Kung Oldsberg

I helgen befann jag mig i Malmö för att där fira Marcus "Tallen" Thuressons 30-års-fest. Marcus själv anade föga vilket ståhej det skulle bli utan blev minst sagt mållös när alla hans nära och kära tagit sig till Malmö för att fira honom. Sammanlagt var vi säkert ett 40-tal festsugna personer ifrån rikets alla hörn.

Festligheterna började redan på lördagseftermiddagen när Marcus blev bortförd till Utmaningarnas Hus där alla vänner och släktingar väntade på födelsedagsbarnet som var helt utan vetskap som sagt. Efter denna överraskning så var det lekdags och på Utmaningarnas Hus så lekte man ett Fångarna på fortet-inspirerat spel där det gick ut på att klara celler/rum med olika svårighetsgrad. Man blev uppdelade i lag och det lag med flest poäng vann. Nu var jag inte med i mitt lag från början eftersom Malin och jag inte anlände till Malmö förrän på eftermiddagen för att Malin skulle baka på Café Emma innan hon fick fritt, så därför gick mitt lag miste om i runda slängar 2300 poäng lågt räknat.

Efter denna tävling där fusk-Ansos lag vann så begav vi oss till en lokal vi hyrt för att käka och dricka gott. Där höll vi på till framåt småtimmarna och alla de viktiga ämnena i livet avhandlades över en bärs eller ett glas vin såsom den eviga klassiksern i detta gänget: Uppkomsten av namnen Tallen (Marcus),Tullen (Joakim Karlsson) och Tappen (Jesper Karlsson). Alla tre var närvarande men ingen klarhet i det kom fram ändå. Däremot släpptes det att även Fredrik Bern hade haft ett liknande namn, jag tror han sa Tuppen, men att det aldrig riktigt fastnat hos allmänheten så därför fick han heta vad han heter.

Det kom också fram att Marcus granne Fredrik under åren byggt upp en djup avundssjuka eftersom Fredrik endast hade de långhåriga gubbarna från Star Wars att leka med medans Marcus hade de ultra-häftiga Storm Troopers till sitt förfogande. Jag känner igen problematiken fullständigt Fredrik, fast när jag var liten var det He-Man som gällde och hade Henke Fransson fått tag i någon häftig variant så var man inte riktigt glad förrän det tillfället kom då man av någon anledning fick en ännu häftigare gubbe.

Lilla Liam var annars kvällens kung med minst åtta man runt sig hela tiden,som gärna hjälpte till. Jag själv var en av dom!



                                                                             Jojje och Liam gosar lite grand!


När klockan började närma sig två och festen var slut och jag var lika trött som flygplansmat så kom någon på den fantastiska idén att vi skulle gå ut. Jag trodde givetvis att det var ett skämt men ack vad fel jag hade. I Malmö gick man tydligen inte ut förrän vid denna timme och det gör att jag för första gången ser en stor fördel med att bo i Emmaboda jämfört med storstaden. Jag tvekade in i det sista med till slut hängde jag på. Vi var trots allt ganska många som skulle ut så jag hängde på. Till och med svärfar Svante hängde på så då kunde jag inte vara sämre.

Vi hamnade på någon trevlig lokal där dom spelade sådan fruktansvärd musik utan elgitarrer och rikiga trummor. Jag och Svante beslutade oss för att gå ett varv på Lilla Torg för att se om vi kunde hitta något ställe med riktig musik. Så var inte fallet så vi stack tillbaka till det första stället och hängde vid baren för att knäcka en oerhört strategisk öl vid 3.30-hugget. Det är då det händer... jag hör en röst som jag känner igen i bakgrunden. Ett tag trodde jag det var Gud själv som talade till oss, och tro det eller ej, så var det. Där bredvid mig står han. Ingvar Oldsberg! Mannen, myten, legenden och dricker öl. Jag kan förstås inte låta bli att snacka med honom och det är jag glad för, för trevligare person än honom får man leta efter! Han var precis lika trevlig och fyndig som på TV.

Det hela slutade med att jag, Svante,Marcus, Nicklas(??) och Oldsberg beslutar oss för att dela en taxi och den släpper av Svante och Oldsberg vid deras hotell. Vi övriga fortsätter. Hem trodde jag, men icke. Tallafan beslutar sig för att det är dags för efterfest och jag började må skit. Det blev inte bättre där men jag överlevde i alla fall och till slut var det dags att åka hem. 5.30 stod klockan då på och jag somnade innan mitt huvud nuddat kudden och sov sedan till 12.30 dagen efter.



                                                                            Jag, Ingvar Oldsberg och Svante

Tråkigt som fan att Emmaboda IS inte fixade att klättra upp i trean. Jag vet inte alls hur det ser ut i truppen inför nästa år men jag har svårt att tänka mig att den är lika stark som i år.
Jag såg inte matchen men fick rapporter om att EIS var bättre i första och att GIS var bättre i andra. Gislaved vann matchen med 3-1 efter att ha gjort det avgörande målet på tilläggstid vilket strör ytterligare salt i såren.
Det är bara att beklaga EIS. Ni får göra ett nytt försök nästa år igen.

