Rapport från Allsbo

I går var det som bekant dags för Allsbo-cupen igen som precis som vanligt spelades i Allsbohallen i Broakulla. Årets turnering var den åttonde i ordningen och skulle visa sig bli den näst bästa ur JIF-vinkel.
Vi kom till spel med ett riktigt bra lag och insåg tidigt att vi skulle ha goda möjligheter att göra en fin turnering. Axel var för dagen utespelare till följd av en axelskada så därför vaktade profilen Patrik "Nordan" Nordström holken och gjorde det med den äran genom hela turneringen.

I första matchen gick det dock riktigt snett inledningsvis.Vi mötte Orrefors som direkt visade att dom var minst en klass bättre än oss. Orrefors som var stärkta av sitt nyförvärv, Rickard Jäghagen som äntligen tagit sitt förnuft till fånga och satsat högre, för Rickard är en klasspelare. Nu visade det sig att hela Orrefors var ett lag med klass och dom gick direkt upp till 3-0 innan vi ens vaknat. Efter att ha ryckt upp oss väsentligt under den andra halvan av matchen då även Peter Andersson tryckte dit en reduceringsboll så skrevs slutresultatet till 3-1 i Orrefors favör.
Dennis Randewall spelade fem minuter på hela turneringen, de första fem i denna match, och under den tiden hann han med följande:
* Vara på planen vid samtliga tre baklängesmål
* Göra två självmål
* Bli skadad
* Bli utbytt
* Bli ompysslad av Kent Fransson

Det mina damer och herrar finns det folk som inte mäktar med under en hel karriär.

I andra matchen så stod Pukeberg för motståndet och Puke var bra, egentligen var dom bättre än oss men dessbättre för vår del så storspelade Nordan i målet och Pukeberg bör nog träna avslut för jag vet inte om jag någonsin sett ett lag bränna så mycket öppna lägen. Brände lägen gjorde emellertid inte vi. Pettan, Oscar Ahlström och Andreas Klevtun gjorde varsitt fint mål och eftersom Puke inte mäktade med att stänka dit mer än ett så knep vi alla poängen i den matchen.

I tredje matchen så mötte vi Lessebo. Ett Lessebo som inte gett oss någon skrämselhicka, och vi var dessutom stärkta av vinsten i matchen innan så vi gick in på planen med gott hopp om både seger och ett sjumilakliv mot en slutspelsplats. Nu blev det inte riktigt så. Lessebo spelade ganska bra och de två mörkhyade killarna som spelade på topp tillhörde turneringens absolut bästa, och dom gjorde lite som dom ville med våra backar. Dock hade vi ett hemligt vapen i form av Axel Karlsson som vanligtvis står i mål men idag alltså spelade forward och gjorde det bra. Lessebo tog ledningen två gånger om men bägge gånger kvitterade "maulvaktajävlen". Sedan följde en omdiskuterad situation när det återstod ungefär fem minuter av matchen. Lesseboanfallaren slänger i väg ett skott som tar i undersidan av ribban och ner på mållinjen innan Patrik tar bollen. Benjamin Focak som dömde signalerar för mål och visar samtiidigt att bollen var en dryg halvmeter över linjen vilket är märkligt eftersom jag själv var ungefär två meter från mållinjen så såg jag att bollen antagligen var mer inne än ute men så vitt jag vet ska hela bollen vara över linjen och det min gode herr Focak, det var den inte. Nu är det emellertid som så att domare väldigt sällan ändrar beslut oavsett om dom är rätt eller fel, och så inte heller i detta fallet. Lessebo knep alla poängen och vi blev snuvade på ett jätteläge att gå vidare.
Hade vi fått med oss den poäng vi borde haft från denna matchen hade seger mot Bosnien/H i sista matchen räckt för avancemang.

