Eftersnack

Guldjublet tycks aldrig vilja ta slut. Igår eftermiddag eller kanske snarare kväll så befann jag mig på Stortorget i centrala Kalmar för att titta på när Kalmar FF:s guldhjältar skulle få ta emot publikens jubel. Det var enligt uppgift smått ofattbara 15 000 personer där för att titta på och det vittnar väl på hur oerhört stort detta SM-guld faktiskt är för Kalmar stad och för kommunerna runt omkring. Det har egentligen bara funnits ett enda samtalsämne i länet de senaste dagarna, SM-guldet förstås, och det är vare sig man är intresserad av Kalmar FF eller inte. Alla är lite sådär småstolta och har en ganska behaglig känsla, det syns, och det är kul tycker jag. Det måste vara den absolut största meningen med att spela fotboll. Att göra det för att göra sig själv och andra glada. Det är i varje fall precis vad Kalmar FF har gjort.

En faktiskt närmast magisk stämning igårkväll på Stortorget tyder på det. Hade egentligen inga större förväntningar på evenemanget utan ville mest visa mitt stöd men blev gång på gång påmind om betydelsen av Kalmar FF:s prestation. Mäktigast var när Petter Wastå konstaterade att det var folk så långt ögat kunde nå. Då såg han ut att må helt OK.
Sällan är en novemberkväll så uppvärmande!

Bandet spm spelade hette Rekyl och var riktigt bra. Versionen av Queens klassiker We are the Champions var mäktig och även Bruce Springsteens Born in the USA framfördes väl även om jag nog aldrig kommer att förstå det låtvalet. USA är väl ett av de få länder som Kalmar FF inte har någon koppling till men skit samma. Bra var dom och en trevlig kväll var det.

Vi käkade på Zorbas innan. Buffén där är suverän. Av någon anledning blir det nästan alltid Zorbas nuförtiden när man ör inne i stan.

Har faktiskt varit och spelat lite fotboll. Dock inte med jiffarna, nej med kompisgänget EFF i Emmabodas B-hall. Fantastiskt kul var det även om orken tröt för undertecknad efter dryga minuten. Nu gäller det att börja träna på allvar så på lördag kommer Allsbohallen att få ett besök av mig och förhoppningsvis många fler forsare.
Det gick alltså inget vidare i dagens B-halls-batalj. Jag hamnade i damlaget esom omgående döptes om till "ungdomslaget" för att undvika framtida så kallade "Lex Ahonen". Vi mötte ett oerhört rutinerat manskap ledda av Larsa Andersson och Per Abrahamsson som med sin tekniska briljans och rörlighet, kompletterade av ett vansinnigt konditionsstarkt försvar bestående av Staffan, Mellmark och Mange Franzén,gjorde som dom ville med vårt lag de två första matcherna. Dock vann vi tredje efter att Matilda Abrahamsson avgjort med ett långskott och inte att förglömma , även stabilt spel av mina ndra lagkamrater Kristoffer och Ann-Helen.
Det var trevligt i vilket fall som helst och jag kommer säkert tillbaka någon annan gång.

Viktor Elm blev återigen uttagen till svenska landslaget. Denna gång är det match mot Holland i Amsterdam som står på programet. Nu vore det väl fan om han inte kunde få lite speltid.

Gick upp vid fem i morse för att hinna se nattens inspelade match mella Washington och Tampa innan det var dags att cykla ner till WWW. Med facit i hand kunde jag lika gärna sovit vidare. Tampa sög och Washington var det klart bättre laget och vann med 4-2 efter bland annat en assist av Nicklas Bäckström, Förluster är alltid tråkiga men förluster mot Capitals är fan värst av allt tror jag. Jag fick alltså ingen vidare start på dagen, men när jag väl kom till jobbet snackades det mest om SM-guldet ändå så då glömdes den förlusten bort ändå.

Är för övrigt helt övertygad om att Emin Nouri inom en snar framtid även han får spela i landslaget. En av Kalmar FF:s bästa värvningar. Genom tiderna.

