Blixtar och dunder och magiska under

I går eftermiddag så försatte sig Kalmar FF i ett närmast perfekt utgångsläge inför sista matchen mot Halmstad på söndag. I går eftermiddag så krossade Kalmar FF IFK Norrköping med hela 6-0 och avgjorde därmed mer eller mindre Allsvenskan anno 2008.
Jag var på plats precis som de flesta andra med Johansforsanknytning för att visa vårt stöd för det rödvita maskineriet i allmänhet och bröderna Elm i synnerhet.
Det var bra uppslutning och bussen till Fredriksskans var knökafull av forsare som ville se denna sista hemmamatch för säsongen som även var Viktor Elms sista inför hemmapubliken. Vad passar väl då bättre än att avgöra hela skiten inför en fullsatt stadion och hela hembyn närvarande. Bara en enda sak. Att avgöra hela skiten fyra gånger om. För även om lillbrorsan Rasmus inledde målskyttet efter en närmast briljant frispelning av kapten Rydström så skulle denna kväll komma att tillhöra Viktor helt och hållet. För direkt efter att Rasmus lobbat in ettan så spädde Viktor på med sitt första mål för kvällen. Den skörden skulle innan matchen var slut ha vuxit ända till fyra mål varav ett var en riktigt snygg frispark.
Ganska perfekt avskedsmatch får jag lov att säga och jag vet en som antagligen somnade med ett leende på läpparna.

Mer eller mindre hela Broakulla var ju som sagt på plats och det märktes att det var uppskattat från brödratrion som omgående efter match sprang ut till oss i publiken och njöt av situationen. Läs själva vad David Elm skriver i sin blogg
Det är inte utan att hans text berör även oss forsare som var där!


Blixtar...



Efter matchen så stod Henrik Rydström i dörren till omklädningsrummet och gestikulerade yvigt och förökte med vänlig men bestämd röst förklara något för en supporter. Denna supporter var inte vem som helst, denna supporter var Thor Jarl som till varje pris skulle in i omklädningsrummet. Dock utan resultat. Thor bedyrade att han varit lagledare i JIF och kände pojkarna Elm väl vilket Rydström mycket väl trodde på men lyckades till slut förklara att det inte var aktuellt att gå in i omklädningsrummet likväl. Thor köpte detta och lomade iväg, visserligen mycket nöjd ändå, men han hade nog gärna velat gått in i Fredriksskans innandöme.


...och dunder...



Aldrig förr har jag för övrigt sett två så bakfulla människor som brorsan och Henke Ahlström. Bakfulla är väl kanske inte rätt ord men en fyra fem steg bortom det så börjar vi närma oss. Brorsan hade varit hos Nicklas Medin och Anna Zobal på inflyttningsfest och hade väl kanske egentligen ingen tanke på att åka på fotboll och festade därför på i godan ro till klockan 5 på morgonen. När Johannas lag senare på söndagsförmiddagen gick vidare till semifinal i Vissefjärdas damcup så blev vips hennes biljett tillgänglig och jag ringde upp brorsan som hoppade på direkt även om hans ögon antydde att han hade mått bäst av Canal +, ljummen cola och en kebablåda från Vickan till förrätt och en laddning grillchips till efterrätt..
Nu blev det i stället en pyttipanna, en bärs och en shot Fernet på supporterpuben "Seven" innan match för såväl brorsan som för mig och Johannes Medin. Medin fick för övrigt min öl. Över sig. Jag råkade spilla ut den rakt över hans så kallade mittparti vilket gjorde att han såg ut som om han hade hunnit lite sent till toaletten.
Nu gick det hela bra.

Även Henke Ahlström var i sliten efter en hård fest på Amigo men jag tror vi stannar där i ämnet bakfylla.

Matchen blev nästan magisk på något vis. En värdig avslutning för Sveriges just nu bästa mittfältare och framför allt en värdig hemmaavslutning för Sveriges bästa fotbollslag. Nu blir det Halmstad på lördag och ryktet säger att det kommer att bli ganska tätt med forsare även på Örjans Vall. Jag kommer med största sannolikhet att åka dit. Det ryktas till och med om att min kära svärmor ska åka med så förstår ni vad ni ställt till med Elmare? Att få Barbro Sjöndin att åka en jävla massa mil i en supporterbuss en söndag,för att ställa sig utomhus i mitten av ett pisskallt november för att se fotboll med ett lag som inte innehåller en enda av hennes döttrar...Det är stort. Mycket stort!

Älmeboda/Linneryd tog lite överraskande hem Vissefjärdas damcup efter att ha besegrat Karlskrona FF i finalen. Jag såg ingenting av slutspelet och vill därför inte heller yttra mig om något annat än det faktum att Ä/L vann. Grattis till er.
EIS slutade på fjärde plats vilket ändå får ses som ett bra resultat. Nu vankas det Alsbo-cupen i sluitet av denna månad och den turneringen är väl i det närmaste att jämföra med ett VM-slutspel.
Det går också rykten om att JIF börjar uppladdningen tillden turneringen denna veckan och med den oerhört starka trupp vi förfogar över skulle det förvåna mig mycket om vi inte blir bland de två finallagen...


Nu hade jag tänkt se Elfsborgs match mot Halmstad men eftersom den inte sänds får det bli till att titta på den matchen som faktiskt sänds.Jag kommer inte ens i håg vilken det var, men det är plingen i rutan jag vill åt!
I kväll kan alltså SM-guldet säkras, fast det säkrade egentligen redan i går. Det såg Viktor Elm till.


...och magiska under!


/~~/


Kommentarer
Postat av: Tallen

Ante, ska vi hoppas att det blir Tampa Bay som kommer?

Postat av: Tappen

1 gång är ingen gång!...

2008-11-04 @ 08:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0