Svenska hjältar

Har idag hängt en del på banken. Anledningen till det är att kolla upp diverse lånmöjligheter och annat praktiskt inför det stundande husköpet. Jag vet fan inte varför, men jag tycker ekonomi är intressant som bara den. Jag fattar i själva verket inte mycket men det är ändå på något sätt så mycket mer logiskt än vad kemi,tyska eller syslöjd är för mig. Vi kom fram till en hel del intressanta saker, men de detaljerna behåller jag för mig själv.
Det börjar i vilket fall som helst närma sig!

I morgon var ju tanken att vi skulle spela den tredje deltävlingen i VikingBowlingen. Nu blir det inte så eftersom en av deltagarna råkat få en snorkråka i näsan och kan därmed inte deltaga. Denna deltagaren är inte vem som helst. Denna deltagaren är Lasse Franzén. I morse ringde en svårt sargad man till jobbet och lät fruktansvärt svag. Det tog tid innan vi ens kunde identifiera rösten och när vi väl gjort detta så blev vi ganska fort varse om att det inte kunde bli tal om spel i morgon. Nämnas bör även att samme man för en tid sedan ljudligt deklarerade att sjukdomar av detta slag INTE var giltig orsak till frånvaro. Detta är något vi kommer att ta upp med Franzén när han kommer tillbaka. Av hans röst att döma lär det inte bli innan lucia.

Jävlar i havet vad jag har skrattat åt den oerhört lyckliga FF-supportern som Smålandsnytt intervjuade precis när det står klart att FF vunnit guld. Tobias Karlsson tror jag han hette, och gladare människa än honom får man leta efter. Total eufori, och tårarna bara sprutar på karln... Det är märkligt egentligen vad 22 grabbar på ett antal 100 kvadrat gräs kan ställa till med för känsloyttringar. Jag hittar tyvärr inte klippet på nätet, men jag är tämligen säker på att det kommer dyka upp vad det lider!

Jonas Höglund blev förste målskytt i Percy Nilssons nya hall i Malmö. Över 13 000 åskådare på plats i vad som enligt många beresta experter ska vara en av världens bästa arenor. Det är rätt hyfsat att ha en sådan hall att nyttja när man bara är ett halvpissigt andradivisionslag. Men jag gillar satsningen och hoppas faktiskt att Redhawks går upp för vad man än tycker och tänker om MIF så händer det alltid saker kring laget och Malmö är en alldeles för stor stad för att inte ha ett eget lag i högsta serien.

Precis som jag tidigare nämnt så bör man stänga Elitserien och göra en norrgrupp med 10 lag i och en södergrupp med lika många deltagande lag i. Sedan gör man ett schema där lagen möter varandra inom grupperna betydligt oftare än man möter lag från den andra gruppen, för att på så sätt göra plats för fler derbyn och hetare matcher. I slutspelet bör man kopiera NHL vilket innebär att norrlagen gör upp om en finalplats och söderlagen om den andra. Jag är heller inte alls främmande för att låta finnarna och eventuellt något norskt och även danskt lag deltaga. Detta tror jag är den enda chansen att stå emot konkurrensen från ryska KHL. Övriga lag som inte väljs in i den stängda Elitserien får göra upp om ett alternativt svenskt mästerskap samt agera farmarklubbar åt de bästa. Det funkar utmärkt i USA och Kanada och borde funka här med. Det kunde i alla fall vara värt ett försök. Nu är jag i och för sig fullständigt medveten om att jag är typ den enda i landet med denna åsikt, men jag står fast vid den ändå.

Blev tvungen att raka skallen i kväll för Johanna tyckte att jag såg ut som Tore i FCZ. Det har jag hört förr, fast då var det på fotbollsplan och detta är inget gott betyg i något av fallen!

Någon som glömt hur het Anders Limpar var en gång i tiden i Premier League och Division ett som det hette under hans första år i Arsenal tror jag? Vilka djävulskt fula tröjor dom gulspräckliga var förresten. Tomas Brolin var förvisso ännu mer lyckosam i sin karriär, men inte under sitt äventyr i England på 90-talet, men annars är det få svenskar som kan matcha vad han uträttade på planen.

Har lätt stela vader i dag efter fotbollen igår...

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Varför i så fall inte stänga fotbollsserierna också o låta alla lag spela vidare i den serie man spelar men mötas lite oftare...

2008-11-12 @ 22:29:57
Postat av: AK

Ante: Vad tror du då Malmö o Leksand skulle tycka om att inte kunna få spela i Elitserien...?

Malmö med en hall för 13 000 utan chans att gå upp...

För det är väl ändå på sportsliga grunder hockeyn ska spelas, eller ska man bara plocka med de lag man känner för o plocka bort de sportsligt bästa från mindre orter?

Överfört på fotbollen vore det förstås ett enkelt sätt att få bort Kalmar från Allsvenskan så idén kanske inte är så dum ändå...:-)

2008-11-13 @ 15:37:50
Postat av: Ante

AK: Malmö och Leksand är nog två av de första lagen som skulle få vara med, det är lagen i skiktet under jag menar som aldrig skulle klara Elitserien oavsett vilket. Man ska ha de lagen som är i Elitserien nu plus de bästa i Allsvenskan vilket inkluderar både Leksand och Malmö och även Västerås, Björklöven och kanske rent av Växjö. Fyll på sedan med de bästa övriga nordiska lag och du har en liga av yttersta världsklass inom några år. Förutsatt att man stänger den förstås!



Fotbollsallsvenskan finns enligt mig ingen anledning att stänga. Den är som sagt redan på väg i rätt riktning.

2008-11-13 @ 17:21:51
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Tappen

Ja stäng elitserien! sen så kan ju lagen börja flytta runt också byta namn som i nhl.. Nej och åter nej till all form av stängda serier i alla idrotter... upp och nedflyttning ska ske på sportsliga grunder..



by the way... Tack Växjö Lakers... vore så gutt om Nybro åkte ur..

2008-11-13 @ 18:21:38
Postat av: AK

Tappen: Instämmer och instämmer!

Både om stängda ligor o om Lakers...:-)

Upp- o nedlyttningen är ju liksom hela driftmekanismen inom lagidrottens värld...



Ante: Sen fattar jag inte skillnaden mellan hockey o fotboll.

Publikintresset är hyfsat bra i båda sporterna.

Den svenska serien tillhör inte Europatoppen i nån av sporterna.

Det svenska landslaget gör bra ifrån sig i båda sporterna.

Storstadsklubbarna vill aldrig riskera att åka ur en serie i nån av sporterna till något pris, och därmed behöva riskera nåt ekonomiskt när man översköljer spelarna med löner man egentligen inte har råd att betala.

Så vad är skillnaden?



Utan drömmen om att kunna bli ett nytt Åshöjden (hur osannolik den än är) vare sig det är fotboll, handboll hockey lr vad som helst för lagsport så kommer engagemanegt i de mindre klubbarna att dö ut, och därmed också på sikt möjligheten att rekrytera ungdomar till de större klubbarna, eftersom småklubbarna då redan är borta.

Idrottsrörelsen iu Sverige är uppbyggd som en folkrörelse, som en social samhällsfunktion- tack o lov för det- o inte som en amerikaniserad köp o sälj-klubbslapitalism som NHL (tack o lov för det också)

2008-11-13 @ 18:44:53
Postat av: Svante

Tips ang. tårar

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1306742&from=tipsa

2008-11-14 @ 11:16:01
Postat av: Magnus Lundegårdh

Kolla in den härhttp://se.youtube.com/watch?v=oG4kbyDaq6c&feature=related

2008-11-14 @ 12:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0