Bland saxar och presidenter

Barack Obama vann presidentvalet i natt i USA och det trodde jag faktiskt att han skulle göra. Nu kan jag inte grunda min aningar på någonting eftersom jag är helt oinsatt i ämnet. Obama blir USA 44:e president genom tiderna när han tillträder det ämbetet den 20 januari nästa år. Dock blir han den förste mörkhyade presidenten för världens mäktigaste land vilket jag kan tycka vara lite underligt med tanke på att en så stor del av landets befolkning är just mörkhyade. I vilket fall som helst så var det fan på tiden i alla fall.
Jag höll lite lätt på Obama utan någon egentlig anledning mer än att jag tyckte John McCain såg ut att vara lite för "rutinerad" för att leda världens mäktigaste land, och i många frågor även leda hela jävla världen faktiskt.
Det är väl bara att hoppas på att Obama kan få ordning på USA även om det är alldeles för mycket att hoppas på att en man ska få stopp på pågående bankkris och krig världen över så tror jag i varje fall att denna man har större chans att åstadkomma lite nytta än vad hans föregångare, George W. Bush gjort.
Men som sagt så är jag totalt oinsatt i ämnet och lämnar det därmed nu.

En som är insatt i väldigt mycket däremot är Lasse Franzén som idag bokade tid i bowlinghallen för den tredje av åtta deltävlingar i den rikskända bowlingtävlingen "VikingBowlingen". Nästa torsdag kommer denna tävling att hållas. Det kommer att bli träningsmatch för mig även i morgon då jag möter just Franzén i en match om fyra rundor. Har hittat mitt grundspel nu och nu vill jag se hur det håller mot en Franzén som käkat taggtråd och huggorm till lunch. Det återstår att se i morgon.

På tal om Franzén så uppmärksammade vår nyinlånade montör Christer Klevtun, att det fanns tendenser i Franzéns sätt att röra sig på som påminner om en hip-hoppare. Dessa spekulationer späddes på ytterligare när samme Franzén väldigt oväntat sken upp i ett leende modell större när Adam Tensta spelades på p3 och lunkade neråt sin station med tydliga tendenser till hans för evigt klassiska "tjollahoppsasteg" som vi bara har trott att han använder i bowlingen, men fick alltså idag sen tendenser till att detta steg är långt mycket mer användbart. Vi misstänker att Franzén i morgon när han anländer till VikingLine kommer att ställa sig längst upp på banan med en fet guldkedja runt halsen,glittrande tänder och vråla "Waz up niggaz!" Men vi får väl se... Vi kanske läste ut lite väl mycket ur tendenserna.

Av någon anledning cirkulerar det ett rykten på byn om att Emmagården skulle vara till salu. Så är inte fallet. Det har visat sig att ett hus som är likt Emmagården ligger för försäljning men det är alltså inte Café Emma. Nu vet ni det!


Det kommer att bli julskyltning på Café Emma även i år, var så säkra!



Tampa åker upp till New Jersey och Prudential Center för att där försöka förlänga vinstraden ytterligare. Lightning började säsongen katastrofalt men har spelat upp sig på slutet men kommer att får det tufft i natt när man möter Johnny Oduyas gäng. Det verkar dock som om fantommålvakten Martin Brodeur inte kommer att stå i mål för Devils vilket sannerligen gynnar mitt lag. Brodeur är förövrigt bara fem "nollor" ifrån att matcha Terry Sawchuks rekord på 103 hållna nollor. Detta är ett smått fantastiskt rekord som många experter ansett vara mer eller mindre ouppnåligt. Brodeur kommer att nå det, och antagligen kommer han göra det redan denna säsongen. Han kommer även efter säsongen ha rekordet för flest segrar då han inom de närmsta månaderna kommer att passera legendaren Patrick Roys notering på 551 vinster. Brodeur har 544 i skrivande stund men går som sagt just nu skadad och får lugna sig lite i rekordjakten.

I går låg jag och slötittade lite på ett program som handlade om den sak i världen som vi alla vill bli bättre på. Nämligen tillverkning av frisörssaxar. Detta mina damer och herrar kan låta som en ytterst ointressant sysselsättning att spendera en ledig tisdagskväll och visserligen var det ganska ointressant men likväl förstår jag inte hur fan det finns en marknad för saxar som kostar 10 000-tals kronor. Fabriken som låg i Japan hade femton heltidsanställda och dom producerade ett tjugotal saxar om dagen... Det är kanske där framtiden ligger. Folk behöver alltid klippa sig. Det är ett faktum. Men för oss som inte har råd att klippa sig med dessa saxar duger en rakapparat för 400 alldeles utmärkt. Den är intjänad många gånger om tänkte jag medans japanerna slet vidare med sina saxar...

Nu ska jag ladda upp inför kvällens Champions League-fotboll.

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Ja en del kan ju se Champions League ja...men efter att ha sett Martin Hansson skämma ut sig igår igen kanske det är lika bra att slippa se det...

2008-11-05 @ 21:03:57
Postat av: Ante

AK: Kom på precis efter att jag publicerat inlägget att inte jag heller kan se CL i kväll. Fattar inte varför inte 6:an får matcher på onsdagar längre... Jag har inte sett incidenten med Hansson men alla verkar rörande överens om att han gjorde bort sig så jag får väl anta att så var fallet.

2008-11-05 @ 21:08:24
URL: http://www.yzerman.se
Postat av: Tappen

Allt är väl till salu? för rätt pris? :)

2008-11-06 @ 08:43:35
Postat av: Anonym

Viasat är Sveriges snurrigaste TV-bolag, på min TV som innehåller Viasat Sport 1-3 visades Fiorentina - Bayern på två av kanalerna samt Real - Juventus (sistnämnda med RYSKA kommentatorer). Märkligt när man sitter på en sån guldklimp som CL-rättigheterna och dessutom verkade vilja satsa stort på fotbollen när de köpte över ett gäng TV-personligheter från konkurrenterna. Viasat, suck

2008-11-06 @ 11:33:16
Postat av: Snyggve

Man har ändrat "namn" på kanalerna. De nya heter Visat Sport, Fotboll och Motor. Sök de nya kanlerna. De övriga du refererar till finns oxå att tillgå, men vem vill ha ryska komentatorer?

2008-11-06 @ 17:04:55
Postat av: Anonym

Nä speciellt inte mär man numera tydligen kan få se fotboll både på Viasat Golf(!) oh Viasat Motor(!!)...

2008-11-06 @ 20:06:33
Postat av: AK

Förutsätter förresten att Tomntenissarna oxå finns på plats vid julskyltningen?

2008-11-07 @ 02:32:26
Postat av: Ante

AK: Jag vet inte hur många av tomtenissorna som kommer att jobba på årets julskyltning. Johanna lär vara där. Malin lär inte vara det eftersom hon är i Australien. Anso och Marit vet jag inte. Du får väl gå dit och kolla! Jag lär vara där om det höjer upp betyget något...

2008-11-07 @ 11:09:45
URL: http://www.yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0