Och vinnaren är...

Så var det då äntligen dags för årets utmärkelser här på bloggen. Jag skulle vilja gå så långt att jag påstår att detta är de finaste pris man kan vinna som JIF:are eller som någon med anknytning till laget. Jag tänker inte hymla mer, jag vet att Klevtun har varit otålig sedan i juli då han trodde att säsongen var över.
Återigen poängterar jag att allt som skrivs här är mina egna åsikter och att de inte nödvändigtvis delas av Johansfors IF. Även i år är det mesta skrivet med glimten i ögat.

Årets:

Spelare: Peter Andersson vann stjärnligan här på Yzerman, han vann kommunskytteligan och var bäst. Som vanligt!

Målvakt: Axel Karlsson som i sina bästa stunder antagligen är kommunens bästa målvakt. Axel har hållit en hög och bra nivå hela säsongen och förtjänar ett omnämnande.

Försvarare: Andreas Klevtun. En stenhård kämpe som gjorde en riktigt fin säsong och stod många gånger upp ensam mot motståndarna, som Åseda borta, när vi övriga i laget drabbats av kollektiv mensvärk.

Mittfältare: Pettan, förstås. Vår kapten som många gånger gör det ganska enkelt för oss övriga att sparka boll.

Forward: Adam Wellrup som gjorde sin bästa säsong hittills och gjorde många viktiga mål för oss. Nästa år tror jag Adam gör 20 mål om han får vara skadefri.

Lagledare: Kent "Frallan" Fransson. Kommentar överflödig. Frallan är Frallan liksom!

Sämsta match: Skruv borta. Förlust 5-1. Borde ha blivit 15-0 till Skruv i årets, eller kanske rent av tidernas sämsta match av ett JIF-lag. Jag och många andra skämdes som hundar när vi stegade av planen. Frallan behövde knappt tvätta matchstället efteråt eftersom ingen hade svettat ner det.

Bästa match: Första halvlek mot Nöbbele borta spelade vi på toppen av vår förmåga och var fullständigt dominanta. Vi ledde med 1-0 efter att Adam avslutat ett mönsteranfall på bästa sätt. Vi borde nog ha haft en ledning i klassen 5-0 i stället. Så bra var vi. Dessvärre sög vi i andra och förlorade matchen med 3-1 och jag anser att det var efter den tunga förlusten som vi tappade vår biljett till femman. Hade vi vunnit i Nöbbele hade vi slagit Åseda dagarna efter av bara farten. Nu förlorade vi bägge och femman blev till en sexa.
Nu var detta bara en halvlek, men den får priset. Jag är enväldig domare...

Roligaste match: För egen del var det hemmamatchen mot Boda när vi vann med 5-1 utan att egentligen spela så värst bra. Misstänker att Ahonen sket knäck i paus av rädsla för att få klippa Dennis gräsmatta som han hade lovat att göra vid ett visst resultat.

Och nu de lite mindre allvarliga priserna....

Årets:

Ursäkt: Robin Franksson kunde inte träna på grund av att han var tvungen att vakta katten. Frågan vi alla ställde oss i omklädningsrummet efter att detta läckt ut var: Hur fan gör Franksson om nätterna? Eller när han skiter? Sover han bara när katten sover? En fråga som vi dessvärre inte fått svar på men som diskuterats flitigt vid många tillfällen under säsongen.

Schampoo: Förra årets vinnare, Milk & Lavendel Family Fresh, får ge med sig. Årets schampoo blir i år den gröna varianten av samma företag: Spring Rain. Det förstår ni väl själva? Åka till en träning och lukta som en industriarbetare och komma hem och dofta som ett vårregn... Succé!
Även alla de halvfulla flaskor med kvarglömt ÖB-schampoo som ligger vid elementet har säkerligen hjälpt många spelare till mer kroppskontakt efter träningen. Hemma alltså.

