att för en gångs skull få känna hur det känns att tävla om 160 000.
Som ni förstår så är det av yttersta vikt för undertecknad att ta hem tre pinnar på torsdag samtidigt som Mange gärna får hamna i bottenträsket. Efter denna deltävling återstår alltså bara tre deltävlingar och skulle det vara så att Mange tar hem tre poäng på torsdag så är jag rädd för att tåget har gått.
Pubilkrekordet är fortfarande på en person så vi har goda förhoppningar om att det slås under den så oerhört viktiga femte deltävlingen som avgörs på Nöjeshusets bana 2.


Bowlinggänget plus Laken och Jojje hemma i huset efter den senaste tävlingen.

Jag skrev tidigare i veckan att jag skulle på hockey på fredag. Det ska jag definitivt inte. Jag ska på skolavslutningsfest hos min kompis Linda och där vankas det enligt Lindas kille Johannes festligheter vilket jag tycker låter trevligt utav bara fan.

Ikväll kommer det att bedrivas träning uppe i Allsbohallen och Lasse Mourinho har utlovat träningsvärk vilket  inte låter så lovande då jag själv just nu är så konditionsstark som jag en gång önskade att jag var. Ska bli kul att träna i allafall och om det blir träningsvärk eller inte återstår att se.

För övrigt kan det konstateras att JIF fått ytterligare ett prima nyförvärv i hemvändande Henrik Ahlström som garanterat kommer att göra stor nytta i vårt lag. Henke vars största merit är att han varit med på en lagbild med sitt gamla lag Häradsbäck i tidningen Offside. Det är betydligt med än vad jag och många andra har att komma med vad gäller massmedialt intresse kring den egna personen. Själv har jag dock vid två tillfällen varit med i ITTWWW.s gamla stolta interntidning Flygtpilen. en gång provade jag en svets, ett mycket intressant reportage om ni frågar mig. En annan gång var jag en av de fem utvalda till att svara på månadens fråga som just i det nummret handlade om vad man hade hittat på under semestern.

Dennis har för övrigt varit med i Ljungskile SK:s matchprogram vilket är fullt i klass med Henkes bedrift.

Har fortfarande i bestämt vilken väg som är den "rätta" för mig att cykla till och från jobbet vilket har inneburit att jag testat olika. Nu skiter väl gemene man högaktningsfullt i vilken väg jag cyklar till jobbet, men någonstans därute finns det någon som trots allt tycker att det är relevant information och det är till dig jag vänder mig med detta stycke. Scoutstugehållet tror jag nog är bäst. Dock innebär det att jag måste leda cykeln över ett dike. Jag får låta detta sjunka in lite innan jag officiellt avgör vilken väg som är den bästa.

Mindre än tre månader kvar tills Allsvenskan dra igång igen. Det går fort nu. Om tre och en halv månad drar Emmaboda-sexan igång och mycket tyder på att den serien iår kommer att bli mer intressant än någonsin tidigare.

Nu ska jag fika på en semla med min kära sambo.

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Vad f-n gnäller du om? Din blogg har varit omnämnd i en betydelsefull lokaltidning nära dig två år i rad nu...

2009-01-13 @ 18:51:50
Postat av: AK

Scoutstugehållet?

Du får mig att tänka på en gammal kartläsare i rally som när ekipaget snabbt närmade sig en T-korsning självsäkert förkunnade "Håll rakt fram i T-korsningen"...:-)

2009-01-13 @ 18:55:53
Postat av: Ante

Jo, det förstås. Det smäller ju förstås högre! Scoutstugehållet är för övrigt en liten stig jag hittat som förkortar vägen till jobbet med en ganska väsentlig bit.

2009-01-13 @ 21:59:33
URL: http://yzerman.se
Postat av: Pernilla med 2 KFF-mössor

INTE scoutstugehållet! Jag tycker du ska fråga din gode vän Frida som bor 150 m från dig, vilket håll hon cyklade till jobbet, när hon gjorde det. Nu för tiden åker hon bil, min kära arbetskamrat "miljö-Frida"

2009-01-13 @ 23:03:17
Postat av: Ante

Pernilla med 2 KFF-mössor: Jag ska höra med Frida om detta, och även påpeka för henne att åka bil till jobbet gör man bara om man bor utanför kommunen. Jag antar att det är David som tvingar henne till detta och kommer därför inte vara så hård i min kritik mot henne utan snarare gå ganska hårt åt herr Strand

2009-01-14 @ 17:40:37
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0