Trav

I kväll spelas det fotbollslandskamp i Graz när Sverige spelar borta mot Österrike. Glädjande för alla lokalpatrioter så spelar Sverige med både Viktor och Rasmus Elm från start. Viktor spelar centralt på mitten medans Rasmus har en position till höger på mittfältet.
Det är annars inte så likt Lasse Lagerbäck att ställa upp ett så pass "orutinerat" landslag som det i kväll. För förutom Viktor och Rasmus får även IFK Göteborgs Adam Johansson chansen från start. Kul tycker jag då jag är av den meningen att man ska testa nya spelare i träningslandskamper. Jag vill se Rasmus testa bössan lite. Som Wayne Gretzky en gång sa: - "Man missar 100 % av alla skott man inte skjuter" och det tål att tänkas på.
Matchen börjar klockan 20.30 i kväll och sänds i Eurosport.

I kväll ska jag även göra något så udda för min del som att titta på trav på TV. Är i vanliga fall fullständigt ointresserad av den typen av idrott men denna onsdag har jag och några av mina jobbarkompisar spelat på hästarna och lika ointresserad som jag är av travsport, lika intresserad är jag att vinna massa pengar. Dock är det ytterst osannolikt att det skulle inträffa men det finns i alla fall en chans.

Jag missar för övrigt 100 % av alla skott jag skjuter också... Men det är en annan historia.

Var på en blixtvisit i Växjö igår för att lämna tillbaka tidigare lånad utrustning av Specialistläkargruppen. För att vara exakt så befann jag mig i centrum av Kronoberg största stad i ungefär två minuter innan peugeoten och jag drog oss mot mer hemtama nejder igen. Det vankades som bekant hockey på TV:n vid 19.15 och det var nästan att jag han i tid. Missade dock första kvarten på grund av att jag insåg att jag behövde ha tilltugg till matchen och svängde därför runt ICA-hallen för att ta hand om den saken.
Nybro spelade mot Troja/Ljungby på bortais och gjorde det så bra bitvis att jag en stund var övertygad om att den där försmädliga bortanollan i vinstkolumnen skulle raderas ut. Nu belv det inte så lik förbannat för trots att vikingarna ledde matchen med 3-1 vi dett ett tillfälle så kunde trojanerna vända på steken och i slutet forcerade man även in 4-3 som slev slutresultatet.
Nybro stod upp bra, till och med så bra så att Lasse Franzén enligt egen utsago fick lite skrämselhicka inför en eventuell kvalserie innehållandes både hans officiella favoritlag Tingsryd och hans smyglag Nybro.

Andreas Sandell ramlade på något underligt vis bakom egen kasse och två trojaner störtade fram och snodde pucken men undgick att, två mot målvakten, göra mål. Skönt för Sandell som jag tycker har utvecklats något enormt den gångna säsongen och blivit en riktigt bra back. Tuff om inte annat, och det uppskattar ialla fall jag.

På lördag är det dags för deltävling sex i VikingBowlingens första säsong. Mange Matsal kan i princip säkra totalsegern vid vinst medans Lasse Mourinho,Lasse Franzén och undertecknad får slåss om platserna därefter. Franzén vill som jag tidigare har nämnt " hänga av den jäveln på lördag" och syftar då på att Frisk vid en  sistaplats skulle få det tufft att knapra igen det under de två avslutande rundorna. Personligen siktar jag på seger och känner mig som vanligt i usel bowlingform men det har inte hindrat mig förr!
Franzén är för övrigt rent av vansinnig över det faktum att vi inte kan spela på en torsdag som vanligt och skyller en eventuell förlust på de i JIF som har planerat fotbollsträningarna till just torsdagar. Mange Matsal är lika lugn som vanligt då han är den enda av oss som faktiskt kan spela bowling vilket antagligen gör att det svider extra mycket att jag har det mest prestigefyllda rekordet. Det för bästa serie. Mina 193 poäng är en bättre än Manges 192 och två bättre än Franzéns 191. Dock hjälper rekord föga i sammandraget där vi har en bra bit upp till Manges nivåer.

Jag vet inte alls hur många av er som läste tyska som tillval på Bjurbäcksskolan under mitten av 90-talet. Jag var en av dom och i den kurslitteraturen som vi då läste så var ett återkommande moment att sjunga med i det tyska bandet Die Prinzens låtar. Detta kom jag i håg härom dagen och gav mig genast ut på youtube för att leta rätt på klassikerna. Jag hittade dom. Vem ifrån den tiden minns inte den oerhört dåliga låten " Millionär", den ännu sämre "Alles nur geklaut" och den rent av vidriga " Küssen verboten"??? Jag får bara en bild av en glatt trallande Birgitta Fröberg framför mig och det är inte utan att man minns den tiden med värme.
Kommer också i håg hur jävla dålig jag var på tyska och hur min översättning på ordet "förhoppningsvis" blev "fürjumpningswise". Man kan säga som så att den glosa följdes av en fet röd bock.
Egentligen är det fan inte underligt att man var dålig på det språket med Die Prinzens musik ekandes i öronen.


Så här kände jag mig efter en tyskalektion på högstadiet



Jag vill inte åter dra upp debatten om hockeyslagsmål men jag hittade denna länk igår och jag tycker den är lite småkomisk faktiskt. Jesse Boulerice som är en rutinerad herre inomdet området skämdes säkert ganska rejät när han satt i båset. Rakt på hakan. Jag har sett tusentals och åter tusentals sådana fighter men kanppt aldrig en så klockren som den.

Tror Viktor nickar in ett i kväll. Sverige vinner med 3-1.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Anonym

haha, första gången jag ser miljonär-videon. den har onekligen livat upp en och annan tyskalektion även om mrs fröberg alltid blev lika besviken när vi requestat "miljonär-låten" och sen det inte var någon som sjöng med ordentligt.. men men, med en bakgrundskör som sjunger "Geld, geld, geld, geld..." kan man ju inte annat än älska dem!

2009-02-12 @ 08:01:42
Postat av: Anonym

glömde signera inlägget.. //criz

2009-02-12 @ 08:02:34
Postat av: klevis

Jag citerar min tyska lärare från när jag gick i 8:onde klass, - Det finns inte en chans att du får betyg i detta ämnet, men du kan stanna kvar och lära dig lite turisttyska. Hoppade då av tyskan och började den så väl kända cp-engelskan. Kommer inte ihåg vad min lärare hete men under mitt första år hade jag en som hete Pyret! Det du

2009-02-12 @ 08:43:00
Postat av: Ante

Criz: Just som du nämner så är det bakgrundskörens "geld,geld,geld" som etsat sig fast även här.

2009-02-12 @ 16:11:48
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Ante

klevis: Har man blivit undervisad av någon som kallar sig "Pyret" så har man inte det rätta förutsättningarna att lyckas känns det som. Jag tror Bjurbäcksskolan gick miste om en språkbegåvning modell större när dom dissade dig så Klevtun...

2009-02-12 @ 16:13:24
URL: http://www.yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0