Synfel: Axel,som inför den sista hemmamatchen kom inglidandes i klubbstugan i nya designerglas värda sex årslöner på WWW, inte så mycket som man kan tro alltså. Axel svassade världsvant in och letade efter en plats och jag ljuger inte om det tog tio sekunder innan någon i laget ens fattade att det var Axel och inte någon het innekille från Lenhovda som förirrat sig in i klubbstugans innanmäte. Riktigt stilg var du, och är du, Axel.
Övriga nominerade: Johannes Medin. Han är ständigt nominerad i denna kategori.

Blogg: Vilken tror ni?

Skott: Klevtuns inläggsskott från en träning i våras som blev det hårdaste och mest välplacerade kryssaskott som någonsin avlossats. Klevtun enda misstag var att han sedemera erkände att hans intentioner månne inte var att träffa krysset utan att slå ett inlägg som ju trots allt övningen gick ut på. Snyggt var det i alla fall. Och hårt.

Tobban: Liksom Zlatan alltid är Zlatan så är Tobban alltid Tobban. Ingen har glömt den klassiska straffen från förförra säsongen ännu.

Nyförvärv: Johan Eriksson. Vill man ha en trevlig stund med skitsnack modell grövre, och med historier som till och med kan få Tommy Lee i Mötley Crüe att svettas,så ska man infinna sig på en JIF-träning där herr Eriksson närvarar. Bonuspoäng för att han har friat till Kishti Tomita från Idol i TV förra året. Det har aldrig Tommy Lee gjort.

Miss: Undertecknad mot i hemmamatchen mot Boda. Efter att jag, Pettan och Dennis rullat bort Bodaförsvaret så att dom allesammans satt inne i biljettkuren hos Grozdanovski, så spelar Dennis in bollen till mig som har ett helt straffområde för mig själv men lite väl mycket tid. När bollen kommer mot min vänsterfot så beslutar jag mig av ännu okänd anledning att jag ska låta den rulla för bi så att jag kan klippa till med min beryktade höger. Det hela slutar med att jag trasslar in mina ben och faller handlöst medans bollen rullar förbi och en förundrad Boda-keeper kan pusta ut.
Övriga nominerade: Miss Bodabruk, det vill säga Markku Ahonen.

Bortdömda mål: Lenhovda fick minst ett, antagligen två helt godkända mål bortdömda på grund av att domaren i matchen hade mindre löpvillighet än Kalmar slott. Jag förstår frustrationen hos Lenhovdakillarna... Jag hade antagligen tjatat till mig ett rött om det hade hänt oss.

Ekonomiuppdatering: Dennis Randewall kommenterade den ekonomiska situationen så här: "Pengar är inga problem i JIF eftersom vi inte har några". Ibland är det inte svårare än så.

Osexigaste: Marcus Rubin. I klädd endast Y-frontskalsonger med stålmannenloggan över det heligaste. Med denna bild på näthinnan är vi många i laget som har kommit på ett sätt att komma runt de bekymmer Magnus Uggla beskriver i den gamla hiten 4 sekunder.

Varning: Dennis fick en för att hans minspel var fult. Även om domaren inte tyckte att ditt yttre var fördelaktigt Dennis tycker vi i laget att du är fin ändå. Tilläggas bör att Dennis inte alls gjorde något minspel. Han ser ut så.

Tejp: Den där satans oelastiska vita eländestejpen som någon måste ha fått ofattbart billigt. Hampe använde en rulle per benskydd, oavsett om det var träning eller match eller bara en vanlig skoldag. Ändå fylldes bara lagret på. Otroligt. Lagret hade inte ens sinat om Hampe slängt fyra rullar varje gång han gick på dass.Ljudet av den tejpen kommer för evigt att hemsöka Johansfors IF anno 2008.

Blommor och bin: Jag har nämnt det förr, men många av de riktigt tunga frågorna inom det området avhandlas i omklädningsrummet innan träningar och match med ett aldrig sinande intresse från alla möjliga håll. Jag säger bara "Monkey Brain" och överlåter sedan Robin Franksson att förklara... eller för all del, visa.

