Intervaller

Så är då Rasmus Elm helt klar för den holländska mästarklubben AZ Alkmaar. Rykten gör gällande att övergångssumman till slut hamnade på tre miljoner euro plus att KFF får procent på en eventuell vidareförsäljning. Broakullas yngste Elm-broder ritade på för fyra år och jag är helt övertygad om att han gjort ett kokt och förståndigt val. Det ligger liksom inte i den mannens natur att ta dåliga beslut känns det som. Många spekulerar i varför han valde bort Premier League, Serie A och La Liga, och det väcker förstås tankar, men heter man Rasmus Elm och har funderat en lång tid på vilken klubb som är bäst för en själv, och fastnat för Alkmaar, ja då är också den klubben det bästa alternativet. I vanlig ordning håller jag förstås tummarna och önskar lycka till. Rasmus avskedsföreställning för denna sejouren i KFF-tröjan blir på söndag när Hammarby IF gästar Fredriksskans.

När vi ändå är inne på det outtömliga ämnet fotboll kan jag med ett visst mått av stolthet rapportera att vi som var med i Johansfors B-lag i går fullständigt krossade Emmabodas C-lag. De gulsvarta hade ändå ett ganska hyggligt lag med bland andra Niklas Johnsson, Niklas Karlsson, Mats Stensson och Micke Evestål, men vi hade Valter Johansson. Valle som är i en hysterisk formtopp gjorde inte mindre än fem baljor när vi vann på Simhallsplan med klara 7-1. Våra övriga två  mål gjordes av Andreas Cornelsen. Stort plus till samtliga forsare för en fin insats.

Borde ha spunnit vidare på segersötman efter gårdagens match och infunnit mig på kvällens träning nere på IP. Dock fanss varken tid eller kraft så det blev inget med det. I stället blev det lite billetande och där har vi gjort framsteg vill jag lova. Vi får se vad som händer i helgen.

Kalm...eh förlåt Debrecen hamnade i en fantastisk grupp i Champions League. Vad sägs som Liverpool, Lyon och Fiorentina. Kalmar var värda att slå ut dessa ungrare men hade inte turen på sin sida denna gång. Jag hade nog fått gnugga mig i ögonen ganska många gånger om Steven Gerrard stått och smekt in frisparkar och långskott på Skansen. Men häftigt hade det varit. Riktigt häftigt. Dock hade aldrig KFF fått spela matcherna där, men det är helt oväsentligt att spekulera i det nu efter som det är i Ungern Gerrard kommer att bjuda på fotbollsgodis och inte här. Zlatan får för övrigt möta sina forna lagkamrater i Inter redan i CL:s gruppspel. Undrar vilket mottagande han får

Det lutar åt helgjobb för undertecknad. Inget vidare, men plånboken mår bra av det. Mycket som fan att göra på jobbet.

Svensk friidrott upphör aldrig att förvåna mig. Inför helgens klassiska Finnkamp så har Sveriges överlägset bästa stavhopperska petats ur truppen av den anledningen att hon inte är 18 år. Sverige är väl annars inte direkt känt numera för att kunna sålla bort sina bästa inför viktiga tävlingar. Men ledningen tyckte uppenbarligen att det i detta fallet var bättre att låta äldre (och typ en halvmeter sämre) hoppare deltaga. Underligt kan jag tycka. Jag har nog helt enkelt inte samma tankesätt som ledningen inom den organisationen. Inte ens i närheten faktiskt.

På tal om friidrott så gör Usain Bolt en Carolina Klüft och börjar hoppa längd. Med den lilla, men ack så viktiga skillnaden att han även fortsätter med det han är bäst i världen på.

Om exakt en vecka drar säsong två av den så fruktansvärt prestigefyllda bowlingtävlingen VikingBowlingen. Uppsnacket har börjat och Franzén har börjat att lägga om kosten inför vad som komma skall. Feta såser och dylikt är numera bortbytt mot broccoli och fullkornspasta. Vatten är den enda dryck han inmundigar och han kör även stenhård intervallträning med sin cykel mellan lyktstolparna två gånger om dagen pluss att han joggar på stället på sin packningsstation på jobbet och när han tror att ingen tittar så kör han höga upphopp och emellanåt tränar också på sitt klassiska tjollahoppsasteg som ärn fysisk omöjligthet för alla i hela världen som inte utövar balett. I omklädningsrummet efter varje arbetsdag ställer han sig och tittar beundrande på sig själv i spegeln, spänner bägge bicepse, samtidigt som han vrålar ut slagord så visst märks det att det börjar närma sig nu...

Det har som sagt börjat bli ganska hetsk stämning mellan oss fyra deltagare och mest skit får Frisk ta emot eftersom han var precis oduglig förra året och hamnade sist med flera ljusår upp till bronsplatsen. Även från bronsplatsen ( eller näst sist om man så vill) som kneps av Franzén var det mycket mycket luft upp till det absoluta toppskiktet där jag och ordförande Magnus huserade. Ordföranden avgick med segern medans jag var näst bäst och fick en silvermedalj (med guldstänk om jag får säga det själv). På torsdag klockan 18.00 drar det igång och vi misstänker att en hel del publik kommer att sluta upp!


"Fun" är det sista vi har i VikingBowlingen som är en tävling på blodigt allvar.

Nu tror jag att jag rundar av och avslutar denna kväll med att gå och lägga mig och fortsätta läsa Roslund och Hellströms fruktansvärda bok Odjuret.

/~~/


Kommentarer
Postat av: David

Du hittade Roslund o Hellström till slut ;)



Härligt



Ha d gott

2009-08-29 @ 09:47:03
Postat av: Ante

David: Ja, du talade ju så gott om böckerna att jag var tvungen att prova. Än så länge är jag verkligen inte besviken även om det är väl otäckt ibland!



Ha det bra du med!

2009-08-29 @ 13:37:25
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0