Premiären avklarad med bravur

Det var aldrig något snack i går kväll på IP. Vi tog emot Kosta och var ogästvänliga nog att knappt låna ut bollen till våra opponenter från Kronoberg.
Uppvärmningen kändes faktiskt lite halvloj och seg och jag kände en liten oro att fjolårets debacle i premiären borta mot Örsjö skulle upprepas. Det var en obefogad oro. I omklädnings rummet precis innan matchstart så var stämningen på topp och det kändes att det var tre poäng som gällde denna premiärafton.

Vi startade så här:
MV: Axel Karlsson
HB: Charlie Dziobek
VB: Andreas Johansson
MB: Peter Fagerström, Henrik Ahlström
HM: Henrik Svensson
VM: Peter Andersson
IM: Zoran Cipra, Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström

AVB: Martin Johansson, Andreas Cornelsen, Tobias Fransson, Stefan Persson

Vi gav alltså aldrig Kosta skuggan av en chans. Redan tidigt i matchen så spräckte Oscar Ahlström premiärnollan när han forcerade in ettan och sedan rullade det i ärlighetens namn bara på. Pettan gjorde två i första och Wellrup satte ett innan domaren blåste för halvtid. I pausen var det lättad stämning i omklädningsrummet men samtidigt så fanns en hunger efter mer. Mycket mer. Målen fortsatte att rulla in även i andra halvlek och kalaset slutade inte förrän domherren antecknat hela 11 JIF-mål i sin bok och inte ett enda för Kosta. Sällan har Axel i holken behövt förta sig så lite för att hålla nollan.

Målskyttar för JIF var Adam (4), Pettan (3), Zoran (2), Lillen och Oscar Ahlström.

Sammanfattningsvis så var vi som resultatet säger fullständigt överlägsna men jag är också medveten om att Kosta IF knappast kommer tampas i toppen iår. Det kommer däremot vi om spelet håller i sig. Vi förlorade inte en enda närkamp eller nickduell under nittio minuter vilket var gruynden till storsegern.

Yzerman-cupen drog igång även den i samband med seriepremiären. Nytt för i år är att jag inför varje match låter någon ur publiken dela ut poäng till de tre bästa spelarna istället för att göra det själv.
Denna premiärmatch föll den äran på Rasmus Elm som tillsammans med sin flickvän Sanna Karlsson och Frida Andersson lämnade in följande resultat till mig.

*** Adam Wellrup
**  Peter Andersson
*   Henrik Ahlström


Adam tar alltså ett tidigt grepp om denna tävling, det återstår att se om han leder även efter nästa veckas match i Lenhovda. Förhoppningsvis så finns det någon forsare i publiken som kan tänka sig att vara stjärnutdelare! Jag vill passa på att tacka Sanna,Frida och Rasmus för insatsen.

Pettan tyckte för övrigt att jag var värd en stjärna i denna match vilket jag värdesätter väldigt högt. Synd bara att inte landslagets representanter såg det uppenbara...

Vi invigde bastun efter matchen och satt och drack bärs och löste all världens problem. Himla trevligt måste jag säga. Adam Wellrup har gjort ett hästjobb där med hammaren. Efter bastubadet bar det av till Nöjeshuset där ytterligare några enstaka öl rann ner...

Nu blir det lite frukost!

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Låt gå för Ras men när du skriver landslagets representant-er i pluralform vete ändå tusan om du inte har lite väl höga förvänntningar på damerna i sällskapet...:-)

F ö tror inte jag heller att Kosta kommer utmana om seriesegern...:-)

Sannolikheten är t o m klart större för att du som vänsterback vinner den interna skytteligan trots att det inte blev nåt premiärmål i år, även om det var nära...

2009-04-25 @ 22:37:54
Postat av: Ante

AK: Rasmus är i sina bästa stunder nästan så bra att plural är en korrekt form att använda sig av!

2009-04-26 @ 10:45:33
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0