Rush: Oscar Ahlström i hemmamatchen mot Lenhovda. Lenhovda hade hörna och Pettan nickade bort bollen så att den med nöd och näppe lämnade vårt straffområde. Tjugo sekunder senare hade fått en assist på den bortnicken eftersom Ocke Ahlström tröttnat på att vänta på att någon av hans lagkamrater skulle ta tag i det hela och bestämde sig för att göra det själv och sprang likt en oljad rysk oxe igenom de förskräckta motståndarförsvararna som påminde om tjurfäktarna i Tjuren Ferdinand efter att Ferdinand satt sig på ett bi. Ocke är helt enkelt vår egen Tjuren Ferdinand. Antagligen årets mål på IP om inte...

Mål på IP: ... den där lagkaptenen i Alsjöholm borrat in en frispark i Axels högre kryss från 30 meter. Bolljävlen gick så mycket i krysset att hade den varit en millimeter större i diameter hade den tagit både ribban och stolpen och sedan ut. Har nog aldrig sett en lika vacker frispark och då har jag ändå sett fler matcher än vad Dick Magnusson spelat. Nä, kanske inte riktigt förresten.

Byte: Under sommaren spelade vi en oerhört prestigefylld beachvolleybollmatch vid simhallens faciliteter. Mitt lag bestod av ett handplockat gäng bestående av Martina Andreasson, Henrik Svensson, farsan, Viktor Elm, Tobbe Ljung och David Elm och förstås undertecknad som dagen till ära spelade iklädd Rydströms tröja eftersom David hade lånat föregående års KFF-ställ till vårt lag.
Vårt lag spelade en gedigen, bastant volleyboll och vi ansåg oss nog vara ungefär jämnbra allihop. När sedan Viktor och jag vid ett tillfälle var utbytta samtidigt visade våra lagkamrater motsatsen. När nästan fyra meter Elm/Johansson satt på bänken gick vårt lag från 0-0 till 20-0 innan man tappade serven.
Att sedan Johnny Elm som spelade i andra laget , när jag senare väl fick spela, försökte med taktiken " mycket boll på Ante" eftersom han som egenskap av min gamla tränare vet min begränsning när det gäller spelet med boll i det flesta sammanhang, hjälpte föga.
 Trots det katastrofala bytet så vann vi matchen och den mycket åtråvärda vandringspokalen som Dennis snott av sin svåger,Jon Randewall.

Publiksiffra: Publikmagneten Lenhovda drog inte ens tvåsiffrigt till IP. Nåväl, myggen flög inte hem i paus ialla fall som en missnöjd åskådare som dessvärre var journalist för Barometern skrev efter förra årets mindre underhållande tillställning mot Bäckebo. Myggen fanns kvar på IP. Hela jävla säsongen.

Oväntade: Att Örsjö inte placerade sig högre upp än vad man gjorde. Jag tyckte dom var riktigt bra mot oss. Att sedan Bodabruk lyckades slå dom gör mig bara mer fundersam.

Supporter: Ja, det finns några trogna rackare som sällan missar matcher. Min bloggkollega Nicke Grozdanovski till exempel. Nicke gör dessutom ett gediget arbete i biljettkassan och är en allmänt trevlig prick. Johnny Reppen får väl även han anses som en sann supporter.Men frågan vi alla undrar över är väl om inte Kricke och Anita Klevtun såg alla matcherna i år. Jag såg dom överallt. Jag jobbar dessutom med Anita och fick höra ett och annat efter den horribla matchen mot Skruv borta.

Packning: Min egenhändigt komponerade division sex-packning blev ett vida känt begrepp. En sådan packning innehåller på fredagar eller lördagar i grova drag två starköl och eventuellt skor och benskydd. Resten får anses som bonus.

Mest bakfulle: Pakke Adolfsson var svårt svårt bakfull vid ett matchtillfälle. Nu spelar inte Pakke själv så därför förlät vi honom. Men jösses vad dålig han var. Hans ansikte skiftade i alla dess färger från illrött till grönt. Nu gjorde den gode Adolfsson som vanligt ett utmärkt jobb med kameran ändå.

