En måndag som skiljer sig

Denna måndag har skiljt sig från övriga måndagar. Den har varit kallare än större delen av årets andra måndagar, den har också varit mörkare än sina måndagsbröder under den varmare tiden av året. Och sedan så har denna måndagen även innehållit den lilla detaljen att vi har skrivit på pappren på vårt hus vilket innebär att handpenningen är betalad, eller det är den faktiskt inte än men den kommer att bli det under kvällen, och det i sin tur innebär att affären mer eller mindre är i hamn vilket känns fantastiskt. Tillträdesdagen är redan om tre veckor, den 15:e december, och målsättningen är att vi ska bo i vårt hus redan till jul. Faktum är att det inte är så värst mycket som ska göras utan huset är i fint skick, men lite tapetsering, målning och montering av möbler kommer det förstås att bli. Den stora grejen blir lite längre fram i vinter då vi ska byta tak men vi väntar med spänning på diverse offerter från olika företag för att kunna jämföra prisbilderna. Att det finns så många som pysslar med takläggning i omnejden visste jag inte. Nu vet jag.

Annars har denna måndag som sagt varit kall utav bara fan och det är väl bara att inse att så är det när hösten börjar slumra in och vintern börja krypa fram. Jag personligen gillar vintern. När det är vinter med snö och rikligt med minusgrader. Inte när det är fyra plus och regn ifrån alla tänkbara vinklar och stormar som av någon jävla anledning alltid blåser åt motsatt håll åt vilket jag cyklar.
Nä, gärna vinter men i så fall ordentlig vinter.

Nybro Vikings verkar ha det ohyggligt tungt just nu. Inte en enda jävla poäng på miniturnén i norr med matcher mot Sundsvall (0-1) och Björklöven i går (3-7) gör att man nu sladdar i tabellen och halkade ner under strecket som innebär negativt kval. Nu väntar en måstematch på onsdag hemma mot Mariestad. Fan, jag som verkligen trodde på Vikings i år. Jag anser att det är väldigt länge sedan man förfogade över en sådan bra trupp. Men jag kommer aldrig att fatta hur fan man tänker när man lånar in någon Elitseriefjunis som ska spela två matcher för att sedan försvinna. Underligt som tusan om ni frågar mig.

Även Tampa går det dåligt för. Torsk i natt hemma mot Johnny Oduyas New Jersey Devils med hela 7-3 efter att Dainius Zubrus av alla jävla människor stänkt in fyra baljor för nästan-newyorkarna. Den inte så värst notoriske målskytten Zubrus tangerade därmed Devilsrekordet för antal mål i en match. Typiskt att han gjorde det mot just Tampa.

I dag är det bara en månad till tomten kommer... Ett år går fort. Snart är det dags att plocka fram brassestolarna igen.

Henke Larsson gjorde debut i går kväll i Superligan i innebandy. Jag skulle vilja påstå att han gjorde det med godkänt resultat. Larsson fick sju byten tror jag och spelade förståndigt när han var inne. Helsingborg vann matchen med 7-6 efter förlängning mot Jönköping. Henke gav efter matchen alla förståsigpåare en knäpp på näsan när han talade om att han var 37 år och fullt kapabel till att välja själv vilken/vilka idrotter han skulle ägna sig åt.
Man ska ägna sig åt sådant man tycker om. Svårare än så är det inte.

Innebandy beskrivs av åsiktsmaskinen Markku Ahonen vara en "hobbysport som med fördel utövas av tjejer". Ja, då ser i alla fall inte jag några hinder till att du ska prova...

För övrigt spelas det innebandy tisdagar och fredagar nere i Flygthallen om det finns någon där ute som vill vara med.

I morgon kommer dessvärre inte jag att spela innebandy då jag räknar med att träna boll i Allsbohallen. Jag gjorde såsongens första inomhusträning förra tisdagen och känner att jag nog ska träna även i morgon. Jag tror det får bli så. Dels så är det skoj och dels planerar Sjöndin att baka julgodis snart och då är det nog bra om jag har rört lite på mig innan dess, för hennes julgodis är gott utav bara fan.


Det gäller att inte trötta ut sig innan träningen...



Måste skaffa mig en pannlampa så jag kan springa min runda även under vinterkvällarna. Är inte mörkrädd eller så men att springa de kilometrarna som går igenom skogen utan tillstymmelse till ljus, skulle med alla sannolikhet innebära sjukskrivning och det är det sällan läge för. Det är för övrigt ganska exakt ett år sedan jag drabbades av den oerhört svåra armskadan som ingen läsare av denna blogg kan ha missat. Så vid detta dagset förra året var jag sjukskriven med vansinniga smärtor i mitt vänstra pekfinger som ju all vet sitter på vänster hand vilken i sin tur sitter på vänster arm och därför väljer jag att kalla den skadan för armskadan för att på så vis uppnå full effekt. Jag missade Allsbocupen på grund av denna incident vilket jag har för mig roade vissa andra bloggare i kommunen.



Nu ska jag betala in en styck handpenning på ett styck hus.

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0