Meny

Alldeles just precis hemkommen ifrån höstsäsongens första fotbollsträning med forsarna. Det var välbehövligt för många inklusive undertecknad. Mängder av grillskivor, potatissallad och burk har satt sina spår på konditionen ochdet var kanske därför träningen i kväll ändå blev ganska bra. Man vill väl helt enkelt komma i form till höstpremiären som endast ligger en och en halv vecka bort. Som sagt så såg det tungt ut på en del håll men över lag så såg det oförskämt piggt ut och det är med gott hopp och en massa råg i ryggen som vi nu entrar höstsäsongen 2009 med förväntningar om att göra en riktigt bra sådan.


Nu är det färdiggrillat i forsen. Träning och havregrynsgröt står nu på menyn!

Både Viktor och Rasmus Elm fanns (såklart) med i Lasse Lagerbäcks trupp mot Finland i genrepet inför den hyperviktiga VM-kvalmatchen borta mot Ungern på Ferenc Puskas-stadion i Budapest den femte september.

Annars flyter det på i maklig takt på kneget. Materialbristen är förstås fortfarande ett problem som kan göra mig framför allt fullständigt oförstående. Dock har man nu kommit in i sina rutiner efter den fyra veckor långa ledigheten som så här i efterhand kändes mer som en långhelg än en månads semester.

Enilgt tugget i omklädningsrummet så har vi ett födelsedagsbarn i morgon och denna legend bad själv om att få bli uppmärksammad här på bloggen och givetvis ska jag uppfylla hans önskan! Grattis "Johhny Loco"!

Efterdyningarna av festivalen pågår. Eller rättare sagt så pågår städningen av de klassiska ängarna för fullt. Jävlar i havet vad skräp där är. Bara på min rutt till och från jobbet har jag noterat åtskilliga kondomer  vilket vittnar om att folk har tyckt väldigt mycket om varandra i vägkanterna och det spär väl bara på Emmabodafestivalens glada och kärleksfulla rykte ytterligare antar jag. I vilket fall som helst så gör Vinterbadarna ett hästjobb varje år och jag imponeras av hur man lyckas få ihop en sådan unik blandning av folk och band som man får varje år. Tack vare festivalen så blomstrar också handeln i Emmaboda under i alla fall en helg och det tror jag att samtliga handlare är Vinterbadarna tacksamma för. En kul exempel är den där second handbutiken i mittemot Winsth Mode som knappast lär ha några längre köer en grå novemberdag, för dom måste 75% av hela årsbudgeten uppnås under festivalen. Heter affären Kupan eller har jag fått det fel?

Innan vi var på Krusenstiernska gården i söndags för att se Svensson Svensson så var vi och käkade på Larmgatan 10, som i vanliga fall brukar servera fantastisk mat. Allt var frid och fröjd tills det att min kära svärmor fick betydligt mer än hon hade beställt. I hennes kyckling låg en styck häftklammer vilket i många fall kan vara ytterst användbara, dock sällan inom matlagningens värld. Tur att hon inte bet sönder sina tänder eller han svälja den.


Söndagsstek á la Larmgatan 10


Nu ska jag ta mig en tallrik flingor för det är jag väl värd efter ett ganska hårt träningspass...

/~~/

Kommentarer
Postat av: Svärmor

Du är rolig du Ante! Men som sagt det kunde gått illa.

2009-08-05 @ 22:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0