Poker och dop

En lugn fast ändå innehållsrik helg börjar lida mot sitt slut. Det stora eventet i helgen var förstås Max dop som vi var på i förmiddags.

Annars började detta veckoslut med en pokerturnering hemma hos brorsan där halva potten i den så kallade loser-burken skulle spelas ut. Deltagare i den första turneringen var Martin,jag,Johanna,Peter,Viktor och Koffe. Den totala potten uppgick något överraskande endast till 1000 kronor och 50 öre vilket får ses som en missräkning av modell större då många av oss misstänkte belopp över 2000 eller rent av i närheten av 3000 riksdaler. Nu blev det som sagt inte så och 1000-lappen delades upp i två delar eftersom det kommer att bli en ytterligare turnering i jul för att så många som möjligt som varit med ska få chansen att spela om potten.
Den återstående femhundringen delades även den upp i två delar för att på så vis kunna spela två turneringar med 250 kronor i pris.
Den första turneringen var en ganska seg historia som handlade mest om kompissnack vilket i och för sig är en av de trevligaste aspekterna i hela pokerspelandet, men det tog säkerligen nästan tre timmar innan vi fick den första historiska segraren i det så kallade burkspelet. Det var Viktor som drog det längsta strået efter att tämligen enkelt ha manövrerat ut Jojje i heads up-spelet på ett snyggt sätt och kunde därför kamma in prispotten.
I andra rundan så tillkom Danne Karlsson som efter att i ilfart efter att precis fått stryk av Ljungby i innebandyn anlände precis i tid för att på så vis kunna deltaga i kvällens andra runda. I denna turnering överraskade Koffe med stabilt spel och även en del så kallad "trashtalk" för att på så vis psyka sina motståndare. Koffe körde även det så kallade whiskytricket för att få sina motståndare ur balans vilket ha lyckades med. Vad whiskytricket innebär tänker jag inte gå in på här men jag är helt övertygad om att Koffe gärna förklarar...!
Även Jojje spelade bra men på grund av hennes arbete som bagare så blev hon tvungen att vid strax innan 23 cykla hem och sova och Martin, som åkt ut tidigt fick spela i hennes ställe och gjorde det så bra att hon/han vann hela turneringen.
För min egen del blev det hela ett stort antiklimax, men en mycket trevlig kväll med åtskilliga skratt blev det och det får väl ändå räknas som huvudsaken!

När jag kom hem framåt midnatt så satte jag mig en stund vid datorn för att läsa det senaste nytt i NHL och fick då se att Tampa sparkat Barry Melrose (eller Mary Belrose som han kallas av de som inte gillar honom vilket är en del...) efter bara 16 matcher. Melrose hade inte uppnått de resultat som ledningen hoppats på och ersätts därför av gamle powerforwarden Rick Tocchet som tidigare verkat som hjälpande hand åt Melrose i Tampabåset. Vad jag har förstått av mina Lightningfans-kollegor på andra sidan Atlanten så är detta ett steg i rätt riktning eftersom man anser att Lightnin, med den truppen, borde vara på övre halvan. Jag personligen har aldrig riktigt gillat Melrose även om jag försökte inför säsongen, men tror ändå inte på att det bara skulle vara hans fel. Ledningen har gjort katastrofala byten och är minst lika ansvariga. Nu måste man ta nya tag och det hade suttit fint med två pinnar motborta mot Hurricanes ikväll. Matchen sänds förövrigt på NASN och jag kommer att sitta som klistrad!

Idag har vi ju som sagt varit på dop. Jag måste säga att det var ett jättefint dop med en jättefin kille som blev döpt. Killen i fråga är förstås min lille kompis Max som förärades med det ypperligt fina namnet Max Markus Fagerström.
Han var lugn hela tiden och tittade oftast majestätiskt ut över den skara folk som var i kyrkan denna söndagsförmiddag. Sanningen är den att hade inte vårt sällskap varit där så hade det endast varit en enda åhörare där.
I vilket fall som helst så fick vi som var där en trevlig stund med ett lyckligt resultat och två ganska lättade föräldrar samt två minst lika lättade faddrar (det heter tydligen inte gudföräldrar längre) i Frida Hörling och Patrik Fagerström som skötte sina uppgifter med den äran.
Efter dopet så satt vi några timmar i församlingshemmet och käkade gott och tittade på alla jättefina presenter som grabben fick. Nu brydde han sig inte så mycket om dom grejerna men en dag i framtiden kommer du gilla det Max!

Zlatan hävdar själv att han är bland de tre bästa spelarna i världen. Efter gårdagens uppvisning så håller jag med. Vilken djävulsk frispark.

Har spenderat eftermiddagen med att titta på det allsvenska kvalet och matchen mellan Ljungskile och Brommapojkarna som slutade 1-1 vilket innebär att stockholmarna tar LSK:s plats i högsta serien nästa säsong. Matchen var även Jörgen Wålemarks sista i karriären och passande nog så fick han knoppa in kvitteringsmålet men det räckte tyvärr inte till för hans Ljungskile åkte ur ändå. Dom fick för övrigt tre man utvisade och då ska det mycket till innan  man vinner en fotbollsmatch.
Man får helt enkelt lyfta på hatten för BP. Har dock på känn att deras sejour i Allsvenskan även denna gång kommer bli av det kortare slaget.

Nu tänker jag slänga in några tonfiskmackor i ugnen och sedan blir det bara att invänta hockeymatchen klockan 21.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Osis

Tycker att Ljungskile skämde ut sig. 3 utvisningar som lika gärna kunde varit 5... skönt att man inte kan hänga kvar i allsvenskan på att spela ett sånt spel.

2008-11-17 @ 09:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0