Några som däremot lyckades var Vissefjärda GIF som trots en 4-2-förlust på Öland mot Böda/Högby vann sammalagt med 9-6 och är därmed klara för division 4 nästa säsong. Lasse Mourinho har gjort ett fint jobb vid rodret och Vissefjärda är väl värda sin plats i fyran. Bra gjort tjejer!

Och när vi ändå är inne på fotboll så måste man nästan skriva ett par rader om landslagets 0-0-match mot Portugal. Jag såg dessvärre inte heller den amtchen eftersom den utrustning vi hade fixat till festen tyvärr inte tog in TV8 så därför fick brorsan skicka SMS var femte minut med uppdateringar.
Enligt honom var Sverige bättre. Enligt mig är Lagerbäck inte klok. Inte ett enda jävla byte på hela matchen. Viktor låg nog närmst till hands och fick enligt uppgift till och med läsa i pärmen. Jag fattar inte varför inte Lagerbäck låter grabben spela i stället för att läsa. Är helt övertygad om att han gör betydligt större nytta på planen än bläddrandes i en pärm vid sidan av.
Dock jublades det ordentligt när SMS:et från brorsan kom " Viktor på väg in, han tittar i Lagerbäcks pärm nu" Lite mer besviket blev det när det inte blev något inhopp.

Jag undrar vad Oldsberg gör nu? Jag kan eventuellt ha nämnt för honom att jag är hygglig på huvudstäder i ett fåfängt försök att försöka få en friplats i På Spåret.

I kväll är det NHL-hockey på NASN. Den har jag. Matchen mellan NYI och Buffalo börjar redan 20.00 svensk tid vilket underlättar en hel del.

Har även hunnit med att springa ett varv på min runda i kväll. Det var tungt,segt och jobbigt och det primära målet var att ta mig runt och att bli riktigt trött. Det lyckades jag med. Dock på den halvhyggliga tiden 26.50. Ungefär 1.30 från rekordet. Men som sagt med tanke på lördagens maratonfest i kroppen är jag glad att jag inte slog ihop ute i Krysseboda.
Det bli antagligen ett varv på onsdag också eftersom vi nuförtiden inte tränar fotboll. Då ska jag försöka pressa mig under 26 minuter igen.

Till helgen är det dags för ännu en fest modell större. Tipsfesten anno 2008. Som vanligt är det jag, Mathias Fagerström och Micke Axelsson som ska hitta på festligheter. Detta år verkar det bli som så att vi börjar lördagen med att ta tåget till Kalmar för att se matchen mellan Kalmar FF och IFK Göteborg om vi får tag i biljetter, men det ska nog inte vara omöjligt. Efter det kommer det säkerligen bli en liten pubrunda med eventuellt en pizza innan vi styr kosan mot mitt residens på Järnvägsgatan för att här fortsätta en ltie stund till. Så är det planerat. Hur det sedan bli det återstår att se. Det kommer med all säkerhet att bli skoj ialla fall.

Franzén börjar känna av den oerhörda pressen inför torsdagens andra deltävling i VikingBowlingen. Han hävdar att han har sitt trygga grundspel att falla tillbaka på. Jag hävdar att han kommer närmre och närmre jumboplstsen för varje speltillfälle. Rykten säger också att Franzén tagit till våld mot Lasse Mourinho vid inte mindre än två tillfällen under dagen. Retfullt bara att han snärjt Ordförande Magnus Johansson så till den milda grad att han tillåts sväva ut utanför det väl tiltagna regelsystemet utan reprimand.
På torsdag klockan 17.00 drar det igång. Det väntas bli mycket folk på publikplats så kom i tid...

/~~/

Kommentarer
Postat av: Tappen

Hur berusad var egentligen Oldsberg? Slog han oss?

2008-10-14 @ 19:05:32
Postat av: Tallafan

Det var riktigt skoj att du kom ner och firade gamlingen. Tycker allt du var lite trött framåt småtimmarna..

2008-10-14 @ 21:03:30
Postat av: Ante

Tappen: Oldsberg var antagligen snäppet mindre berusad än i alla fall mig, vilket inte behöver betyda att han var särskilt nykter. Nä, han var inte så full tyckte jag inte. Väldigt trevlig dock!

2008-10-14 @ 21:12:27
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

Tallafan: Det var en riktigt toppenfest! Jag skyller all eventuell trötthet på dina fantastiskt korkade planer om efterfest på en söndagsförmiddag... Men, bortsett sista timmen var det en superfest som jag är glad över att jag deltog på!

2008-10-14 @ 21:14:15
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Nicke G

Helt rätt... Ingvar Oldsberg är kungen och Björn Hellberg är kejsaren :-)

2008-10-15 @ 02:15:58
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0