Bilism

Nu är det helg igen efter en arbetsvecka som inte var längre än två dagar för mig. Fullt tillräckligt i bland faktiskt. Fredagar är allt som oftast oerhört lättjobbade och idag var inget undantag. Började jobba redan vid 5.30 för att på så vis kunna gå hem tidigt. Det gjorde jag och har ätit lite lunch hemma och sedan slumrade jag en liten stund på soffan framför Jakt och Fiske på TV4 Sport.
I kväll har jag tänkt att det ska bli någon form av fysisk motion. Antingen blir det innebandy eller så blir det löpning.

Annars har jag planerat att någon gång i eftermiddag gå tvärs över gatan och hälsa på en av mina allra yngsta kompisar, Max Fagerström, och se hur han har det.

Körde bil till jobbet idag och i morse var det väl kanske ingen rusningstrafik i Emmaboda centrum men när jag körde hem var det lite mer bilar och jag började fundera på hur en turkisk taxichaufför hade tolkat 30-gränsen på Järvägsgatan. Sannolikt hade Emmabodas folkmängd sjunkit med cirka 8% i timmen. jag blir fortfarande svettig på hur dom körde där nere. Det finns trafikregler även i Turkiet, det är inte det som är problemet. Problemet är bara att det tycks vara helt valfrit huruvida man vill följa dom eller inte. Rött ljus innebär förmodligen att man ska stanna även i Turkiet. Men som jag skrev så skiter alla i det. Och sitter man då i framsätet på en liten jävla Fiat i 100 knyck och inser att dåren som kör inte kommer att stanna vid det röda ljuset så önskar man att man hade tagit elva extra öl och en sil heroin till maten.
Jag har som sagt väldigt svårt att se hur i helvete dom har lyckats bli 75 000 000 människor där nere.

Och precis som i Grekland så röker 99% av alla människor av manligt kön som är över åtta år. Under åtta röker nog bara hälften. Samt 97% av alla kvinnor, alla åldrar. Detta är ändå lågt räknat. Jag misstänker att den där varningstexten på svenska cigarettpaket som förkunnar hur ofattbart farligt,dödligt och beroendeframkallande rökning är, har en annan vinkling i Turkiet typ: "Din mamma och pappa röker fyra paket var om dagen så varför börjar inte du med? Du hinner antagligen bli över körd av en taxichaufför i en Fiat innan du är 35 ändå". Nu är jag inte så bra på turkiska men jag misstänker att det är det som står på paketet.

Förutom dessa två detaljer, eller rökningen skiter väl egentligen jag i, så är Turkiet ett fantastiskt land att resa till. Maten är helt underbar och vädret är mer eller mindre alltid bra. En grej som kan vara lite charmigt den första dagen och ett jävla gissel de övriga dagarna är alla dessa försäljare som säljer sina fejkade märkeskläder till billiga priser. Nu har dom i alla fall insett att inte ens de i vanliga fall så blåögda svenskarna tror att det är äkta Björn Borg-kalsonger eller Dolce Gabbana-tröjor. Numera säger dom i stället att dom har dom bästa fejkerna. "Våra fejkade tröjor kommer inte från Taiwan" kan det låta. " Våra fejker kommer från Kina eller Japan". Ja men då så... Seal the deal.
Ändå kan man knappt undgå att köpa saker av dom ändå.

Nu släpper jag Turkiet för den här gången.

Jag konstaterar att ungefär varenda kotte jag pratat med ska se matchen i morgon mellan Emmaboda IS och Gislaved. Jag misstänker att det kommer att bli en jämn historia som Emmaboda kommer gå segrande ur. Jag tycker det är alldeles för länge sedan kommunen hade ett division 3-lag på herrsida. Det är dags nu igen.
Jag tror att Evestål avgör det hela och skjuter de gulsvarta till trean.

Ytterligare ett kommunlag har chansen att avancera i seriesystemet i helgen. Vissefjärdas damer som fick en kanonstart i första mötet mot Böda/Högby när man krossade öländskorna med hela 7-2 på Widavallen. Jag tror inte man tappar detta på Öland även om det alltid är väldigt obekvämt och jobbigt att möta ölandslag på Öland. Som jag skrev tidigare i veckan så tror jag stenhårt på att tjejerna fixar detta och slarvar man bort en 5-0 ledning så har man helt enkelt inte de kvaliteter som krävs för att avancera. Så enkelt anser jag nog att det är. Lasse Mourinho grejar biffen!

NHL har ju äntligen dragit i gång på allvar. Jag hade laddat DVD:n på inspelning av matchen mellan Colorado-Boston i natt och tänkte att det skulle bli en perfekt fredagsavslappning efter jobbet med den matchen. Dock tänkte jag inte mig för utan lyssnade på radiosporten i morse och vips så var resultatet avslöjat och inte ens en hockeydåre som jag tittar på en match jag redan vet resultatet på.
Colorado vann med 5-4 så verkar ha varit en underhållande tillställning. Övrigt värt att notera är att Sedinarna gjorde fem poäng i Vancouvers vinstmatch mot Calgary med 6-0. Henrik 1+1 och Daniel 0+3. Även Mathias Öhlund gjorde ett mål och en assist. 
Thomas Holmström satte två mål trots att Red Wings lite överraskande föll mot Toronto med 3-2.

Jag ser fram emot att titta på Sveriges VM-kval-match i morgon. Jag tror verkligen att Sverige vinner.

Har läst ut Mötley Crües bok The Dirt. Herrejävlar vilket liv dom levde och lever antagligen fortfarande. För alla som gillar hårdrock och gillar mystiken kring Vince Neil (sång), Tommy Lee (trummor),Nikki Sixx (bas) och den underlige Mick Mars (gitarr) så är denna bok ett måste. Kan även varmt rekommendera deras musik. Ett av världens bästa band! Så långt i från Basshunter man kan komma...

I morgon drar jag till Malmö!

Grattis Marcus på 30-års-dagen!

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Pågår festen i Malmö än? :-)

2008-10-13 @ 18:40:14
Postat av: Ante

AK: Den tog precis slut...

2008-10-13 @ 19:48:29
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0