Och i sista gruppspelsmatchen så var förutsättningarna kanske inte glasklara men ändå. VI behövde vinna mot B/H och vi skulle antagligen behöva vinna med en hel del mål för att på så vis hålla Pukeberg och för all del även Bosnien bakom oss i tabellen.
Vi genomför matchen på bästa sätt och är överlägsna och vinner med 4-1 och kunde kanske till och med ha vunnit med mer. Peter Andersson svarade för tre mål och Robin Franksson ,som enligt egen utsago aldrig gjort mål på något annat lag än just Bosnien/Herzegovina, gjorde sin vana trogen mål i även detta mötet.
Nu skulle det visa sig att detta var precis vad som behövdes för att nå slutspelet. I sista gruppspelsmatchen möttes senare B/H och Puke och inför den matchen behövde Pukeberg vinna med fyra mål. För att Bosnien skulle gå vidare krävdes att dom vann med sex mål. Matchen var jämn i början och lagen följdes åt upp till 2-2 men sedan rann målen in med en obehagligt hög frekvens bakom den bosniske målvakten. När Pukeberg gjorde 5-2 med 90 sekunder kvar att spela kändes det nervöst. Det kändes faktiskt som att nybroiterna skulle hinna med ett till innan slutsignalen. och med en enda ynklig sekund kvar av matchen så träffar Pukeberg ribbkrysset så det ekade i hela Allsbohallen. Dock kunde inte ens Benjamin Focak döma det som mål så därför gick vi vidare. Välförtjänt.

I semifinalen så fick vi en lektion av Emmaboda som var klart bättre än oss och dom spelade stabilt och säkert och släppte inte till någonting bakåt. Mattias Evestål (2)och Koffe Pumplun såg till att slutresultatet blev 3-0 till EIS och det speglade matchen ganska bra. Vi hade kanske lite överdrivet stor respekt för Emmaboda, men föll helt enkelt mot ett bättre lag och fick i stället rikta in oss på tredjeprismatchen...

Där vi fick möte Lindås/Långasjö som åkte på en 4-1-förlust mot Orrefors i den andra semin. L/L var inte alls lika bra som EIS och vi kände att vi nog skulle kunna ta hem bronspengen. Nu blev det inte så för L/L satte sina chanser och vi gjorde det inte. Lindås/Långasjö vann matchen välförtjänt med 3-1 och vi slutade fyra i turneringen. Turneringen som även var den sista som vår tränare Per Johansson gjorde med oss.Så det passade bra att vi avslutade snyggt även om lagen i slutspelet kanska var någon klass bättre än oss.
På det hela taget så kämpades det vilt i JIF hela dagen och har vi denna inställningen i serien iår så tror jag verkligen att vi kan vara med och slåss om uppflyttning.
Bäst i JIF idag var Patrik Nordström och Peter Andersson. Alla övriga var också riktigt bra idag, framför allt imponerade Axel Karlsson med ett väl utvecklat målsinne!

Orrefors slog senare EIS i finalen och blev välförtjänta vinnare av turneringen.

Nog om Allsbo.

Sitter just nu och laddar upp inför eftermiddagens övningar på Café Emma. Det är ju som bekant julskyltning och det innebär att många kommer och fikar, och det i sin tur innebär att det blir mycket disk vilket i sin tur gör att jag inte kan ligga i soffan i eftermiddag och kolla på halvtrötta fotbollsmatcher.Nä, jag är förste diskplockare på caféet vid såna här tillfällen och så även i dag.
Ni som har vägarna förbi är varmt välkomna. Det öppnar runt 14.00 om jag inte minns helt fel!

Annars har vi julpyntat här hemma idag. Eller rättare sagt har Jojje julpyntat. Jag har dammsugit och städat toaletten vilket inte är fullt så glamouröst, men ack så viktigt.

Igår kväll var vi på kalas hos Sjöndins i Broakulla med förstås Sjöndins själva, men även mina föräldrar och Jockes flickvän Saras föräldrar. En trevlig kväll med god mat och dryck avslutades dessvärre för min del med en huvudvärk modell värre. Vi hade tänkt att festa loss lite borta hos Pettan efter kalaset men det blev bara en kort artighetsvisit innan Jojje och jag åkte hem och sov. En lång dag kräver snarare sömn än alkohol tänkte jag och somnade ovaggad innan huvudet ens hunnit nudda kudden.

Johanna och jag blev igår utsedda till gudföräldrar åt Liam. Nu heter det inte gudföräldrar längre utan faddrar. I vilket fall som helst så accepterade vi erbjudandet med stor stolthet och glädje. I mellandagarna ska lillkillen döpas och om jag har förstått det rätt så är min uppgift att förse prästen med heligt vatten!

Nu ska jag förbereda diskplockandet.

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0