Kräftor kräva dessa drycker

Så lägger vi även detta veckoslutet till handlingarna och förbereder oss inför kommande veckas uppgifter. En vecka som tyvärr inte kommer att erbjuda högklassig friidrott om kvällarna vilket i alla fall jag kommer att sakna. Friidrott är förbannat kul att se på och även om inte Sveriges "atleter" rosade marknaden så finns det alltid spännande deltagare att följa.

Den enda svensk som i mina ögon kan åka hem med ett bra betyg är ölänningen tillika tiokamparen Niklas Wiberg som gjorde sitt livs bästa tävling. Han raderade ut Henrik Dagårds femton år gamla svenska rekord och kan som sagt vara riktigt nöjd med sin tävling. Såvida han inte nu gör en Klüft och sadlar om till kanot eller velodromcykling så tror jag att han kommer att utvecklas ännu mer och kanske rentav ha sin absoluta topp när OS går i London 2012. Ska bli intressant att följa honom. Linus Thörnblad kom förvisso femma och det är förstås också godkänt. Övriga blågula kunde precis lika gärna stannat hemma och tränat, för det behövs.

Det verkar som om det blir en hel del att göra nere på gruvan i veckan. Kul att det är på det hållet säger jag. Materialförsörjningen blev bättre under förra veckan så det är med gott hopp vi imorgon påbörjar veckans arbetsuppgifter på bana 103.

Var på kräftskiva i går och har varit småseg mest hela dagen. Det underliga är att jag inte åt några kräftor och ändå drabbades jag av den så karaktäristiska kräftslöheten. Märkligt, mycket märkligt.
Trevligt så det förslog var det i alla fall i går, men när jag kom hem vid etthugget behövdes det sannerligen ingen vaggvisa för jag var så satans trött att jag mer eller mindre somnade i fallet mot sängens madrass.



Såg Kalmar göra en riktigt fin insats mot serieledarna AIK igår på Råsunda. Noterbart var att det var första gången på över tre år KFF ställde upp en trupp som inte innehöll någon av bröderna Elm. Tycker dock att de som var planen slet förtjänstfullt och fick välförtjänt med sig en poäng. Jag börjar gilla Tobias Eriksson mer och mer. Ljushuvudet från GIF Sundsvall var planens bäste i går och gör väldigt sällan en dålig match. Även brassen Reinaldo tycker jag mig urskönja en viss potential i. Det återstår att se hur dessa herrar kliver fram när allsvenskans bäste spelare, Rasmus Elm, senare i veckan lämnar KFF...

...eventuellt för AZ Alkmaar som i eftermiddags tog en fin skalp när man slog Viktor Elms Heerenveen med 2-0 efter bland annat en märklig målvaktstavla. Viktor själv var inte med på grund av skada men verkade sannerligen behövas i det idag stundtals bedrövliga Heerenveen.

Nu tror jag att jag tar och avrundar och önskar er alla en god natt.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

...och hur många svenskar hade brytt sig om att kolla på ett friidrotts-VM med 2 deltagande svenskar tror du...?

2009-08-23 @ 23:07:14
Postat av: Nicke

jag håller med AK. Jag tycker nog att de allra flesta gjorde sitt bästa där nere. Sverige är inte bättre än så här just nu. Men det som förbryllar mig däremot är alla dessa skador som svenska friidrottatare dras med. Man kan tycka det är en tillfällighet men jag undrar det när det är så många sdamtidig.

2009-08-24 @ 01:40:57
Postat av: Tappen

Dem äter helt enkelt fel preparat!

2009-08-24 @ 10:26:33
Postat av: Ante

AK: Hur många kunde ens nämna fler än två deltagande svenskar innan VM? Jag tror inte att ett färre antal deltagande svenskar hade fått intresset att dala nämnvärt. Inte för mig i alla fall. Hellre kvalitet än kvantitet. Sverige var rent av usla i de allra flesta fall under VM,och jag kan då tycka att det borde vara mycket bättre att lägga de pengarna på annat som nya hallar, träningsredskap och dylikt här hemma i stället för att skicka i väg folk på seightseeing i Berlin.

2009-08-24 @ 16:19:49
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

Tappen: Tja, kanske det.

2009-08-24 @ 16:20:54
URL: http://yzerman.se
Postat av: Nicke

Ante: Hur tycker du att man ska få mästerskaps rutinen om man inte deltar?. Vi måste komma ihåg att vi är ett lite land där kanske inte friidrotten är någon nationalsport som t ex hockey och annat. Vi kan inte spotta fram medaljörer varje mästerskap som vi gjort innan. Det är bara att inse fakta att vi inte är bättre just nu.

2009-08-24 @ 17:13:01
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/
Postat av: Ante

Nicke: Självklart ska man ge riktiga talanger chansen att samla rutin, det måste man. Men ifrågasätter helt enkelt om det finns tillräckligt med talang i de svenska leden just nu. Jag tycker inte det, och har du inte talang tillräckligt så spelar det ingen roll om du insuper rutin på ett mästerskap till hin håle själv hämtar hem dig. Så dålig tycker jag att den svenska insatsen var i detta mästerskap bortsett från Wiberg och någon till.



Ta till exempel diskuskasterskan (Söderberg?) Hon har åkt på varenda mästerskap sedan grekerna uppfann diskuskastningen och borde rimligtvis ha skaffat sig ton av rutin och kunskap. Dock har i alla fall aldrig jag sett henne lyckas.



Jag bara menar att det borde finnas bättre sätt att spendera de pengarna på. Precis som du själv säger så är vi inte bättre just nu.



2009-08-24 @ 22:06:02
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0