Domare: Jörgen "stångkorven" Stånggren som vägrade blåsa straff när jag blev nersparkad i straffområdet för att "jag själv försätter mig i den situationen". Att han inte blåste för att han inte tyckte att det var straff hade jag köpt direkt. Men att inte blåsa för att jag är dålig och förstätter mig i en svår situation borde väl inte spela någon roll. Den spelare i Bosnien/H som sparkade ner mig bara skrattade och kramade om mig och bad om ursäkt med orden: "Kanske du får straff en annan gång, med annan domare"

Fulaste: Andreas Klevtun borde, lågt räknat, fått sex gula kort i matchen borta mot Kosta. I stället fick han av ännu oföklarlig anledning bara ett.

Polare: Polar´n Per förstås! Vår tränare som efter två år beslutat sig för att lämna Johansfors. Vi tycker givetvis att det är tråkigt att Per inte vill vara med i vår satsning mot Superettan 2017, men hoppas likväl på att få se dig nere vid IP vid några tillfällen nästa säsong.

Testiklar: Peter Anderssons. För fördjupning i det ämnet hänvisas till Pettan själv.

Minst använda krok i omklädningsrummet: Simon Svenssons. Den kroken har använts mindre under säsongen än min vänsterdoja.

Mest använda: Toaletten i vårt omklädningsrum förstås. Det är kö till den jävlen från det att samlingen börjar tills det att matchen är slut. Och visserligen har både Hampus och jag väldigt instabila magar bitivs, men vi har börjat inse att vi är långt i från ensamma.Även Axel kan mycket väl lida av någon form av  glutenallergi. Det finns som jag ser det tre alternativ:
1: Köp ut Hampus och mig från våra lukrativa 16-års kontrakt så blir det mer plats på dass för övriga, och för all del även i startelvan.
2: Bygg en ny toalett, alternativt slå igen den befintliga. Det löser i alla fall köbildningen men det väsentliga problemet återstår förvisso.
3: Sluta servera det där förbannade Gormékaffet på samlingarna innan match. Och ja, det stavas så.

Sparkapital: Johannes Medin som på grund av den mördande konkurrensen i truppen endast platsade i en enda B-lagsmatch och i den matchen blev det bara en halvleks spel för den ärrade kämpen.

Tobban 2: Det finns fortfarande bara en Tobban. Tobban.

Biologilärare: Marcus Joelsson som vid upprepade tillfällen under säsongen passade på att lära yngre, och även äldre medspelare, motspelare eller åskådare, de finaste epiteten på det kvinnliga skötet han kunde, och lita på mig...han kunde en del. Oftast på väldigt hög volym. Ju längre säsongen gick ju mer började Joelsson även lära ut olika varianter på den manliga motsvarigheten. I slutet av säsongen så vill jag påminna mig om att han även drog en ramsa som fortfarande ekar nere på IP om vad som kan bli fallet om man sammanför de två könen. Tilläggas bör att dessa högljudda ramsor ofta ljöd över planen vid en missad passning eller liknande. På slutet av säsongen tror jag faktiskt det räckte med att han var törstig.

Offsidespekulering: Markku Ahonen hävdade eller hävdar säkerligen fortfarande att jag var offside när jag väldigt elegant avgjorde bruksderbyt hemma på IP. Vad jag trodde du visste Markku var att man aldrig kan bli offside på sin egen planhalva. Och ännu mindre om man har 2/4 av Bodas backlinje åtminstone fem meter framför mig....
Offsidereglen var väl bättre förr antar jag.

Och eftersom minst en broder Elm försvinner från Kalmar FF i vinter så ser vi Johansfors det lite som vår plikt att fylla tomrummet efter Viktor i Kalmars trupp. Följande spelare tror vi skulle kunna göra ett fullgott arbete i Viktors ställe. Håll till godo Nanne, och kontakat Dennis vid eventuellt intresse.

Robin Franksson är spelaren som inte bara är bra på planen utan även tar gärna tar hand om de svaga i samhället såsom till exempel katter. Robin är kanske inte påtänkt som Viktor ersättare i sig utan snarare som den som kan vakta Viktors ersättares katter vid bortamatcherna. Och för all del även vid hemmamatcherna plus träningar. Köper du Franksson så skickar vi med ett paket våfflor som gräddas i brödrosten samt ett paket Gormé-kaffe för festliga tillfällen.