Franzén har varit "sjuk" i dag. Rykten säger att det handlar om svår knäsvaghet inför VikingBowlingen på torsdag. Eller rör det sig helt enkelt om ett träningsläger så här dagarna innan match. Eller är han faktiskt sjuk. Det är faktiskt lite tomt  utan den där arge... Ingen som skäller på en utan anledning. Ingen som talar om hur oduglig man är på alla möjliga saker, ingen som retar Frisk och ingen som försöker psyka en inför stundande bowlingtävlingar. Krya på dig gamle man, på torsdag smäller det igen. Du har ett ansvar gentemot dina fans. Eller jag menar ditt enda fan, Zelda!

I kväll sägs det att Markku Ahonen medverkar i Smålandsnytt där han sägs ska tala sig varm för att döpa om Landsvägen i Broakulla till "Elm Street". Det tänker i alla fall jag titta på. Vad förvånade många ska bli när dom ser att Markku är en man. Om dom ser det förstås... (jag var tvungen Markku, jag har hållt mig länge nog men nu gick det inte längre!)

Nytt rekord här på bloggen i går vilket jag tackar ödmjukast för! Det är fantastiskt att så många bryr sig(eller i varje fall läser) om vad jag skriver! Tack ska ni ha.

Känner nästan lite vemod nu när Kalmars säsong är slut. Nu få det väl bli att följa Nybro Vikings lite noggrannare trots att dom sannerligen inte rosat marknaden den senaste tiden. Ny förlust igår kväll mot Västerås som förvisso är en tänkbar kvalseriekandidat framåt vårkanten. Enligt tränaren Lenny Eriksson ska spelet ändå ha varit tillfredställande även om resultatet uppenbarligen inte var det. Jag tycker inte det är någon tröst alls.

Det hade suttit som en fläskläpp med någon eller några ytterligare poäng i VikingBowlingen på torsdag...

Har för övrigt fixat ett jättefint pris till vinnaren av min "stjärnliga" som delas ut till den spelare i Johansfors IF som fått flest stjärnor av mig under säsongen. För er som missat det så var det Peter Andersson som föga överraskande tog hem denna förhoppningsvis mycket åtråvärda titel.  Priset kommer att delas ut vid ett lämpligt tillfälle.
Har för övrigt stora planer på att ändra stjärnligan lite till nästa år då jag kommer erbjuda någon i publiken i varje match att utse JIF:s för dagen tre bästa spelare. Jag får se hur det blir med det, men någon form av uppdatering komer det att bli.


Årets vinnare i Yzermans stjärnliga, Peter Andersson!


Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll!

/~~/













Kommentarer
Postat av: Eva

Javisst är han en stjärna.Den bästa bror man någonsin kan få!!Stolt storasyster!!Titta på bilden o njut!!

2008-11-11 @ 21:28:04
Postat av: AK

1) Ja ska du nånsin få några stjärnor själv nån gång tror jag det blir nödvändigt att du ändrar upplägg o hittar en annan betygsättare...

Vad sägs om Jojje? :-)

2) Trodde du lärt dig att det är domaren man först tackar efter spelad match...:-)

3) Lasse F återkommer nog till jobbet i slutet av april, när Hanna kommer hem o tar hand om stackars Zelda igen så han kan lämna henne nån sekund...

2008-11-11 @ 21:32:32
Postat av: Ante

Eva: Han är en bra grabb!

2008-11-11 @ 21:56:16
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

AK:

1, Jag tror inte det blir fler stjärnor om jag så ber morsan.

2, Tack för god match, domarn!

3, Ja, jag antar att det blir något sånt.

2008-11-11 @ 21:58:37
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Kristina

Inte omöjligt att en stjärna kan komma från den yngre generationen - vet att du gjorde intryck! Visst var det härligt i Kalmar, Lina nöjd - nu var hon med i östran..., hon var lite avundsjuk för Amanda kom med i Aftonbladet och inte hon syntes med Ingelsten när vi var i Halmstad

2008-11-12 @ 15:18:29
Postat av: Ante

Kristina: Och därmed är det bestämt vem som får ta hand om den kommande säsongens samtliga stjärnutdelningar...!

2008-11-12 @ 16:31:56
URL: http://www.yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0