Referat,kläder och usla tippare

Så här dagen efter segern i andra deltävlingen av åtta så lkänns det bowlingmässigt väldigt bra. Jag kammade alltså hem vinsten när jag med bländande fin bowling krossade mina motståndare i går kväll.
Redan vid halv tre i går eftermiddag då startordningen fastställdes över kopp Selectakaffe så kände jag tendenser till att detta kunda leda till något stort. Mange Johansson valde i egenskap av segrare i seedningen placering först och valde att starta som trea. Lars Franzén som slutade två i seedninsrundorna valde att starta sist vilket var en placering han skulle få fler gånger under kvällen. Jag valde att starta som nummer två och Frisk fick inte välja alls eftersom han slutade sist i seedningen och fick därmed starta först.

Frisk satte an tonen direkt och började med en fin spärr, jag själv ville inte vara sämre och fortsatte i samma spår. Även Mange spärrade i första rutan men Franzén skulle förstås vara värst. Han strikade. Dessbättre för övriga i startfältet var detta första och enda gången TAIF-fantasten var i ledningen. Efter detta fortsatte framför allt Mange och jag att spela bra och Mange spärrade eller strikade i de fem första rutorna, jag i de fyra. Efter ett halvtaskigt femte slag så spelade jag åter drömbowling medans Mange vacklade lite. Det hela slutade med ett nytt prydligt tävlingsrekord från min sida med fina 193 poäng. Mange hamnde på 164, Frisk på 129 och Franzén på 114.
Här kändes det bra. Jag vet dock av egen erfarenhet att jag har börjat bra förr för att sedan falla igenom totalt. Jag fortsatte dock med mitt stabila spel utan att glänsa riktigt och trots att datautrustningen i hallen bestal mig på en spärr så slutade jag ändå på stabila,gedigna 135 poäng. Detta samtidigt som Franzén och Mange var ett par poäng bakom och Frisk inte lyckades spränga 100 gränsen utan hamnade på 95.

Nu hade jag luft under vingarna och kunde spela ut. Fick en drömstart på tredje rundan med många spärrar och strikar men sjabblade bort ett nytt kanonresultat med att lägga två klot i rännan. Detta berodde helt på fel i stegisättningen. Jag hade nämligen dagen till ära justerat min ansats och bytt klot. Uppenbarligen till det bättre men i dessa två rutor blev det helt enkelt fel i stegisättningen vilket gjorde att jag tvingades till ett så kallat "tjollahoppsa-steg" precis innan avfyrningsögonblicket för att komma rätt. Lasse franzén använder för övrigt alltid denna typen av steg när han bowlar.
Jag lyckades till slut reda upp situationen någorlunda och drog in 125 färska pinnar till kontot medans alla de övriga tre kombatanterna fick 139 och därmed tog in 14 poäng var på mig.
Inför fjärde och avslutande rundan hade jag cirka 20 poäng upp på Mange som var närmast jagande vilket innebar att jag satsade allt krut jag hade på segern samtidigt som Franzén och Frisk kämpade om tredjeplaten.
Jag spelade dock oerhört stabilt även i denna rundan och tack vare strikar när det behövdes strikar så lyckades jag hålla undan och till slut kämpa till mig segern och säsongens ter första poäng. Mange kom tvåa,17 poäng efter.
I bottenstriden var det oerhört jämnt in i det sista men det blev faktiskt Frisk som drog det längsta strået efter en mycket fin slutspurt och lämnade över sistaplatsen till Franzén, som trots att det enligt honom själv var " ett helt otänkbart scenario" inte inkasserade några poäng denna gång utan får ta nya tag i november.

I sammandraget ökade Mange ut sin ledning samtidigt som undertecknad klättrade från sista till andra plats. Franzén ligger trea och Frisk är för tillfället sist, dock med samma poäng som Franzén men med sämre "målskillninad" 

För övrigt är det fredag eftermiddag just nu vilket är veckans kanske bästa tid. Hela helgen ligger framför en.

Jag har fått förfrågningar om när årets prisutdelning kommer på bloggen. Jag jobbar som en oxe med den och har det mesta klart och kommer publicera den i helgen. Kanske redan i kväll faktiskt. Jag har ett par saker kvar bara.
 
Jordnötskakorna är slut här hemma nu. Johanna måste baka fler.

Vi rensade ur våra garderober i går kväll och fick ihop en ordentlig mängd kläder som kommer att befinna sig på Miljöstationen. Inte för att de är miljöfarligt avfall på något vis, inte allt i alla fall. Men för att jag antar att Miljöstationen skickar kläderna till behövande istället för att slänga dom. Och kan man hjälpa någon annan genom att slänga sina kläder där i stället för i soporna så är det att rekommendera, om det nu är så att dom skicka i väg kläderna?Någon som vet?

Jag slapp jobba skift nästa vecka... bara en sån sak!

Tampa har startat säongen bedrövligt. I natt förlorade man i övertid mot NY Islanders som har visat oduglig form den senaste tiden. Jag har en jobbig känsla angående Lightning just nu. Det känns som att det bara är Lecavalier som levererar. Superlöftet Steve Stamkos har i mina ögon hittils varit en stor flopp och det vill till att han börjar producera poäng och framför allt vill det till att laget börjar producera segrar. Det går inte att vara för långt efter redan från starten.

I helgen finns det säkert de som ska ut och dansa. Här har ni lite uppvärmning!

Samuel Rehn och Gustav Stensson-Bohman, båda framgångsrika fotbollsspelare i EIS respektive Madesjö tillika mina arbetskamrater, må som sagt vara duktiga på fotboll men fullständigt odugliga på att tippa. Jag kan inte släppa att dessa två i vadslagningen i går valde Franzén och Mange som sina förhandstips inför bowlingen när jag fanns att tillgå. Jag hoppas att ni vrider er i samvetskval nu grabbar. Kent Strandberg, VikingBowlingens första officiella åskådare trodde på mig och vann också vadet. Så här i efterhand har det dock framkommit att han inte fick tippa på någon som redan var tagen och därför tvingades han att välja mig eftersom han ansåg det vara fullständigt meningslöst att spela på Frisk. Jag tycker nog att både Frisk och jag visade var skåpet skulle stå. Nästa gång vill jag se Rehn spela minst två månadslöner på mig.

I morgon är det tipsfest... På söndag blir det mycket TV.

Eurosport köper över rättigheterna till Bundesliga från Viasat,enligt Sportbladet. Det tycker jag låter jättebra.



I kväll har jag planerat att göra...ingenting. Det är en sysselsättning som faller mig smaken.

Nu ska jag fullfölja mitt uppdrag i tipsbolaget och kolla upp lite tågtider i morgon. Vi räknar nämligen inte med att vara kördugliga varken till eller från Kalmar i morgon!

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Jojje fixar säkert fler jordnötskakor till dig redan ikväll.

Maken till snabb service som den Johanna ger på ens önskemål har då jag aldrig varit med om...:-)

2008-10-17 @ 20:40:43
Postat av: karro

hej Ante!

hoppas allt är bra med er!

lämna kläderna till Röda korset ist, de skickar iväg dom till behövande!!

ha det fint, vi ses

2008-10-17 @ 23:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0