Andreas Klevtun: Ja, ni vill ju till en ny arena. Släpp loss Klevtun på Skansen, viska i hans öra att huvudläktaren har sagt att " Arsenal suger getpung" så kan jag garantera att det inte spelas fler matcher på Fredriksskans. Inte med huvudläktare i varje fall. Skulle Klevtun möta Ölandsbron i ett motlägg hade man fått hämta hem bron från Turkmenistan. På köpet så har Klevtun även ett högt tempo i kroppen. Visst kanske tempot inte är mördande på planen, men han är jävligt kvick i omklädningsrummet efter träningarna. Ett annat plus är att Klevtun inte behöver någon form av skobidrag då han spelar i samma skor tills de inte existerar längre.

Tobias Fransson: En av forsens största unga talanger vad gäller motorsport. Fel av mig, forsens enda unga talang vad gäller motorsport. Det Viktor Elm kan göra med en fotboll kan Tobban göra med en...ja, det vete fan förresten , men han kan göra ringar med en Push Dakota och det bör räcka för ett kontrakt i spetsgruppen varje fall. Vi skickar med ett klistermärke med texten "Fuck a Duck" vid snabb affär.

Charlie Dziobek: Vår allt-i-allo. I sin hemort Nybro används han som brandman. I JIF används han som yttermittfältare. Vi har inga invändningar om vad KFF kan tänkas använda honom till, som en ny Viktor förslagsvis,men vi kräver att ni är snälla mot honom. Köper ni Charlie så skickar vi med klubbstugans brandvarnare, vad fan ska vi med den till om Charlie ändå inte är där?

Patrik Nordström: Face it, Wastå kan inte spela för evigt. Det börja bli dags att föryngra på den posten och släppa fram de riktigt stora talangerna. Nordan är tidernas roligaste målvakt och alla vet ju hur viktigt det är att ha kul på planen. Frågar ni Patrik snällt så tror jag dessutom att han kan gräva fram en älgfilé ur bagaget på Volvon och det kan vara gott att knapra på vid långväga bortamatcher. Vi byter honom jämnt mot...Wastå. Visserligen är Patrik ingen mittfältsstrateg som mellanbroder Elm, men bra målvakter växer inte på träd.

Dennis Randewall och Peter Andersson: Ni tror ni har en bra sportchef i Svante Samuelsson. Det må så vara, men vill ni ha mer för pengarna så rekommenderas Randewall med tillhörande brorsa varmast. Spelare, tränare, planskötare, vaktmästare, volleybollspecialister, chaufförer, tvättare, kockar, bloggare, ordförande,styrelseledamöter, supportrar och så vidare. Bestämmer ni er för att slå till så skickar vi med nycklarna till IP.

Andreas Johansson: Jag själv är väl kanske inte riktigt heller rätt man att fylla tomrummet efter Viktor då han mer är en briljant fotbollsspelare ur de flesta aspekter med alla möjligheter att lyckas i både Holland och i svenska landslaget, han sitter även inne med en av Sveriges bästa vänsterfötter och är heller inte helt oäven med högran. Huvudspelet är i en klass för sig.
För egen del så är väl kanske inte ordet briljant folk i allmänhet använder om mig efter mina insatser på IP, snarare halvtaskig, medioker, dålig rentav, och har jag någon gång gjort en hyfsad insats så kommer folk fram och säger att "idag var du inte SÅ dålig". Jag inser även att mina möjligheter att lyckas som fotbollsproffs i utlandet är begränsade,samt att jag heller inte är landslagsaktuell vilket ändå måste ses som positivt då jag inte riskerar att missa viktiga träningar på grund av lansdlagsuppdrag.
Vad gäller mina fötter så vill jag bara säga att de finns de spelare som är vänsterfotade,de som är högerfotade och de som är ungefär lika bra med bägge. Sedan finns det en fjärde, mycket ovanlig kategori för spelare som trots allt spelat fotboll sedan 80-talet utan att ha insett sin begränsning. Den kategorin är "de-som-inte-är-bra-med-någon-fot" och i den kategorin hamnar jag. Och detta är inte endast negativt mina damer och herrar, nej det finns inget som är så förvirrande för en motståndare som när den bollförande spelare inte ens har en aning själv om vart bollen kommer. Mitt huvudspel är väl inte sämst i klubben, jag har fortfarande inte förlorat en nickduell mot Hjalmar Randewall, så där finns det lite att bygga på. I övrigt har jag redan en alldeles egen KFF-mössa, så vid eventuell grusträning behöver ni inte stå för den. Har även grusskor från -02, så jag är fit for fight för en tuff försäsong. OBS! Kan inte spela eller träna på tisdagar på grund av innebandy med Flygt.

