Magi och pinsamheter

En måndag har inlett denna veckan precis som vanligt. Helgen gick som vanligt i Usain Bolt-tempo och vips så var det arbetsdag igen. Det känns som om det var en evighet sedan det var semester och de gamla injobbade rutinerna börjar mer och mer komma tillbaka.

I lördags var jag och Johanna i Kalmar för att se på Kalmar FF- Gefle på Fredriksskans. Vi var vid muren för att köpa biljetter över tre timmar innan match och allt i sittplatsväg man kunde erbjuda var två biljetter med skymd sikt. Pfff... och så undrar man i Kalmar varför publiksiffran är så dålig... I vanliga fall brukar vi såklart stå, men eftersom Johanna nuförtiden är relativt långt gången i graviditeten ville vi sitta denna gången så därför valde vi att bojkotta matchen live för att i stället svnjuta densamma på O´Learys och det kan jag ärligt säga att jag inte ångrar det minsta. TV-apparater överallt,i varje skrymsle och vrå och urtrevlig och tillmötesgående personal och underbar tjeckisk öl. Så ska fotboll avnjutas enligt mig. Ännu mer tillfredställd blev vi när himlen fullständigt öppnade sig utanför och vi satt behagligt i värmen inne. Det var definitivt inte sista gången jag såg en match på O´Learys.

Efter matchen passade vi på att köra över bron för att hälsa på Lasse Franzén och Astrid. Även den till helgen 50-årsjubilerande Larsa fanns på plats i den franzénska husvagnen. Några öl och några kortspel och även en hel del skitsnack senare så styrde vi kosan hemåt. Ett kort stopp på McDonalds i Nybro där vi sprang ihop med Boda-ikonera Jocke Linder, Richard Jäghagen och Daniel Ahonen (satan vad lång han blivit sedan tiden i Lindås...). Vi diskuterade igenom deras minst sagt uppseendeväckande resultat (7-7) mot Kosta innan vi drog åt skilda håll.

I går sedan var en liten mellandag. Mycket fotboll på TV. Jag gick ut lite löst med Man United- Birmingham och fick se en ganska tråkig kamp som slutade 1-0 till United. Slängde senare ett öga på andra halvlek mellan Tottenham och Liverpool och jag kan tänka mig att en viss "tapp" var ytterst tillfreds med London-klubbens fina skalp i och med 2-1 mot de av många tänkta ligavinnarna.

Har även dragit i sta ett projekt som innebär att jag ska lägga ett stabilt golv på min vind så att jag ska kunna förvara ting även där. Det är kul som fan att fixa med sådant när det går bra, och än så länge har det gjort det.

Kvällen avslutades med att Usain Bolt bjöd på ren magi i 100-metersfinalen i Berlin-VM. 9,58 sekunder lyder det nya världsrekordet och frågan är om någon någonsin kommer att kunna ta sig ner till de trakterna. Jag tror att det kommer dröja i alla fall.

I kväll så spelar vi ånyo match. Denna gång är det Alsjöholm som står för motståndet hemma på IP. Jag tror på en mycket tuff match, men om vi går in med samma inställning som mot Vissefjärda så blir det tufft för AIF.

Vad i hela helvetet gjorde de två svenska sjukamparna i VM. Jag skämdes. Vi sitter och tittar och fnittrar åt när urusla simmare från jordens alla hörn gör bort sig på OS, eller när överviktiga löpare springer i mål på 14 sekunder i 100-meterskvalen i pågående VM. Men frågan är fan om inte det är ett bättre resultat att springa 100 meter på 14 sekunder med kraftig övervikt, än att knappt ta sig över 5000 poäng i sjukamp. När ska svenska friidrottsförbundet förstå att ett VM inte är något jävla ponnyläger utan något man måste vara exceptionllt bra för att få deltaga i. Jag tycker storleken på den svenska VM-truppen är rent av skrattretande. 80% av namnen har jag nog aldrig hört talas om och då anser jag mig ändå följa med i idrottssvängen reltaivt bra... Pinsamt är ordet.

/~~/ 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jupp riktigt fin seger! Och nu har vi redan 1 pinne mer än vi hade efter 8 omg förra säsongen!

2009-08-17 @ 17:20:25
Postat av: Tappen

Jupp riktigt fin seger! Och nu har vi redan 1 pinne mer än vi hade efter 8 omg förra säsongen!

2009-08-17 @ 17:21:17
Postat av: Ante

Tappen: Jag trodde du skulle uppskatta det resultatet!

2009-08-17 @ 21:18:23
URL: http://yzerman.se
Postat av: AK

Inte bara Sverige har turister...Ryssarna skickade en stavhopppare som hette isinbajeva trpts att hon inte klarade av att ta en enda höjd(!) i stav...

I övrigt- Tappen vad då en seger...jag säger bara två raka...:-)

2009-08-17 @ 22:31:44
Postat av: Tappen

AK: Vi har ju bara spelat en match.....

2009-08-18 @ 15:36:02
Postat av: Ante

AK: Jag hade bytt bort hela den svenska friidrottstruppen mot Isinbaeva alla dagar i veckan. Snacka om världsstjärna. Dock misslyckas även de ibland till skillnad mot de allra flesta i den svenska truppen som aldrig någonsin lyckats åstadkomma något bra internationellt gångbart resultat. Men som sagt, vi svenskar skrattar gärna åt överviktiga samoanska sprinters men glömmer bort att i Samoa skrattar man antagligen åt magra rika svenskar som inte är ett dugg bättre.

2009-08-18 @ 15:57:19
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0