Förstafemma

Jobbade igår så därför har denna helgen gått fortare än vanligt. Det är egentligen värdelöst att jobba lördagar ur alla synvinklar utom den ekonomiska som dessvärre många gånger är den allra viktigaste vinkeln. Efter åtta timmar mellan 05 och 13 så cyklade jag hem, slängde mig i soffan med en whisky och slumrade in som ett litet barn till Chelsea- Burnley. Vaknade lagom till den mycket sevärda och underhållande matchen mellan Bolton och Liverpool som det sistnämda laget till slut vann efter att "Captain Fantastic", Steven Gerrard, avgjort sent i matchen. Johan Elmander som blivit hårt kritiserad spelade faktiskt ganska bra tyckte jag även om det inte blev några mål denna gången heller för svensken.

Jag satte en trippel på Oddset vilket genererade i 813 kr. Alltid välkommet. Även tio rätt på stryket gav en mig en femtiolapp.


I eftermiddag blir det med största sannolikhet Fredriksskans. Rasmus Elm spelar sin sista match för Kalmar och det känns som att det inte är något man vill missa. Rasmus bör rimligtvis vara en av de bästa, om inte den bästa, som spelat för Kalmar FF så jag hoppas att avtackandet blir i paritet med hans klass. Det tycker jag han är väl värd. Matchen i sig är en viktig historia för både Kalmar och gästande Hammarby. KFF har i regel haft väldigt lätt mot söderkisarna,men ett lag i sådan stor poängnöd som HIF är nu är alltid otroligt svårspelade. Dock tror jag förstås på en seger och fortsatt häng på toppen i Allsvenskan. 2-0, Rasmus gör bägge.

I går kväll hade vi lite grillfest här hemma på sexan med familjen Sjöndin. Efter en alldeles förträfflig grillmåltid med tillhörande pilsner avslutades kvällen framför darttavlan där jag ånyo fick visa min klass i det spelet.


Nu börjar NHL-säsongen snart dra igång. Brorsan och jag har skaffat biljetter till premiären mellan Detroit och St. Louis som spelas i Globen. För ett NHL-freak som mig fanns det liksom inga ursäkter att inte åka dit, och efter inte allt för mycket tjatande så ville även brorsan hänga på. Vi ska ta en helhelg uppe i den kungliga huvudstaden och hoppas förstås på att få se en bra match.




När vi ändå är inne på NHL så är jag mycket nöjd med Tampa Bays senaste värvning. Man plockade Foppas gamle lagkamrat Alex Tanguay på Free Transfer och har därmed en förstalina bestående av Vincent Lecavalier, Martin St.Louis och nämde Tanguay. Kanske NHL:s bästa kedja. Förmodligen är det nog så. Ett intressant backpar bakom dessa herrar hade varit Victor Hedman och Mattias Öhlund, men det tror jag inte kommer bli verklighet.
Tampa kommer att bli att räkna med i år. Det måste man bli med den grymma trupp man för en gångs skull faktiskt har.

Nybro IF ångar på i fotbollstvåan och har efter 1-1-matchen igår nu tio eller rentav elva raka matcher i svit utan förlust. Det ska med andra ord ganska mycket till om NIF ska trilla ur. På fredag spelar man årets match när man åker till Majavallen för att försöka ge ärkerivalen Lindsdal på nöten. Jag tror man lyckas.

Nu ska jag göra mig i ordning inför Kalmartrippen.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0