Marcus Rubin skänker vi bort vid köp av två övriga spelare bara för den där kalsongincidenten som gett flera spelare i truppen svår ångest och oro. Jag personligen skulle vilja säga som så, att den incidenten är den största enskilda orsaken till dels att vi spelar i sexan även nästa år, och dels bankkrisen.

Så där ja, herr Bergstrand! Något av det där borde väl kunna fylla tomrummet ganska bra. Duger inte detta så får du skylla dig själv. Vi har i alla fall gjort ett försök att hjälpa till.

Detta var allt för denna säsong och om allt går som planerat så kommer det en ny prisutdelning nästa år!

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Ante Du är ju den självklare ersättaren för Viktor. Inte nog med att du har längden och har spelat i JIF, i kontraktet ingår ju även att blogga i Baroneetern så då återstår j var du o rodföranden...eftersom Markku Ahonen varken har längden inne lr har spelat i JIF.

Dessutom så kanske du på kuppen kan hjälpa till med att spela ner FF i Superettan...:-)

2008-10-17 @ 20:32:40
Postat av: Ante

AK:Ja,jag kan tänka mig att ta hans plats, men Dennis har fortfarande inte hört av sig angående något samtal från Nanne.

2008-10-17 @ 23:17:40
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Nicke G

Det var den roligaste prisutdelning jag har varit med om. :) Helt underbar att läsa och nu är jag många år äldre om tesen "ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET" fortfarande gäller

2008-10-18 @ 14:56:40
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com
Postat av: Ante

Nicke G: Jag är jätteglad att du gillade det!

2008-10-18 @ 23:29:37
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Criz

underbar läsning ante, kan man nån gång i framtiden kanske få önska en "best of-lista", där du sammanfattar alla profiler och underbara händelser som du hittills sett under din framgångsrika karriär. du har ju ändå hunnit med ett par kommunklubbar och hunnit se en del profiler passera! :)

2008-10-19 @ 10:07:57
Postat av: Ante

Criz: En mycket bra idé! Jag har precis som du säger träffat ett gäng fantastiska profiler i min karriär.

2008-10-19 @ 10:35:28
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Motståndare

Det enda jag kommer ihåg som motståndare är att eran mv inte är riktigt klok,,, Han var ju livsfarlig för fan..

2008-10-21 @ 12:39:50
Postat av: Exet

Det måste vara Nordström du menar. Han kan agera som en brunstig älgtjur emellanåt.....

2008-10-21 @ 20:26:13
Postat av: tobban ;)

heh miss förförra säsongen? :P vad är nu detta ? :P

roligaste jag har läst på länge!! syns den 2 lr 4 november ante och då vill jag se snygga löpnigar

2008-10-22 @ 21:51:53
Postat av: Ante

Tobban: Det går rykten om en bedrövligt slagen straff från din sida... Visst kan du väl få titta när jag löper, det är få förunnat så passa på att njuta pojk!

2008-10-22 @ 21:57:49
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: tobban 2

heh ja den ja :P jag kände den stora pressen när jag tog mina steg framåt punkten och kunde skymta kenta ((frallan)) som tog sina sista blosspå en cancerpinne och glodde soma attikens ;)

2008-10-23 @ 22:08:32
Postat av: Simon

eeh jadu Ante ska försöka bättra mig och slita lite mer på kroken nästa år men jag har ändå använt kroken mer i år än förra året :)



Grattis till hus köpet.

2008-10-31 @ 10:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0